Elma Sirkesi Kullanmak: Yağ bezesinin üzerine pamuk yardımıyla sirke müdahalesi yapmak, yağ bezelerinin hızlı bir şekilde yok olmasını sağlamaktadır. Elma sirkesinin doğal mineralleri, cildin yağ dengesini yeniden kazanmasına yardımcı olmaktadır.
Sirke uygulanırken öncelikle bez üzerine sirke damlatılır, daha sonra gaz bezi kullanarak bölge kapatılır. Sirke birkaç gün bekletildikten sonra gaz bezi açılır ve bölge temizlenir. f. Balı yoğun bir kıvama getirip yağ bezesi üzerinde bekletmek yağ bezesinin yumuşamasını sağlayacaktır.
Sirke içerdiği bileşenler sayesinde yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önler. Ayrıca yağ bezesini küçülterek zamanla yok olmasını sağlar. Sirke ile pansuman yöntemini yağ bezesi tamamen yok olana kadar her gün düzenli bir şekilde uygulamanızı tavsiye ederiz.
Derinin hemen altında olan bir yağ bezesi genellikle lokal anestezi uygulanarak küçük bir ameliyatla çıkarılır. Yağ bezesi aldırma işleminin ardından küçük bir yara iziniz kalabilir. Yağ bezesinin çıkarıldıktan sonra tekrar etmesi nadir olarak görülür. Yağ bezesini çıkartmanın bir diğer yolu ise liposuction yöntemidir.
Yağ bezeleri genellikle kendiliğinden kaybolur, ancak bazen bu süreç uzun olabilir ya da uzman bir hekim müdahalesine ihtiyaç olabilir. Tedavi seçenekleri arasında sıcak kompresler, masaj, ilaçlar veya cerrahi müdahale yer alabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Bir liposuction yöntemi olarak uygulanan ameliyatsız yağ bezesi tedavisi, açılan minik bir kesiden yağların emilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bu kesi işlem sonunda gözle görülmeyecek şekilde kapatılır ve kişiye rahatsızlık vermez. Böylece cilt altında biriken yağlar hızlı ve kolay şekilde vücut dışına alınmış olur.
Vücudun gözle görülebilen kısımlarında yer alan yağ bezeleri, görsel açıdan bireyi rahatsız etmesi nedeniyle genellikle istenmeyen bir durumdur. Bu bezelerin evde sıkılması, iğne ile içinin boşaltılması gibi yöntemler hem enfeksiyon riski oluşturmakta, hem de yağ bezesinin olduğu bölgede iz kalmasına neden olmaktadır.
Hastalar kimi zaman sıkarak ya da iğne gibi sivri materyaller kullanarak yağ bezelerinin içini boşaltmayı deneyebiliyor. Elbette böyle bir girişim asla önerilmez. Çünkü bu durumda enfeksiyon riski ortaya çıkabilir. Yağ bezesinin bulunduğu yerde kalıcı bir iz olması da söz konusu olacaktır.
Yağ ve kan damarlarından oluşan bu yağ bezesi türü genellikle oldukça ağrılıdır. En sık yağ bezesi türü olan bu yapılar beyaz renkli enerji deposu yağ hücrelerini içerir. Yağ ve fibröz bağ dokudan oluşan yağ bezesi türleri fibrolipoma olarak isimlendirilir.
Yağ bezeleri genellikle iyi huylu olarak seyredebilir. Yağ bezelerinin oluştuktan sonra genellikle değişme potansiyeli düşük olabilir. Bu nedenle kansere dönüşme olasılığı düşük olarak kabul edilebilir. Yağ bezelerinin hızlı büyümesi, ağrılı olması ve büyümeye devam etmesi durumunda kanser şüphesi düşünülebilir.
Yağ bezesinin iyileşmesi için deri altında biriken ve bezeleşmeye neden olan yağlarınızı ameliyatla veya ileri teknolojik tıbbi teknikler ile ortadan kaldırmak gerekmektedir. Yağ bezelerinizin tedavisi için tıbbi kapsamda krem, jel veya ilaç kullanımı ile tedavi mümkün değildir.
Yağ bezeleri bir kanser türü değildir ve genellikle vücuda herhangi bir zararı da yoktur. Ancak büyüdükçe artan ağır seviyesi nedeniyle cerrahi ile alınması gerekebilir. Yağ bezesi aldırmanın herhangi bir riski yoktur. Yağ bezelerinin nedeni tam olarak bilinmemektedir.
Bir kişi yaşlandıkça, cildi doğal olarak elastikiyetini kaybeder ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Erken kırışıklıkları en aza indirmenin yollarından biri de cilde iyi bakmaktır. Elma sirkesi cildi sıkılaştırıcı etkiye sahiptir.
Sirke müthiş bir yağ sökücüdür ve krom ve paslanmaz çelikten yapılan her şeyi rahatça temizler. Tepsi, ızgara, tencere vb. gibi ürünleri temizlemek için sirkeyi bir sprey şişesine aktarıp temizlemek istediğiniz yüzeylere sıkarak rahatça kullanabilirsiniz.
Yağ bezesinin takibinin çok iyi yapılması gerekmektedir. Kısa zamanda hızlı büyüme varsa, cilt altı değil de daha derin yerleşimli ise, sert ve hareket ettirilemeyen lezyonlarsa bunlar lipom olmayabilir ve vakit kaybedilmeden doktora başvurulması gerekmektedir.
Yağ bezeleri zaman içinde kendiliğinden yok olmaz ya da krem ve ilaçlarla tedavi yapılmaz. Bu nedenle, cerrahi yöntemlerle yağ bezeleri alınır. CO2 lazer adı verilen yöntem başta olmak üzere lazer ablasyon yöntemi günümüzde sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır.
Yağ bezeleri nadiren de olsa çoklu kalıtsal lipomatoz, Gardner sendromu, Dercum hastalığı ve Madelung hastalığı gibi hastalıklarla ilişkilendirilebilir. Yağ bezesine neden olabilecek diğer faktörler ise obezite, karaciğer hastalığı ve glikoz intoleransıdır.
Yağ bezesi (lipom) tedavisi
Kesin tedavisi cerrahi olarak total çıkartılmalarıdır. Genellikle lokal anestezi ile ayaktan olarak kolayca çıkartılabilirler. Ancak büyük hacimli olanlar ve derin yerleşimli lipomlarda sedasyon veya genel anestezi gerekebilmektedir.
Fakat ameliyat denildiği zaman gözünüz korkmasın çünkü çok küçük 1cm yada daha küçük bir kesi uygulanarak lipom alınabilir ve bu işlem sadece 2-3 dakika kadar sürer. Beze çıkarıldıktan sonra ise kesi yapılan yer gizli dikiş kullanılarak kapatılır ve herhangi bir iz söz konusu olmaz.
Yağ bezeleri doğrudan ameliyatsız olarak da yok edilebilir. Bunun için ameliyatsız yağ beze aldırma tedavisinden de güvenle faydalanabilirsiniz. Bu tedavi uygulaması adından da anlaşılacağı üzere doğrudan herhangi bir cerrahi girişim olmadan uygulanır.
Kilolu hastalarda daha sık karşılaşılırken, hızlı kilo alımı döneminde yağ bezesinin boyutu da büyüyebilir. Ancak kişinin kilo vermesiyle yağ bezelerinin boyutunda küçülme olmaz.
Yağ bezesi (lipom) tehlikeli değildir. Ancak iltihap kaparsa, çok büyürse veya ağrılı apselere dönüşürse müdahale edilmesi gerekir. Yağ bezesi rahatsız edici bir görüntüye neden olduğunu düşünen kişiler de sık sık tıbbi müdahale istiyor. Kısa ve çok kolay bir operasyonla yağ bezesinden kurtulmak mümkündür.
Aslına bakarsanız her ameliyat iz içerir. Yani bu şu demek: İnsan bedeninde yapılan her cerrahi operasyon, kesi içerdiği için iz bırakır.
Kistlerin neden oluştuğu net bir şekilde bilinmemektedir. Uzmanlar saç diplerinde bulunan yağ bezlerinin tıkanması ile kafada yağ kistlerinin oluştuğu yönünde ortak görüş belirtmektedir. Sağlıklı her insanın kafa derisinde saç köklerinin korunmasını sağlayan yağ ve ter bezleri yer almaktadır.
Cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır. Elma sirkesi maskesi asidik özelliği nedeniyle 30 dakikadan daha uzun süre ciltte tutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri