EĞİTİM YARDIMI VE BURS HİZMETLERİ Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve örgün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere eğitim yardımı verilmektedir.
VGM Ortaöğrenim burs ödemeleri Ekim-Haziran ayları arasında ödenir. Vakıflar Genel müdürlüğü, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra ön lisans ve lisans öğrencilerine de burs desteği sağlayacak. İşte, burs başvuruları için detaylar.
Milli Eğitim Vakfı Bursu kimlere verilir? Burs, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul, lisans, ön lisans ya da lisans üstü eğitim gören, aldığı eğitimde başarı gösteren ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere verilir.
KYK Devlet Bursu Yurtiçi Ve Yurtdışında Yüksek Öğrenim Gören İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Verilmektedir. KYK Bursu Yüksek Öğrenim Gören Başarılı Ve İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 5102 Sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Hükümlerine Göre Karşılıksız Verilen Paradır.
İlgili 25 soru bulundu
MEB öğretmenlik bursu öğrencilere karşılıksız olarak verilir. Dolayısıyla bursu alan öğrencilerden eğitim hayatı tamamlandığında herhangi bir geri ödeme talep edilmez. Ayrıca Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olanlarda herhangi bir kontenjan şartı da mevcut değildir.
İBB Genç Üniversiteli Bursu Ne Kadar? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler için verdiği İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği, 2023 -2024 yılı için 75 bin öğrenciye geri ödemesiz olarak 7500 TL olarak belirlendi.
BAŞVURULAR e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'te bulunan SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranından başvurularınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
İOKBS bursluluk ücreti ise memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor. Son olarak Temmuz-Aralık 863 TL olarak bursluluk ücreti yatırılıyordu. Bursluluk ücretine %30 zam yapılması durumunda 258 TL artacak ve 1.121 TL'ye yükselecek. Bursluluk ücretine %40 zam yapılması durumunda 345 TL artacak ve 1208 TL olacak.
MEB Bursu olarak da bilinen bu burs, yurt dışındaki en iyi üniversitelerde tam burslu olarak yüksek lisans ve doktora yapabilme imkanı sunar. Mezun olduğunuz alanlara göre, dünyanın birçok ülkesinde tercih yapabilmenizi sağlayan YLSY bursuna 2017 yılında 824 öğrencinin bursiyer olmaya hak kazandığı açıklanmıştır.
Türk vatandaşı olan herkes burstan faydalanabilir. Çifte vatandaşlığı olanlar için bir engel bulunmamakla birlikte bu durumdaki adayların dikkat etmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Burslu öğrencilerin, Bakanlıkça belirlenen vize türüyle yurt dışında öğrenim görmesi esastır, bu da öğrenci vizesidir.
Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.
BURSLULUK SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ
Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek.
Son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin bursları, güz dönemi sınavlarının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir. Ancak, ilköğretim ikinci kademe son sınıf öğrencilerinin bursları ortaöğretim kurumlarına devam etmeleri halinde kesilmez. Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.
Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
a) Üyelerin yurt içinde yükseköğrenim gören çocuklarına öğrenimleri süresince yılda 9 ay süreyle ve her ay yapılan yardımdır. 2023-2024 öğretim yılında her üniversite öğrencisi için aylık 885,00 -TL. ve açık öğretim öğrencisi için aylık 355,00 -TL öğrenim yardımı ödemesi yapılacaktır.
Destek ödemesi başvurusu e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yönlendirecek sayfaya erişim yapılması gerekli. Sonrasında 'sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu' kısmına tıklanılmalı.
Şehit ve Gazi çocukları, %40 ve üzeri engele sahip öğrenciler, yetimler, Yerleştirme Yurtlarında okumuş olan öğrenciler, Darüşşafaka Lisesinde okumuş olanlar, amatör milli sporcu olan öğrenciler burs önceliğine sahiptirler. KYK yurt ve burs başvuruları için ayrı ayrı başvuru yapmanıza gerek yoktur.
İBB BURS BAŞVURU NASIL YAPILIR? İBB burs başvuruları İstanbul Senin uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Eğitim yardımı başvurularınızı ve evrak işlemlerinizi web sayfamız gencuniversiteli.ibb.istanbul veya İstanbul Senin uygulamamız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Yalnızca devlet üniversitelerinde eğitim gören ve vakıf üniversitelerinde %100 burslu olan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.
KYK bursu kimlere verilir? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup üniversitede eğitim alan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. NOT: Öğrenim kredisi alan öğrenciye burs, burs alan öğrenciye ise öğrenim kredisi verilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri