Keçiboynuzu ya da üzümü bir su bardağı pekmeze yarım çay bardağı içe suyu da katarak bir cezvede kısık ateşte kaynatın. Daha sonra tereyağını içine katın. Katı hale gelen bu karışımı ılık halde sabah akşam olmak üzere birer yemek kaşığı tüketin.
Pekmez tereyağı karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırmasından ziyade, güçlü bir balgam söktürücüdür.
Evet, bu zamana kadar doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından öksürüğü yatıştırmak için yüzlerce kez pekmez önerilmiştir. Öksürüğü hangi pekmez keser diye araştırdığımızda karşımıza en çok keçiboynuzu ve dut pekmezi çıkmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği yağ asitleri sayesinde toksinleri atmamıza yardımcı olur.
Adeta öksürük savar, doğal öksürük şurubu ve aynı zamanda balgam sökücü olarak da nitelendirilen pekmez tereyağı tüketimi özellikle çocuklar için bağışıklık sistemini güçlendirmek ve daha pek çok konuda etkilidir.
Vücudun direncini arttırır, öksürük kesmesi ve balgam söktürücü özelliğiyle bilinir.
İlgili 33 soru bulundu
Doğal ve etkili bir balgam sökücü olan limonu, bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içtiğinizde balgamı atmanızı kolaylaştırır. Ayrıca biri limon, karabiber ve bal karışımı da balgamlı öksürüğü söktürmede etkilidir.
Keçiboynuzu, suyla kaynatılıp tüketildiğinde balgamı söktürmede etkili olur. Öksürüğe karşı da kullanılan keçiboynuzu kürü sayesinde boğazınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Antiseptik bir içeriğe sahip olan zerdeçal balgamlı öksürüğe karşı kullanılabilir.
Bal, limon, ılık su ve karabiber karışımı balgam söktürerek öksürüğün hafiflemesine yardımcı olacaktır. Okaliptüs, nane, anason, kekik ve rezene çaylarının da balgamlı öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Civanperçemi bitkisi de balgamlı öksürüğü geçirmede bire bir mucizeler arasında yer alır.
Akciğerleri temizleyici özelliğinden dolayı sigara tiryakilerine oldukça faydalı etkileri vardır. Peki, dut pekmezi öksürüğe iyi gelir mi? Balgam söktürücü özelliğe sahip olan dut pekmezi öksürüğe karşı da etkin bir rol oynamaktadır.
"Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?" sorusunun cevabı kapsamında bol su içmek, sıcak duş almak, tuzlu su gargarası yapmak, boğaz pastili kullanmak ve bitki çayları içmek yer alır cevabı verilebilir. Doğal yöntemler en keskin balgam söktürücü olarak nitelenebilir. Ancak doktor tavsiyesiyle ilaç takviyesi alınabilir.
En sağlıklı ve faydalı, pekmez Keçi boynuzu pekmezi olarak bilinmektedir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra bedeni kuvvetlendirir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Genellikle öksürük durumunda veya balgam söktürücü olarak halk arasında keçiboynuzu pekmezi sıklıkla tüketilen ürünlerdendir. Öte yandan keçiboynuzu pekmezi yüksek enerji kaynağı sebebiyle enerji ihtiyacı olan kişilerce tercih edilebilir. Keçiboynuzu pekmezi de sıklıkla tüketilen ürünler arasındadır.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Nane ve maydanoz gibi yeşillikler ile derdinize derman olacak balgam söktürücü çay tarifinden bahsediyoruz. Nanenin ve maydanozun yanına kuru kekik, karabiber, bal ve biraz limon suyu ekleniyor ve en etkili ilaçtan daha şifalı oluyor!
DUT PEKMEZİ Mİ ÜZÜM PEKMEZİ Mİ? Pekmez dutun ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. Üzümden yapılan pekmeze göre dut pekmezi biraz daha lezzetli olur. Pekmeze koyu rengini ve akıcılığı düşük olan kıvamını veren işlem kaynatma dır.
Çam kozalağı pekmezi solunum yoluyla ilgili rahatsızlıklarda iyileşme sürecini hızlandırıyor. Özellikle öksürük kesici bir etki oluşturuyor. Balgam söktürücü bir etki de gösteren çam kozalağı pekmezi grip ve nezle gibi sıkça yaşanan rahatsızlıklar için doğal bir çözüm gibi gözüküyor.
Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. -Karaciğeri temizlemekte oldukça etkilidir. -Regl dönemi sancıları genellikle demir eksikliğinden kaynakların.
Pekmezin içine zeytinyağı koyup tüketmek kronik faranjit hastalığına çare oluyor. Bu karışım sayesinde özellikle çocuklarda kış aylarında görülen öksürüğün bıçak gibi kesildiğini görünce çok şaşıracaksınız. Kuru ve balgamlı öksürüğe karşı zeytinyağlı pekmezin şifa olduğu biliniyor.
İbrahim Saraçoğlu'nun balgam söktürücü keçiboynuzu kürü de faydalı olacaktır. 4-5 adet keçiboynuzunu küçük parçalara bölüp kaynar suyun içine atın ve birkaç dakika kaynatın. Soğuduktan sonra her sabah ve akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı içebilirsiniz.
Uzun süreli balgam oluşma durumu bazı hastalıklar nedeniyle görülür. Bunlar; kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), kistik fibroz ve astım gibi hastalıklardır. Balgam kahverengi bir görünüme sahipse bu, bakteriyel zatürre, KOAH, kistik fibroz gibi hastalıkların apse yapmasından kaynaklanır.
Yarım litre suyun için 7 tane keçiboynuzunu atın.
Bu karışım birkaç gün içinde balgamı söktürecektir. Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir Saraçoğlu konuyla ilgili tavsiye vermiş midir diyenler için İbrahim Saraçoğlu'nun da keçiboynuzu kürünü tavsiye ettiğini belirtelim.
Sabah aç karnına bir kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketerek bu mucizevi pekmezin balgam söktürücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
Keçiboynuzu pekmezi, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu fosfor ve kalsiyum oranını karşılar. Düzenli olarak tüketildiğinde nefes darlığı, astım ve öksürük gibi problemlere iyi gelir. Ayrıca gün içinde zindelik katar. Keçiboynuzu pekmezi, günün her saatinde ve istenildiği zaman tüketilebilir.
Aynı zamanda güçlü bir balgam söktürücü olan keçiboynuzu özü özellikle kış aylarında soğuk algınlıklarına iyi gelir. Kansızlık sorunu yaşayan kişiler de mutlaka keçiboynuzu özü tüketebilirler. Aynı zamanda düşük kolesterol hastaları da düzenli bir şekilde keçiboynuzu özü tüketirler ise kolesterolleri düşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri