Bu harf sisteminin rakamsal ifadesi de çok merak edilir. Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir.
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
Üniversite harf notları genel olarak şu şekildedir; AA / 90 - 100 / 4.0 / Başarılı BA / 80 - 89 / 3.5 / Başarılı BB / 75 - 79 / 3.0 / Başarılı
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Bir dersten A, A-, B+, B, B-, C+, C, C-, D+, D veya S notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
Kaydet : Girilen notları kaydetmek içindir. Bu aşamada notu öğrenci görmez. Yanlış girdiğiniz not var ise ilan tarihine kadar not değişikliği yapabilirsiniz.
HARF NOTU HESAPLAMA PROGRAMI
Vize notunun %40'ı final notunun %60'ı toplanarak dersin ortalaması bulunur. Daha sonra aşağı kısımda aldığınız not ortalamasının hangi harf notu aralığında olduğunu görebilirsiniz. Sol taraftaki sınıf listesi ve notlar örnek olarak oluşturulmuştur, üzerinde değişiklik yapılmaz.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır. Aksi halde bu dersleri tekrar almak zorundadır.
ICD-10 kodu: O99.0 Anemi, gebelik, doğum ve lohusalığı komplike eden.
1080 çözünürlük (Full HD)
Bu, akıllı telefonlar için de yaygın bir ekran çözünürlüğüdür.
Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Örneğin, 90-100 arası A iken, 90-92 arası A-, veya 97-100 arası A+ olması ortalamada dengeleri değiştirebilmektedir. Her kurumun + ve – harf notu sistemini tanımadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
b) Eksik (Incomplete) “I” notu olan derslerin bütünleme sınavına girilemez. Eksik çalışması olan öğrencilerin bütünleme sınavına girebilmeleri için “I” yerine “BÜT” notu verilmesi gerekir. c) Geçer not alınan derslerden not yükseltme, vb., amaçla bütünleme sınavına girilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri