Kakao yağı, kakao meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Kakao çekirdekleri ortalama %50-%55 yağ içerir. Kakao çekirdekleri preslenerek yağ ve toz olarak ayrıştırılır. Kakao yağı sarımsı beyaz renkli, oda sıcaklığında sert, vücut ısısında eriyen özel bir yağdır.
Kakao yağı doğal bir nemlendiricidir cilt elastikiyetini arttırır. Yağ cildin nemini korumasına yardımcı olacak şekilde bir bariyer görevi görür. Güneş koruyucu ile birlikte doğal bir bronzlaştırıcı olarak tercih edilebilir. Kakao yağının bir diğer yaygın kullanımı ise yara ve çatlak izlerinin iyileştirilmesi içindir.
-Kakao yağı, güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. -Ölçülü olarak tüketildiğinde kalp krizi, felç gibi ciddi kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. -Stres ve yorgunluğa iyi geliyor, stres nedeniyle yaşanan uykusuzluk sorununa da çözüm oluyor.
Kakao yağı nereden alınır sorusu kullanıcılar için önemli. Genellikle eczane veya aktar gibi yerlerde satışa sunulan ürüne online olarak da ulaşılabiliyor. Kakao yağı Hepsiburada ile kolayca satın alınabiliyor.
Kakao yağı kakao ağacının meyvesinden üretilir. Kakao çekirdekleri kabuklarından tamamen ayrılarak temizlenir. Daha sonra bu kakao çekirdekleri özel bir presleme aracından geçirilerek iyice sıkıştırılır. Presten çıkan sıvı kakao yağıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Kakao Yağı 1 kg Fiyatı 268,31 TL.
Yara ve yanıkları iyileştirici özelliğe sahip olan kakao yağı açık yaraların üzerine pamuk yardımıyla uygulanabilir. Tıraş sonrası yıpranan cildin yatıştırabilen kakao yağı ile tıraş jeli hazırlanabilir Sıcak suda eriyen kakao yağı jel şeklinde tıraş sonrası yüze uygulanır.
Kakao yağı, tropikal kakao meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen bitkisel bir katı yağ çeşidini oluşturuyor. Oda sıcaklığında sarımtırak bej renge sahip olan kakao yağı, kokusu itibarıyla ise tıpkı çikolataya benziyor.
Kakao yağı, cildi nemlendirir, cilde parlaklık verir ve antioksidan özelliği görür. Cildinizde oluşan açık yaraların kısa süre içinde onarılmasında büyük rol oynar. Güneş yanığı oluşumundan sonra ciltteki yanma, gerilme, çatlama ve kurumanın tedavisinde kullanılır. Cildi bronzlaştırıcı bir özelliği vardır.
E vitamini bakımından zengin olan bu yağ, cildi besliyor ve doğal bir parlaklık kazandırıyor. 2. Kakao yağı mükemmel bir nemlendirici. Özellikle de kuru cilt sorunu olanların bu yağı mutlaka kullanmalarını öneriyoruz.
özellikle kuru bacaklara ilaç olan yağ. cildi tahriş eden kıllardan kurtulma faaliyetlerinden sonra yanma ve kuruluk hissini alır. güzel kokan,esnek ve yumuşak bir cilt bırakır.güneş yağı olarak değil güneşten sonra nemlendirici olarak kullanılabilir.
-Kokusuz ortamda saklanmalıdır. -Buzdolabında saklanmamalıdır. Kakaodan elde edilen kakao yağı hassas bir yapıya sahiptir. Yüksek ısı ve ya neme maruz kalması durumunda kakao yağının kristal yapısı bozulur ve kristaller yüzeye çıkar.
Kısacası kendisi sadece kozmetik ürünlerde değil yiyeceklerin içinde de kendine yer buluyor, doğru şekilde ve doğru miktarda kullanıldığında yenmesinde bir sakınca olmadığı da biliniyor. Kakao yağı, içerdiği yağ asitleri nedeniyle doğal ve faydalı yağların başında geliyor.
Kakao ile ilişkilendirilen sağlık yararları arasında; enerjiyi arttırmak ve yağ metabolizmasını geliştirmek gibi faydaları yer alır. Bu nedenle, daha hızlı bir kilo kaybı için kakao tercih edilebilir.
Kakao yağı saçlara parlaklık kazandırır, saçları yumuşatır ve saçlardaki fazla yağlanmayı azaltır, saçın yağ dengesini korumasına yardım eder. Kırıkları azaltır, kuru ve yıpranmış saçları onarır. Saçları güneş hasarından koruyarak güçlendirir. Kısacası kakao yağı her açıdan saç maskesi için kullanılabilir.
"Hint yağı ve kakao yağı ile yapacağınız karışım ile daha uzun ve gür kirpiklere sahip olabilirsiniz. Ancak maskeyi hazırlarken dikkat etmeniz gereken konulardan biri, maskeyi mutlaka cam kâsede hazırlayın ve metal kaşık yerine tahta ufak bir kaşık kullanın.
Kakao yağı, yapısı sayesinde oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir. Herhangi bir acıma, ekşime olmaz. Oda sıcaklığında katı halde bulunan bu yağ insan vücudu sıcaklığının hemen altında, 34 derecede erimeye başlayacaktır.
Maskeyi nemli saça uygulayın. Masaj yapın ve yaklaşık 3 ila 5 dakika bekletin. İyice durulayın. Saç uçlarının zarar görmesi durumunda saç kremini uçlarına masaj yaparak uygulayın ve bırakın.
Kakao yağı hem cildinize renk verir, hem de besler ve nemlendirir. Havuç yağına gelince, turuncuya yakın bir renge sahip olduğu için, ciltte bu tonda bir bronzluk sağlar. Doğal bir renk istiyorsanız, mutlaka havuç yağını tercih etmelisiniz.
Cildi nemlendiren kakao yağı maskesi
Elinize biraz kakao yağı alın ve elinizin ısısı ile eriyen bir yağ olduğu için hemen eriyecektir. Tüm cildinize eriyen bu yağı yedirin ve 1 gece boyunca bekletin. Uyandığınızda güzelce durulayın. Bu adımı düzenli bir şekilde uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz.
Cildin aşırı genleşmesinden meydana gelen çatlakların oluşmaması için kakao yağı düzenli olarak kullanın. Çatlakların oluşması engellendiğini göreceksiniz! Ayrıca sık sık kilo alıp veriyorsanız da çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Kakao yağının en güzel özelliklerinden bir tanesi de cildi bronzlaştırırken cildi kurutmaz. Kakao yağı beyaz ve buğday rengi tenler için ideal bir bronzlaştırıcıdır. Bronzlaştırma etkisi uzun süre kalıcıdır. Kakao yağını aynı zamanda nemlendiricilerinize ekleyebilirsiniz.
Mineral yağlar bir başka değişle petrol türevi yağlar bu listenin en başında gelirken bitki bazlı yağlardan Hindistan cevizi yağı, shea yağı, kakao yağı, palmiye yağı ve keten tohumu yağı gözenek tıkayan doğal komedojenik yağları oluştururlar.
Kakao, cildin daha sıkı ve gergin olmasını sağlar. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırır. Kakaoyu cilde maske olarak uygulamak siyah nokta oluşumunu önler, var olanları da yok eder. Kakao maskesi an akışını hızlandırır.
Hindistan cevizi yağı, çikolatanın biraz daha hızlı sertleşmesine izin verdiği için yaygın olarak kullanılan bir kakao yağı alternatifi olarak değerlendirilir.Bu nedenle, hindistancevizi yağı çikolata kabukları için sıklıkla kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri