Mor renkli bir kuvars türü olan ametist, pozitif enerji deposu olarak bilinir. Mutluluk ve huzur verici etkisi ile dikkat çeken ametist taşı, radyasyondan, negatif enerjiden korunma amacı ile sık sık kullanılır.
X-ray ve gama radyasyonu en iyi ağır çekirdekleri olan atomlar tarafından absorbe edilir, çekirdek ne kadar ağırsa absorbe ediliş de o kadar iyi olur. Bazı özel uygulamalarda, tükenmiş uranyum veya toryum kullanılır, ama kurşun kullanımı çok daha yaygın ve genellikle birkaç santimetre gereklidir.
Diğer bir örnek ise obsidyen taşıdır. Bu siyah volkanik cam türü, negatif enerjiyi absorbe edebilir ve elektromanyetik radyasyona karşı koruma sağlayabilir. Bu doğal taşlar, evlerimizde veya çalışma ortamlarımızda bulundurulabilecek ve bizi çevremizdeki potansiyel zararlı radyasyondan koruyabilecek değerli araçlardır.
Kurşun: Kurşun, gama radyasyonunu engellemek için yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Kurşun, yüksek yoğunluğa sahip olduğu için gama radyasyonunu emebilir ve geçmesini zorlaştırabilir. Bu nedenle kurşun plakalar veya kurşun şapka gibi koruyucu ekipmanlar radyasyona maruz kalan kişilerin korunmasında kullanılır.
İlgili 19 soru bulundu
Radyasyondan korunmada, Uluslararası Radyasyondan Korunma Komisyonu'nun (ICRP) belirlediği 3 temel prensip vardır. Bunlar Gerekçelendirme (“Justification”), Optimizasyon (ALARA) ve Doz Sınırlamaları (“Limitations”)'dır.
Özellikle sarımsak ve soğan vücuttaki radyasyonun atılması için en etkili yiyecekler arasında yer almaktadır. Bunun yanında yeşil çay tüketiminin de vücuttaki radyasyonu atmak için bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Kuvars: Bazı kuvars kristalleri de elektromanyetik radyasyonu emebilir. Özellikle ametist, pembe kuvars ve rodonit gibi kuvars türleri radyasyon emici olarak bilinir.
Bu özelliği sayesinde uzun süreli kullanımlara dayanabilir. Turmalin taşının birçok faydası vardır. Bunların arasında, elektromanyetik radyasyona karşı koruma sağlamak, bağışıklık sistemi güçlendirmek, stresi azaltmak, kan dolaşımını iyileştirmek, zihin açıklığı sağlamak ve bedeni dengelemek yer alır.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Zeolit yapısı gereği negatif iyon yüklüdür. Geniş radyoaktiviteye maruz kalmış alanlarda toprak ve yer altı suları zeolit ile temizlenmektedir. Radyasyona karşı oldukça etkilidir. Zeolit doğanın milyonlarca yıl içinde oluşturduğu son derece değerli bir mineraldir.
Kaya tuzu bugün her yerde kullanılıyor. Bütün dünyada kullanılıyor. Nükleer santrallerin dışında, dışarıya ışın salgılanmasın diye kaya tuzu izolasyonu yapılır. Çünkü radyasyonu önler.
Radyasyona karşı çiçek denildiği zaman akla gelen ilk şeylerin başında kaktüs geliyor. Dikenli ve dayanıklı yapısı ile bildiğimiz ve genellikle saksı çiçeği olarak kullandığımız kaktüsler sağlığınızı koruma konusunda da en etkili çiçekler arasında ilk sırada yer alıyor.
Ametist taşının insanlar üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra kişiler zararlı etkilerini de merak eder. Ancak ametist taşının insan sağlığı üzerinde maddi ya da manevi herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Kaya tuzu ise radyasyon emici özelliğe sahip.
Uyurken kullanacağınız kristalin, uyku düzeninizi kötü etkileyecek olmaması önemlidir. Bu yüzden uyku esnasında daha rahatlatıcı taşların kullanılması önerilir. Örneğin sodalit, ametist ve kuvars grubu taşlarını kullanmak uyku kalitenizi olumlu etkileyebilir.
Kaplan gözü taşıyla uyumlu olan oğlak, başak, akrep ve yay burçları doğal taşı kullanarak taşın sağladığı nazardan koruma, olumlu enerjiye sahip olma, özgüven ve cesaret yüksekliği gibi çok fazla olumlu yanlardan faydalanabilir. Kaplan gözü taşını kullanan kişiler taşın özelliklerini de kullanabilir.
İçeriğindeki silis minerali, ciltteki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, obsidyen taşı, ciltteki gözenekleri temizler ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olur. Dekorasyon alanında, obsidyen taşı, evlerde veya ofislerde kullanılarak pozitif bir enerji yaratılmasına yardımcı olabilir.
Kaplan gözü taşı kişide, cesaret, azim ve denge konusunda fayda oluşturmaktadır. Stres ve endişe gibi kaygılardan uzaklaşılmasına yardımcı olur. Nazardan koruduğuna inanılan taşlar arasındadır. Kişinin yakınında ya da evinde bu taşın bulunması kıskançlık ve fesatlık duygularını da ortadan kaldırmaktadır.
Günümüzde telefonun radyasyon yaydığı kısım genellikle eskiden antenin olduğu üst bölümdür. Bu nedenle telefona ne kadar yakın olunursa maruziyet de o kadar artmaktadır. Telefonu bu kadar yakından kullanmak doğrudan radyo frekansa maruz kalınması nedeniyle radyasyon önleyici kullanımı oldukça fayda sağlamaktadır.
ZEOLİT RADYASYON KOKU VE NEM ALICI TAŞLAR
Tusorb Zeolit Radyasyon ve koku giderici,bilgisayarlardan ve elektronik eşyalardan yayılan radyoaktif gazları, duman, evcil hayvan, amonyak, gaz, formaldehit, idrar ve daha birçok kokuları hapseder.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Sarımsak ve zencefil; radyasyonla oluşan serbest radikalleri anında yok eder. Radyasyona maruz kalan kişiler ve hayvanlarda oluşan DNA hasarını azaltır. Bu bitki öyle güçlüdür ki; Çernobil faciasında radyasyona maruz kalan işçilerin tedavisinde bile fayda sağlamıştır.
BANYO ETKİSİNİ AZALTIR
Radyasyona maruz kalmış bir kişinin hemen buhar banyolarında duş almasının etkiyi azaltacağını söyleyen Prof. Tülay Engizek, tehlikeyi hissettiğimiz ortamdan hemen uzaklaşmamız gerektiğini belirtti.
Dizdar, radyasyonu besinlerle vücuttan uzaklaştırmanın mümkün olmadığını söylüyor. Yoğurt yemenin yıllardır önerildiğini ancak radyasyonun etkilerini azaltacağı inancının fazla bir bilimsel temeli bulunmadığını da söylüyor uzman doktor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri