Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir. SOĞAN SUYU ZAYIFLATIR MI? Soğan suyu, yüksek miktarda antioksidan içeriği ile vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur, toksin maddelerin atımını kolaylaştırır, yağ yakımını hızlandırır.
Yemek yemeden önce tüketmek daha etkili olacağından karnınız aç iken içmeniz önerilir. Aksatmadan tüketildiği zaman en az 4 kilo vermenize yardımcı olacak olan soğan suyu kürü, uygulandıktan 20 gün sonra etkisini gösterecektir.
Yağ yakımını hızlandırıcı özelliği ile ön plana çıkan soğan kürü düzenli tüketildiği takdirde 3-4 kilo vermenize yardımcı olacaktır. Uygulandıktan sonraki ilk günlerde fark edilse de asıl önemli etkilerini uygulamanın ardından 20 gün içerisinde gösterecektir.
Soğan suyu kulak ağrıdığında iyi gelir. Midede asidin dengelenmesine yardımcı olur ve mide problemlerini iyileştirir. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan soğan suyu kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olduğu için insülin direnci hastalığına karşı da vücudu korur. Saçları canlandıran soğan suyu saç dökülmelerini azaltır.
Soğan Suyu Zayıflatır Mı? Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karnına tüketilen soğan suyu metabolizma hızını arttırır ve kilo vermeyi destekleyici rol oynar.
İlgili 35 soru bulundu
Soğan kürü tarifini uygulayarak gün içinde yemeklerden yaklaşık 15 dakika kadar önce içebilirsiniz. Zayıflamak için soğan kürü uygulama süreniz, 6 hafta ile 10 hafta arasında olmalıdır.
Soğan kürü adet söktürücü özelliği ile bilinmektedir. Adet gecikmesi gibi durumlarda soğan ve su ile hazırlanan kür ile adet döngüsü normal seyrine dönmektedir. En az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli kullanılır ise soğan kürü işe yaramaktadır.
Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünen soğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
1 adet iri beyaz soğan kabukları soyularak 4 parçaya ayrılır. Önceden kaynatılmış 200 ml (2 su bardağı) klorsuz suya eklenerek ağzı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. 5 dakika kaynayan soğan yenmez ama suyu sabah ve akşam yemeklerden önce içilir. Bu uygulamaya 5 – 7 veya 15 gün devam edilir.
Soğan suyu, yüksek miktarda antioksidan içeriği ile vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur, toksin maddelerin atımını kolaylaştırır, yağ yakımını hızlandırır. Bunlardan dolayı özellikle aç karnına içilen soğan suyu kilo vermeye yardımcı rol oynar.
Soğan kürü 6 ayda bir kez 15 günlük süreyle uygulanmalıdır. 15 gün düzenli kullanıldıktan sonra, 6 ay sonra tekrar kullanılabilir. Hazırladığınız kürü mutlaka ılık bir şekilde tüketin.
Soğan suyu hazırlandığı andan itibaren öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
Soğan kürü; sabahakşam günde iki defa, içebiliyorlarsa aç karnına, yoksa en erken yemekten 1.5-2 saat sonra içilmelidir.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Soğan Suyu 46,00 kaloridir. Soğan Suyu içeriğinde 8,04 Karbonhidrat(g), 2,18 Protein(g), 0,41 yağ(g), 0,37 lif(g), 446,00 Sodyum(mg), 250,00 potasyum(mg), 62,00 Kalsiyum(mg), 2,00 A Vitamini(ui), 6,66 C Vitamini(mg), 0,92 ve Demir barındırır. Soğan Suyu kalorisi ve besin değerleri…
Ayrıca soğan kürü adet kanaması dışında herhangi bir kanamaya neden olmamaktadır. Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır. Fakat bunlar dışında herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.
Soğanın zayıflama üzerinde oldukça etkili bir besin olduğu bilinmektedir. Diyete başlayacak olan kişilerin diyet listesinde hem kuru soğan hem de yeşil soğan bulunması gerekmektedir. Soğan zayıflamayı kolaylaştırıcı bir besin olarak ifade edilebilir. Soğan tüketiminin kilo vermeyi kolaylaştırıcı olduğu söylenebilir.
Soğanın ayrıca kolesterol düzeyine, şeker düzenine ve tansiyona da olumlu etkileri yapılan birçok çalışmada gözlenmiştir. Soğanda bulunan Saponin maddesinin ayrıca kilo vermeyi kolaylaştırıcı etkisi vardır.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Soğan suyu saça faydaları saymakla bitmez. En önemli faydalarından biri soğan suyunun beyazlayan saçları doğal rengine döndürmesidir. Saçlar soğan suyuyla eski rengine geri kavuşur. Ayrıca bir diğer faydası da saçların kökten uca beslenmesini sağlamaktır.
SOĞAN SUYU FAYDALARI
İdrar sökücüdür. Cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır. Bağırsak problemlerine iyi gelir, bağırsak kurtlarını temizler.
Hazırladığınız soğan kürünü ılık bir şekilde sabahları aç karnına bir bardak tüketebilirsiniz. Akşamları da uyumadan önce 1 bardak daha için. Bu şekilde sabah akşam, günde toplam 2 bardak içmek üzere 15 gün boyunca kürü uygulayabilirsiniz.
Soğan Kürünün Faydaları Nelerdir? Soğan Kürünün Faydaları: Bununla birlikte adet düzensizliklerini giderici, sivilce ve akne sorunlarında tedavi edici bir etkiye sahiptir. Antibiyotik özelliğe sahip olmakla birlikte, aynı zamanda dolaşım ve bağışıklık sistemlerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynamaktadır.
Antiseptik özelliği sayesinde cildin arınmasına da yardımcı olur ve özellikle sivilceye karşı etkilidir. Cilde düzenli olarak soğan suyu sürmek de yaşlılık lekelerini azaltır.
Rahim duvarı incelmesi olan kadınların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir.
Kırmızı soğan beyazlatma aracı olarak kullanılabilir. Bir çalışma, bu sebzenin aşırı pigmentasyona neden olan hücre hareketlerini engelleyebileceğini gösterdi. Temel olarak, yüzünüzdeki koyu lekelerin daha az görünür olmasını istiyorsanız, soğan iyi bir doğal kurtarıcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri