Paşa kılıcı çiçeğinin Latince ismi Sansevieria'dır. Paşa kılıcı, diğer adıyla peygamber kılıcı çiçeği, bir rivayete göre, Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V'in en çok sevdiği çiçekmiş. Böylelikle peygamber kılıcı olarak anılmaya başlamış.
Peygamber Çiçeğinin Adının Anlamı ve Latince Adı Nedir? Peygamber çiçei bitkisi nadir olarak bulunan doğada yetişen farklı renklere sahip bir bitki olduğu için Peygamber çiçeği olarak adlandırılmaktadır.
Bitki Hakkında
Sansevieria Trifasciata Laurentii diğer ismiyle Kılıç Çiçeği, Peygamber Kılıcı Çiçeği, Paşa Kılıcı Çiçeği, Güney Afrika ve Asya kökenli lokal bir bitkidir.
Kilyos peygamber çiçeği (Centaurea kilaea), papatyagiller (Asteraceae) familyasından Türkiye'de endemik olan çok yıllık bir peygamber çiçeği türü. Boiss., Fl. Orient. 3: 643 (1875). Türkiye'de Düzce, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya illerinin sahil kısmındaki kumul sahalarda yetişir.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Mavi Peygamber Çiçeği (Centaurea cyanus), Akdeniz Avrupa'sına özgü, bir yıllık yerli bir bitkidir. Gelecek için umudu temsil eden Peygamber Çiçeği, doğanın sade güzelliğini ve yaşam döngüsünü hatırlatır.
Centaurea cyanus, papatyagiller (Asteraceae) familyasından özellikle Orta Avrupa'da bulunan mavi mor yapraklı çiçekleri olan bir bitki türü. Bitki 40–90 cm uzunluğundadır. Mavi renkler protosiyanin pigmentinden kaynaklanır. Estonya'nın ulusal çiçeği olan peygamber çiçeği, Avrupa kültürü ve folklorunda önemli yer tutar.
- İştah açıcı özelliği vardır. - Göz yorgunluğu için rahatlatıcı olarak kullanılır. - Ağrı giderici olarak kullanılır. - Öksürük, bronşit, nefes darlığına karşı faydalıdır.
Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır. Bu ağaçlardan birisi de Hz. Muhammed'in pek sevdiği sudan ağacıdır.
Bazı uydurma rivayetlerde gülün veya kırmızı gülün Hz. Peygamber'in terinden yaratıldığı, Resûl-i Ekrem'in kokusunu koklamak isteyenlern gül koklamaları gerektiği ve gül koklayınca Resûlullah'a salavât getirmeyenlerin ise onu üzmüş olacakları bildirilmiştir.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Balıkesir ve Aydın çevresinde yetişen bu bitkinin nesli tehlike altındadır. - Kilyos Peygamber Çiçeği: Karadeniz bölgesinin batı bölgesinde bu bitki yetişmektedir. Tükenmekte olan Kilyos Peygamber Çiçeği koruma altına alınmıştır.
Kurutulmuş Peygamber Çiçeği; bileşikgiller familyasından olup ılık bölgelerde tahıl tarlalarında yetişen bir bitkidir. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir.
Asparagaceae (kuşkonmazgiller) familyasından gelen Paşa Kılıcı çiçeğinin farklı türleri olduğu bilinmektedir. Birçok insanın evinde Paşa kılıcını yetiştirmesinin ana sebeplerinden biri fazla bakım istemeyen bir çiçek olmasıdır. Paşa kılıçları hem ev ortamında hem de doğada yetişebilir.
Genel itibariyle bahçelerde ve parklarda yetiştirilmektedir. Paşa kılıcı çiçeğinin anlamı; aşk, sevgi ve sadakat şeklindedir. Bu çiçeğin eşsiz renkleri, insanların dikkatini çeker. Bu nedenle de çok sevilen çiçek çeşitleri arasında yer alırlar.
Anavatanı Afrika olan paşa kılıcının Latince adı Sansevieria Trifasciata dur. Asparagaceae familyasından bir tür olan paşa kılıcı peygamber kılıcı, kılıç çiçeği olarakta bilinir.
Kullanılan kısımları çiçekleri ve yapraklarıdır. Gölgede kurutulan çiçekleri ya da yaprakları kaynamış suda demlenerek çay yapılabilir. Banyo suyuna hoş koku yayması ve cilde fayda etmesi amacı ile katılabilir. Kozmetik alanında da sıkça kullanılan bir bitkidir.
Sulama konusunda oldukça dikkat edilmesi gereken bir bitkidir ve sulama ihtiyacı toprağındaki nem oranına göre değişmektedir. Yaz mevsiminde sıcaklardan etkilenmemesi için arada yapraklarına su püskürtülebilir. Kış aylarında 15 günde bir, yaz aylarında ise haftada 1 veya 2 defa olacak şekilde sulanmalıdır.
Bakımı kolay, neredeyse yaz boyu çiçekli… Evinizdeki negatif enerjiyi tümüyle alan bu bitki sayesinde baş ağrısı ve sinüzit hissetmeyeceksiniz. Evlerde görmeye alışkın olduğumuz çiçeklerden birisi de kılıç çiçeği. Halk arasında kılıç çiçeğine peygamber kılıcı denildiğini de duymuşsunuzdur.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Kılıç Çiçeği'nin güçlü yaprakları, toprağın besin açısından fakir ve yağmurun düzensiz olduğu Batı Afrika'nın zorlu koşullarında hayatta kalmaya adapte olmuştur. Bakımı kolay olan Kılıç Çiçeği, yatak odası için ideal bir seçimdir çünkü NASA'nın en iyi 10 hava temizleyen bitki listesinde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri