Deodorant, özellikle ter bezlerinin bulunduğu alanlarda ortaya çıkarak kötü koku oluşturan bakteriler ile savaşır. Bu bakterilerin gelişimlerini önleyerek kötü kokuların giderilmesini sağlar.
Koltuk altında kullanılan deodorantlar bakterileri oluşmasına engel olur. Ter sıvısının bakteriler ile oluşturduğu koku, deodorant tarafından maskelenir. Ter önleyici yapıya sahip olan deodorantlar aynı zamanda ter bezlerinin çalışmasını engeller.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
İlgili 18 soru bulundu
Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır. Vücutta ergenlik döneminden itibaren türemeye başlayan bakteriler, aynı zamanda vücut kokusunun da kaynağıdır.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Köri, sarımsak, baharatlı biber, Brüksel lahanası, brokoli ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler daha keskin bir terlemeye neden olabilir. Alkolün bile terinizin kokusu üzerinde etkisi olabilir.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Bu yüzden parfüm gibi vücuduna ve kıyafetlerine sıkmaman gerekir. Terlediğinde oluşacak kötü kokuları engellemek için tek yapman gereken, banyodan hemen sonra temiz koltuk altlarına deodorantını uygulamak!
Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez. Ayrıca kıyafet üzerine uygulama yapıldığında ürünlerin kokuları, vücut kokusu ile karışır ve bu nedenle istenen etki görülmez.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Malzemeler: 1 su bardağı içme suyu, 1 yemek kaşığı karbonat, kokusunu sevdiğiniz bir esans yağdan 5 damla. Karbonatı ılık içme suyunda iyice eriyene kadar karıştırın, esans yağı ekleyin, sprey deodorantınız hazır. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.
Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür.
Normalde insan teri neredeyse hiç koku molekülü içermez. İnsanda iki çeşit ter bezi vardır bunlardan bir tanesinin ürettiği terin içinde protein bulunur, koku bu proteinleri yıkan bakteriler tarafından üretilir. Yani terlediğimizde etrafımıza yaydığımız ter kokusunun kaynağı bakterilerdir.
corneumda maserasyon neden olmakta. Obezitede terleme daha yoğundur. Bu etkenler ile bu ortamda çoğalan “diptheroid bacteria” ise bromhidrosise neden olmaktadır. Koltuk altı kokusunda beslenme düzeni(sarımsak ve soğan gibi), ilaçlar(vitamin B12 vb( ve toksik maddeler(arsenik gibi) bromhidrosise neden olmaktadır.
Doğru ve etkin diş fırçalama,diş ipi ve dil fırçası kullanımı, varsa protezlerin temizliğinin sağlanması önem taşıyor. - Çinko içeren gargaralar ve sakız kullanımı işe yarıyor. - Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor.
Ağzımın koktuğunu nasıl anlarım? Ağız kokusu yaşayıp yaşamadığınızı anlamanız için bileğinizin iç tarafına tükürün ve 10 – 15 saniye kadar bekleyin. Süre dolduktan sonra tükürüğünüzü koklayın. Eğer kötü bir koku alıyorsanız ağız kokusu yaşadığınız anlamına gelmektedir.
Bazı insanlar ağız kokusu az olsa da bu konu hakkında çok endişelenirken, bazı insanlar kendi ağız kokusunu fark etmeyebilir. Bireyin kendi nefesinin nasıl koktuğunu değerlendirmesi zordur. Bu nedenle, bazen ağız kokusunun varlığı birinci dereceden akrabalara ya da yakın arkadaşlara danışarak doğrulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri