Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Herhangi bir başka bir ticaret bu şirketler üzerinden yapılamıyor. İngiltere'ye emlak yatırımı yaptığı için hiçbir yatırımcı oturum izni, vatandaşlık ya da vize ayrıcalığı alamıyor.
İlgili 45 soru bulundu
Tek bir yatırımla başvuru sahibi, eşi, çocukları ve ebeveynler beş yıllık oturma izni, ardından da vatandaşlık hakkına sahip olurlar. Böylece Portekiz, vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasından birinci sırada yerini alır. Portekiz'den vatandaşlık alarak AB vatandaşı olunur.
En ucuz vatandaşlık sunan Antigua ve Barbuda'da bir ailenin bu ada ülkesinin pasaportuna sahip olabilmesi için 140 bin dolar ödemesi yeterli. 2'nci ucuz ülke Dominik. Bir kişinin 200 bin doları ülkede oluşturulan fona yatırması ailesi ile birlikte ülke pasaportuna sahip olmaları için yeterli.
Karadağ'da (Montenegro) Ev Alarak Vatandaşlık Alma
Alım masraflarına ek olarak yalnızca noter ücretleri ve tercüman masrafı bulunmaktadır. Gayrimenkul satın alma yoluyla Karadağ vatandaşlığının kazanılmasında gayrimenkulün alınmasından sonra ortalama 1-3 ay içerisinde resmi sahiplik belgesi kişiye ulaştırılmaktadır.
Yabancılar İtalyan vatandaşlığı olmasa da İtalya'da gayrimenkul satın alabilmektedir. Gerekli işlemlerin ve finansal maliyetlerin karşılanması halinde yabancılar İtalya'nın istedikleri bölgesinde daire, villa veya çoklu konut yapıları satın alabilmektedir.
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor.
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
3) Amerika'dan ev alana vatandaşlık hakkı veriliyor mu ? Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir. Belirli bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor.
Hollanda'da ev alarak oturma izni alınamamaktadır. Gayrimenkul yatırımı Hollanda'da yatırım yaparak oturma izni kapsamına dahil edilmemektedir. Hollanda'da iş bulmak, eğitim görmek, ya da evlilik yapmak gibi sebepler ile Hollanda oturma izni alındıktan sonra ev alarak Hollanda'ya yerleşmek mümkündür.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Buna göre Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.
Sanıldığının aksine Amerika'da bir ev almak kişiye Green Card alma hakkı vermiyor. Yani Amerika'da sadece ev alarak süresiz oturum hakkı elde edemiyorsunuz. Green Card almanızı sağlayan yegane yatırım programı EB-5 olarak geçiyor.
Yabancı Kişiler Bulgaristan'dan Ev Alabilir Mi? Yabancı kişiler Bulgaristan'da arazi satın alamamakta ancak AB veya AEA vatandaşı olunması durumunda arsalı bir ev satın alınması mümkün olmaktadır.
Türk vatandaşları Yunanistan'da kolayca ev sahibi olabilirler. Ülke, yabancıların ev satın alması konusunda herhangi bir kısıtlama uygulamamaktadır.
Gurbetçiler ya da Türkiye'de yaşamak isteyen yabancılar, Türkiye'den ev alarak oturma iznine de başvuruda bulunabiliyorlar. Bu nedenle bir konut satın alırken bunu da biliyor olmak belki sizin için iyi bir fırsat da olabilir.
Başvuru yapacak kişinin asgari düzeyde Rumence konuşabilmesi gereklidir. Romanya topraklarında en az 8 yıldır ikamet eden veya bir Rumen vatandaşıyla en az 5 yıldır evli olan kişiler vatandaşlık başvurusu yapabilmektedir. Romanya'ya 1.000.000€ değerinde yatırım yapanlar vatandaşlığa başvurma hakkında sahip olmaktadır.
Anne ya da babadan birinin Malta vatandaşı olması veya Malta'da doğmak Malta vatandaşlığı almanın en kolay yoludur. Halihazırda malta vatandaşı olan biri ile evlenmek ve en az 2 yıl Malta'da bu kişi ile beraber evli bir şekilde yaşamak. Malta'da oturma izni alarak 6 yıl Malta'da ikamet etmek.
İsveç'te 5 yıl yaşamak ve ikamet etmek şartıyla oturum izni varsa İsveç vatandaşlığına başvuru yapılabilmektedir. 1 Nisan 2015 yılından itibaren İsveç vatandaşlığına başvuru yapmak ikamet ya da ikametgah hakkı daimi ikamet iznine denk gelmektedir. İsveç'te 5 yıl yaşamış olmak şartı aranmaktadır.
Antigua ve Barbuda
Milli Kalkınma Fonu'na 250 bin dolar yatırana, 400 bin dolarlık gayrimenkul edinene veya 1,5 milyon dolarlık ticari yatırım yapana vatandaşlık hakkı veriliyor.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri