Michelle Driscoll şöyle diyor: "Sert plastikten yapıştırmayı, tuvalet ispirtosu, alkol, yağ sökücü, fıstık ezmesi ya da karbonat ve zeytinyağı karışımı gibi çeşitli ürünlerle kolayca çıkarabilirsin. Ürünü plastiğe sür, birkaç dakika beklet, sonra da yapıştırmayı bezle ovarak çıkar."
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir. Açık yara ile temastan kaçınılması gerekmektedir.
Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz. Çok kısa sürede yapışkanı yumuşatacak ve yüzeyden kaldıracaktır.
Zeytinyağı-tuz, tuz-sıcak su karışımları ve aseton en etkili yöntemlerdir. Bu yöntemlere ek olarak çamaşır deterjanı ve margarin-karbonat karışımı da Japon yapıştırıcı lekesini çıkarmak için kullanılır.
Tuz ve Sıcak Su
Bazı ciltler, aseton yöntemi kullanılamayacak kadar hassas olabilir. Bunun için daha doğal bir yöntem olan tuz ve su kullanılmalıdır. Evlerinizdeki sofra tuzu granülleri, yapışkan maddeleri yumuşatmak için sıkça kullanılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Plastiği sıcak su ve sıvı bulaşık deterjanı karışımında ıslat. Çıkartmayı sökmek için kullandığın maddenin, örneğin WD-40'ın kalıntılarını temizlemek için bir fırçayla ovala. Fıstık ezmesi yerine, margarin ya da el losyonu kullanabilirsin. Cama yapışan yapıştırıcıyı çözmekte fıstık ezmesi kadar işe yarayacaklardır.
Yapıştırıcı lekesini çıkarmak için izlenecek adımlar
Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun değilse bir süre sonra leke büyük ölçüde çıkmış olacaktır.
Aseton kullanılmadan yapıştırıcının ıslatılmasıyla bu soruna çözüm bulunabilmektedir. İlk olarak ele dökülen Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar cevabı su ile çıkabilir olmasıdır. Yapıştırıcının ıslatılarak çıkarılması için sabunlu ılık su kullanılır.
Kıyafetlere veya eşyalara bulaşan Japon yapıştırıcısı, bazı yöntemlerle temizlenebiliyor. Yapıştırıcı lekesini ortadan kaldırmak için, asetonlardan yardım alınmalıdır. Japon yapıştırıcısının olduğu yere aseton dökerek, etki azaltılabilir. Aseton dökülerek nemli bir bezle lekeler temizlenmelidir.
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Japon yapıştırıcıyı en iyi bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizleyebilirsiniz. Asetondan çok daha etkili.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir. Sertleştikten sonra zımparalanabilir. Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kağıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın. Kağıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin. Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Bu sebeple ilk olarak göze batmayan bir noktada aseton kullanmayı denemelisiniz. Zarar vermediğini gördüğünüz zaman, kumaşın japon yapışmış yüzeyine bir bez parçasıyla yedirin 5 dakika bekleyip silin. Bu işlem sabır istemektedir. Duruma göre 5-6 kere tekrarlamanız gerekebilir.
Tinerci gardaşlara uğra. Aseton ile çıkartabilirsin ya da küçük bir zımpara ile hiçbirini bulamassan devamlı sıcak su ile yıka bir iki ovala çıkar.İşyerinde genelde bunları yapıyoruz ve faydalı oluyor.
Bir parça beze mazot damlatıp hafifçe silerseniz çıkaracaktır.
Yapıştırılacak yüzeyler pürüzsüz, temiz ve kuru olmalıdır. Tek yüzeye çok az miktarda sürülmelidir. Yüzeyleri birbirine bastırarak bir kaç saniye tutulmalıdır. Çocukların, ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.
- Az bir miktar pamuğun üstüne aseton dökün. - Ardından pamuğu ilgili bölgeye yerleştirin. - Daha sonra bir bardak ya da bu şekilde bir ağırlığı pamuğun üzerine koyun. - Yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekledikten sonra, Japon yapıştırıcısı yumuşak bir jel kıvamına gelir.
Kalan kısımları abdeste ve gusle mani olmaz. Japon yapıştırıcı ve yağlı boya gibi maddelerse, kolayca çıkarılamaz. Çıkarmak için deriyi kazımak da gerekmez. Deriyi tahriş etmeden, çıkarılabildiği kadar çıkarılır, kalan kısmı abdeste ve gusle mani olmaz.
Kazara giysilere bulaşan artıkları da temizler. Ürünü fırçalı kapağı vasıtası ile sökmek istediğiniz bölgeye uygulayınız. Mevcut yapıştırıcı artığını çözmesini bekleyiniz, gerekiyorsa işlemi tekrarlayınız. KULLANIMI RAHAT VE KOLAYDIR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri