YALNIZ TAŞ, DUVAR OLMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI Nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır. El Yumruğu Yemeyen Kendi Yumruğunu Değirmen Taşı Sanır atasözünün anlamı demek?
Atasözü Nasıl, bir tek taş ile duvar örülemezse, insan da tek başına önemli bir işi başaramaz. Başkalarıyla ilişki kurmak, iş birliği yapmak zorundadır.
Önemli işlerin üstesinden gelebilmek ve başarabilmek için, mutlaka işbirliği yapılması gerekir. YALNIZ TAŞ DUVAR OLMAZ NE DEMEK? Bir taş tek başına bir duvarı oluşturmaz, taş olarak kalmaya devam eder. Onun duvar olabilmesi için başka taşlara ihtiyacı vardır.
Birçok atasözünde, birlikte hareket etmenin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemi vurgulanır. Onlardan biri olan yalnız taş duvar olmaz, günlük hayatta en çok kullandığımız atasözleri arasında yer alıyor.
Dayanışma içerisinde sağlıklı ve zamanında işin tamamlanması insanların bir arada çalışmasıyla gerçekleşir. Sonuçta nasıl ki yalnız başına taş duvar olmaz ise, aynı zamanda yalnız başına insan da olmaz. Önemli işlerin üstesinden gelebilmek ve başarabilmek için, mutlaka işbirliği yapılması gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
İşleyen Demir Pas Tutmaz (Işıldar) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.
Atasözünde temel anlam söz konusudur. Taş yerinde (düştüğü yerde) ağırdır (kalır): “Kişinin değerini en iyi bilenler, kendi çevresinde bulunanlardır”. Atasözünde 'taşın düştüğü yer' kavramı temel anlamın dışında kullanılmış olup mecaz anlam söz konusudur.
[1] Bu dünyada yoksullara ve hayır işlerine yardım edersen öbür dünyada karşılığını görürsün.
Gün Doğmadan Neler Doğar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: beklenmedik bir sırada umut verici durumlarla da karşılaşma imkânı vardır.
Dilimizde yaygın olarak kullanılan ve günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkabilen adamın iyisi iş başında belli olur atasözü kişinin bir işte ne kadar becerikli olduğunu anlatır. Yani kişi iyi ve çalışkan ise işi de o kadar iyidir, kişinin kabiliyeti işinden anlaşılır.
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz" atasözü; "Zorlukları aşabilmek için birden fazla kişinin el ele vermesi gerekir" anlamını taşır. İnsan bazı işleri tek başına halleder, üstesinden gelir.
Genellikle taş duvar olarak anılan masif kütle istinat duvarları kendi ağırlıkları ile zeminden gelen yanal itkiyi kontrol etme prensibi ile çalışan yapılardır. Bu tür dayanma yapıları genellikle taş, kaya ve betondan yapılır.
İnce Yonu Taş Duvar. Görünen yüzeyleri tamamen, yatak ve yan yüzeyleri 15 cm. derinliğe kadar gönyesinde ve düzlem olarak kenarları düzgün ve keskin doğrular teşkil edecek şekilde kalemler ve geri kalan kısımları murç veya ince tarakla tesviye edilmiş taşlardır.
Cevap: toplu veya beraber davranmak daha büyük güç sağlar.
- Öfkeli ve sert kimsenin zararı kendisinedir. Keskin sirke küpüne zarar atasözünün kısaca anlamı öfkenin sağlığa zararlı olduğu ve sert davranan kişilerin en büyük zararlarının kendilerine dokundukları anlamına gelmektedir.
Cevap: bir kişi başka bir kişiye yardım ederse o da bu iyiliğin altında kalmaz, güçlenmiş olarak yardımlara koşar.
[1] Allah insana çalışıp kazanarak yaşayabilmesi için güç vermiştir, el kol vermiştir. Bunlar iyi kullanılmalı, başkasının yardımına muhtaç kalınmamalıdır.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
[1] Önemsiz kişi, önemli kişiye küsse, önemli kişinin umurunda bile olmaz.
Mızrak Çuvala Sığmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bazı şeyler apaçık ortadadır, herkesin gözü önündedir ve herkesçe bilinir. Nasıl ki uzun bir mızrak bir çuvalda saklanamazsa, bu bilinen şeylerin de üstü örtülemez, gizlenemez.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir. Evdeki Hesap Çarşıya Uymaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Herhangi bir konu hakkında önceden yapmış olduğumuz tasarılar, her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabilir ve yolunda gitmeyebilir.
Cevap: insan önemli işleri akrabası, yakınları, yandaşlarından güç alarak daha kolay yapar.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri