2021 yılında İsveç, her 100 yerleşik yabancıya 10 vatandaşlık vererek AB bloğundaki en yüksek vatandaşlığa kabul oranını yakaladı. İsveç'i Hollanda (100 yerleşik yabancı başına 5,4 vatandaşlık), Romanya (4,6), Portekiz (3,7) ve Belçika ve İspanya (her ikisi de 2,7) izledi.
En ucuz vatandaşlık sunan Antigua ve Barbuda'da bir ailenin bu ada ülkesinin pasaportuna sahip olabilmesi için 140 bin dolar ödemesi yeterli. 2'nci ucuz ülke Dominik. Bir kişinin 200 bin doları ülkede oluşturulan fona yatırması ailesi ile birlikte ülke pasaportuna sahip olmaları için yeterli.
Birçok ülke, kolayca vatandaşlık alabilmeniz için birçok fırsat sunar. İngiltere, Yunanistan, Dominika, Kanada, Malta, ABD, Bulgaristan, Tayland, Güney Kıbrıs gibi birçok ülke yatırım yoluyla vatandaşlık veriyor.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
İlgili 45 soru bulundu
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
2018'de yürürlüğe giren yasa ile yabancıların vatandaşlık edinmelerine imkan tanıyan yatırım programında, Türkiye'de vatandaşlık ücreti 250.000 USD olarak belirlenmişti. 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenleme ile Türk Vatandaşlığı programı için minimum satın alma tutarı 400.000 USD olmuştur.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Dominik Cumhuriyeti
100 bin dolar yatırıma vatandaşlık hakkı verirken, eş ve çocuk varsa tutar 200 bin dolara çıkıyor.
2021 yılında İsveç, her 100 yerleşik yabancıya 10 vatandaşlık vererek AB bloğundaki en yüksek vatandaşlığa kabul oranını yakaladı. İsveç'i Hollanda (100 yerleşik yabancı başına 5,4 vatandaşlık), Romanya (4,6), Portekiz (3,7) ve Belçika ve İspanya (her ikisi de 2,7) izledi.
En az 6 yıl İngiltere'de bulunmuş olmanız ve bu 6 yılın son yılında İngiltere'de sürekli oturum (indefinite leave to remain – ILR) iznine sahip olmanız. İngiltere vatandaşlığı sürekli oturum, doğumda kayıt olma ve yerleşik yaşam gibi çeşitli yollarla da elde edilebilir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Haymatlos; hukuksal açıdan vatanı olmayan ve hiçbir ülkenin vatandaşı olmayan kişileri ifade eden bir kavramdır. Herhangi bir devlete uyrukluk bağıyla bağlı olmayan ve vatansız statüsüne sahip kişiler yasal açıdan haymatlos olarak tanımlanır.
Belirli etnik veya dini gruplara karşı ya da toplumsal cinsiyet temelinde ayrımcılık, yeni Devletlerin ortaya çıkması ve mevcut Devletler arasında toprak parçası değişimleri ve vatandaşlık kanunlarındaki boşluklar da dâhil olmak üzere birçok nedenle vatansız kalınabilir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri