1) Elma Sirkesi Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap, elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile hafifletilebilir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşır.
Elma sirkesi, vücuttaki iltihabı oldukça hızlı bir şekilde azaltan birçok şeyi içerisinde barındıran çeşitli besin maddeleri içerir.
İltihap yok edici özelliği bulunan üzüm sirkesini bir pamuk yardımı ile ağrıyan dişe koymak, ağrıların hafiflemesinde yardımcı olacaktır. Antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Bu yüzden özellikle kış aylarında vücut hastalıklara karşı kendisini korur.
Vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyabilir. Güçlü bir vitamin ve mineral desteğidir. Yaraların hızlı iyileşmesine katkıda bulunur. Siğil ve mantar gibi cilt enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
İlgili 15 soru bulundu
Kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor. Kanın sağlıklı bir şekilde dolaşmasına yardımcı olan alıç sirkesi, bu özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarından tutun da kalp krizi gibi ani ve ciddi gelişebilen kalp ve damar rahatsızlıklarından koruyor.
C ve A vitamini bakımından zengin olan üzüm sirkesi ayrıca demir, magnezyum, fosfor, kalsiyum, flor ve potasyum içerir. İçerdiği asetik asitle kan şekeri seviyesini düşürebilir. Antioksidan zengini yapısıyla bakteriyel enfeksiyonlara ve cilt hasarına karşı koruyabilir.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir. Enfeksiyonun görüldüğü bölgeyi dezenfekte etmekte etkilidir. İltihaplı diş problemi meydana geldiği takdirde kişiler tarafından en sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.
Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
1) Elma Sirkesi
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap, elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile hafifletilebilir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşır.
Üzüm sirkesi, dolgunluk hislerini artırır ve açlık hissini geciktirerek kilo kaybını destekler. Üzüm sirkesindeki polifenol seviyesi ve yüksek asetik asit kalp hastalığı için risk faktörleri olabilecek toplam kan basıncı, kolesterol ve trigliseritlerin düşürülmesine de yardımcı olabilir.
Elma sirkesi antimikrobiyal özelliklere sahip olabilir ve bazı durumlarda bakterilerle ve parazitlerle mücadelede yardımcı olabilir. Elma sirkesi asetik asit içerir, bu da antimikrobiyal özelliklere sahiptir.
Sirke ile İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi
Sirkenin antimikrobiyal özellikleri, idrar yolu enfeksiyonlarının evde tedavisinde kullanılabilir. Ancak, doğru kullanım önemlidir: Elma Sirkesi Uygulaması: Bir bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyip karıştırarak içebilirsiniz.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
İltihabın şiddetine ve altta yatan nedenine bağlı olarak, doktorlar ağrı kesiciler, antienflamatuar ilaçlar (nonsteroid antienflamatuar ilaçlar – NSAID'ler) veya kortikosteroidler gibi ilaçlar önerebilir. Bu ilaçlar, ağrıyı azaltmaya, şişliği ve kızarıklığı azaltmaya ve iltihabı kontrol altına almaya yardımcı olabilir.
Ihlamurun, iltihap ve ağrı giderici etkisi vardır.
Zira fermente elma sirkesi mide yanmasını giderip, azalan mide enzimini yerine koymaktadır. Ayrıca elma sirkesi doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok edebilmektedir.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Elma sirkesi, sahip olduğu asitlik nedeniyle doğrudan olarak içilmesi önerilmeyen bir sıvıdır. Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir.
HER GÜN 1 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ İÇERSEN NE OLUR? #şifabul 1- Vücudun asiditesini azaltarak kanser gibi hastalıkları önler. 2- Midedeki şişkinliği azaltarak sindirime yardımcı olur. 3- Kandaki şeker miktarını azaltarak diyabete karşı savaşır.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Sirke, yağ yakımı artıran ve insülinin kontrol eden bir unsurdur. Midede bir sorun yoksa rahatlıkla tüketilmektedir. Sirkeyi sabah ve akşamları bir çorba kaşığı içmek yeterli olacaktır. Yapılan araştırmalara göre sirkenin faydaları kanıtlanmıştır.
Genellikle elma, üzüm ve alıç gibi meyvelerden yapılan sirkede, değişmeyen tek şey ise yüksek besin değeri ve probiyotik bakımından zengin içerik! Sirke, metabolizma üzerindeki rolü ve dengeli beslenmeye uygun bir gıda olması dolayısıyla sabahları aç karnına da tüketilebiliyor.
İçeriğinde yer alan asetik asitten dolayı tüketilen gıdaların şekere dönüşümünü yavaşlatan beyaz sirke kandaki glikoz seviyesini düzenleyerek antidiyabetik etki gösterir. Kolesterolü düşürücü etkiye sahip olan beyaz sirke, inme ve kalp krizi gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri