Mandalina, portakal, greyfurt ve limon gibi meyveler C vitamini ve çok miktarda lif içerir. İçerdikleri bol su ve düşük kalori değerleriyle, kilo vermek isteyenler için mükemmel bir tercih olacaklardır.
Kahvaltıda kesip yiyeceğiniz muz, daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Kilo vermek için hangi meyveler yenmeli? Kilo vermek için mutlaka limon, portakal, yaban mersini, muz, armut, böğürtlen, ahududu, greyfurt, avokado, mango, elma, kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, karpuz gibi meyveleri tüketmelisiniz.
Diyette hangi meyveler yenir? Diye merak edenler için sıraladık; muz, elma, armut, limon, greyfurt, avokado, yaban mersini, portakal ve mandalina.
Elma: İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlayan elma, metabolizmayı da hızlandırıyor. Hindistan Cevizi: Açlık hissinin kaybolmasına yardım eden hindistan cevizi, midede uzun süre kalarak tokluğun daha uzun sürmesini sağlıyor.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
İlgili 30 soru bulundu
Kilo vermek isteyenlerin özellikle içeriğindeki lif oranı az, şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durması gerekiyor. Mango, ananas ve kavun gibi tatlı meyveler diyet sürecini zorlaştırıyor. Bu meyvelerin fazla miktarda tüketilmesi vücuttaki yağ ve şeker oranını iki katına kadar yükseltebiliyor.
Meyve grubunda en etkin tokluk sağlayan meyve, kabuğuyla yenen yeşil elmadır. Sabah kahvaltısından sonra günde 1 elma sizi etkin olarak korur ve tok tutar.
Bu besin grubunda pek çok meyve çeşidi bulunur ve hepsinin insan vücuduna sağladığı yarar farklı farklıdır. Meyve tüketenler de kilo aldırıp aldırmayacağını merak etmektedir. Meyveyi dengeli, düzenli ve zamanlı bir şekilde tüketmek insan vücuduna kilo aldırmayacaktır.
diyette meyve tüketimi
Akşam yemeğinden birkaç saat sonra meyve yiyip uykuya geçmek, meyvenin vücutta yağ olarak depolanmasına zemin hazırlar. Yemeğe başlamadan hemen önce meyve yemenin tokluk hissettireceği bilindiğinden dolayı yemek sonrasında değil öncesinde tüketilmesi önerilir.
1. YOĞURT 2. MUZ 3. SEBZEDEN ATIŞTIRMALIKLAR (SALATALIK VE HAVUÇ) 4. YUMURTA 5. YAĞSIZ VE TUZU AZ PATLAMIŞ MISIR 6. DİYET BİSKÜVİLER VE ÇUBUKLAR 7. ÇÖKELEK PEYNİRİ VEYA SÜZME PEYNİR 8. KÜÇÜK BİR HİNDİ SANDVİÇ 9. BADEM, FINDIK VEYA CEVİZ KAYNAKÇA: https://brightside.me/creativity-cook...
Meyve günde 4 porsiyonu geçmeyecek şekilde, yemekten en az 2 saat sonra veya aç karnına yenmelidir. Özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir.
Günlük alınan ortalama enerjinin 1.500-2.000 kalori ise 1 orta boy domates 25 kaloridir. İnsan vücudu domates tükettikten sonra sindiriminde daha fazla enerji harcar. Bu durumda domates negatif enerji değerine sahip besinler arasında yer alır" dedi.
Metabolizmaya ve beslenme uzmanının uygun gördüğü durumlarda meyve diyeti 3 günde 5 kilo zayıflama imkanı sunabilir. Hemen hemen tüm mevsim meyveler tüketildiğinden dolayı rengarenk bir diyet olan meyve diyetine renkli diyet de denilmektedir.
Maden suyu üzerinden sade soda 0 kaloriye sahip bir içecek türü olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı herhangi bir şekilde kilo alma potansiyeli olmadığını söylemek mümkün. Aynı zamanda içeriğindeki özel mineral yapıları ile kilo verme ayrıcalığı taşımaktadır.
Elma, bağırsakları rahatlatan ve metabolizmayı çalıştıran bir meyvedir. Elmanın az ya da çok tüketilmesi kilo alımına neden olmaz. Gönül rahatlığıyla elma tüketebilirsiniz.
Meyveleri aç karnına ya da yemek yerine tüketmek birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Açken fazla miktarda yenilen meyveler, kan şekerinde hızlı değişimlere sebep oluyor. Meyvelerle beslenmek; kilo alımına, kan şekerinin aniden yükselmesine ve düşmesine sebep olabiliyor.
Bir adet haşlanmış yumurtanın altı saat tokluk etkisi var. Bu nedenle kahvaltınıza yumurta gibi protein yönünden zengin yiyecekleri dahil etmek, kilo verme konusunda size faydalı olabilir.
Patates, pirinç, bezeleye, havuç, hamur işleri glisemik indeksi yüksek diğer besinlerdir. Protein ağırlıklı beslenin; Çok fazla yağlı olmayan kırmızı et, beyaz et, süt, yoğurt, yumurta, peynir, kaşar peyniri gibi yiyecekler uzun süre acıkmamanızı sağlar.
Sebzeler, baklagiller, tam tahıllar ile şeker miktarı çok yüksek olmayan meyveler doğru karbonhidratlardır. Fasulye, bezelye, mercimek, lahana, pazı, ıspanak, pırasa, kepekli bulgur, ekşi maya ile yapılan tam tahıllı ekmek, elma, portakal, kayısı gibi seçimler sizi daha uzun süre tok tutacaktır.
ilk önce üstten başlar yani omuzlardan... Sonra yavaş yavaş bel kısmı baldır , bacak, bilekler, kollar, kalça en son göbek erir hele ki alt göbekte yağ birikmişse onları vermek daha da zordur ama asla pes etmemek gerek :Eğer daha uzun olsaydı sabahları sevebilirdim...
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri