Uzun saçların oval, yuvarlak, üçgen veya köşeli her yüz şekli için uygun olduğu söyleniyor. Uzun saçların kişiye yakışması yüz şeklinden çok kilo, boy ve yaşla bağlantılı… Bununla birlikte eğer yüzünüzde saklamayı arzu ettiğiniz bir iz veya yara varsa belki uzun saçı tercih etmelisiniz.
Uzun saç modelleri yüzü daha uzun göstererek olduğunuzdan daha zayıf görünmenize yardımcı olur. Asimetirk bob kesim (arkası kısa öne doğru uzun) saçlar, yüzünüzü daha ince gösterir. Toplu bir yüzünüz varsa, asimetrik bob kesim ile daha ince gözükebilirsiniz.
Uzmanlardan alınan bir başka uzun saç ipucu, başarının anahtarının yüz şeklinizde yatabileceğidir. Kare veya oval bir yüz şekli uzun saç stillerine uygundur, ayrıca güçlü bir çene yapısı da uzun saç stilinin size yakışıp yakışmayacağına karar vermenizi sağlayabilir.
Dikdörtgen Yüz Şekline Göre Saç Kesimleri
Bu şekilde elmacık kemiklerini ön plana çıkartarak yüzün sivri köşelerini kamufle etmek mümkün. Bununla birlikte dikdörtgen yüz şekline sahip kişiler, uzun saç modellerinden kaçınmalı, zira uzun saçlar suratın daha da uzun görünmesine yol açar.
Yuvarlak yüz hatları için saç tavsiyeleri genellikle saç uzunluğuyla değil stiliyle alakalıdır. Yuvarlak yüzlü kadınlar kısa saçlarla da uzun saçlarla da güzel görünebilirler. Eğer tercihiniz ikincisi yani uzun saçlardan yanaysa, o zaman saçlarınıza kat vermeyi düşünebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Uzun saçların oval, yuvarlak, üçgen veya köşeli her yüz şekli için uygun olduğu söyleniyor. Uzun saçların kişiye yakışması yüz şeklinden çok kilo, boy ve yaşla bağlantılı… Bununla birlikte eğer yüzünüzde saklamayı arzu ettiğiniz bir iz veya yara varsa belki uzun saçı tercih etmelisiniz.
Yuvarlak yüz şekillerine göre saç kesimleri arasında katlı ve hareketli bir kesimler ideal bir seçim oluyor. Eğer yuvarlak yüz hatlarına sahipsen, yüzünü daha ince ve uzun gösterebilmek için katlı ve omuz hizasında saç kesimlerini tercih etmelisin.
Gözler, elmacık kemikleri, dudaklar ve alt çene gibi. Güzel ve çekici kadının yüzü kavramı farklı kültürlerde karşılaştırıldığında oval yüzün ön plana çıktığını görmekteyiz. Aslında kadın yüzüne karşıdan bakıldığında yüzün dış hatları yumuşak konturları ile ovaldir.
Yuvarlak yüze asimetrik saç arıyorsan dağınık ve önü uzun, arkası kısa saç kesimlerini kullanabilirsin.
Kâkül saç kesimi çok farklı stil ve modellerle kesilerek tüm yüz şekline göre uyarlanabilir, özellikle yüz şekli oval ve yuvarlak olan kişilerin denemesi gereken saç kesimleri arasında yer alır.
Yüz hatları uzun olanlar için de ideal olan küt saç kesimi, yüz şeklini yumuşatarak daha soft bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca küt saç kesim modellerine kâkül, kat, perçem ve asimetrik gibi farklı kesim stilleri ekleyerek ifadenizi değiştirebilir ve farkınızı ortaya koyabilirsiniz.
Uzun yüze uygun kahkül modelleri
Uzun yüzüne perçem, perdeli perçem modelleri çok yakışacak. Yüzünü dengelemek için alın bölgesini kapatan perçem modellerini deneyebilirsin. Uzun yüze kakül yakışır mı? Katlı kakül modelleri de uzun yüze çok yakışır.
Saçların büyüme hızı ergenliğe kadar erkeklerde, erişkinlerde ise kadınlarda daha fazladır. 15 - 30 yaşlar ise uzama hızının en fazla olduğu yaşlardır. Yeni saç ise eski saçtan hızlı uzar. Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar.
Düz, kıvırcık, kısa ya da uzun saç modellerinin tamamı oval yüz şekline sahip olan kişilere yakışmaktadır.
Ancak genç görünmek için uzun saç idealdir. Kısa saç olmaz mı? Tabi ki olur ancak güzel bir model uygulamak şartıyla. Genç görünmek için saç boyasına çok dikkat edilmeli ve ağaran saçlar mutlaka hemen boyanmalıdır.
Hangi Saç Rengi Genç Gösterir? En genç gösteren saç renkleri arasında kumral tonlarının ayrı bir yeri olduğu söylenebilir. Kumral tonları farklı cilt alt tonları ve göz renkleriyle uyum sağladığı için uygun kumral tonu seçildiği takdirde daha genç görünmeniz mümkündür.
Oval: Elmacık kemikleri alın ve çeneden daha uzun, çene yapısı ise keskin ve sivri olmak yerine daha yuvarlak olan yüz tipi. Kalp: Alın, elmacık kemikleri ve çeneden daha büyüktür. Çene ucu ise sivridir. Dikdörtgen: Alın, çene ve elmacık kemiklerinin ölçüleri birbirine benzerdir.
3. Katlı Saç Kesimi
En bilinen ve tercih edilen saç kesimlerinden olan katlı saç kesimi, oval yüz şekli için harika bir tercih. Bu sayede cansız ve hacimsiz görünen saçlarınızı daha dolgun bir görünüme kavuşturabilir, saç uçlarınızdaki kırıklardan saçlarınızın boyunu değiştirmeden kurtulabilirsiniz.
Kısa saç kesimleri, yüzü daha kilolu göstermeye meyilli. Bu nedenle saçlarını kısa kestirirken iki kere düşünmelisin. Kısa saç kesimlerinden en çok bob saç kesimi yüzü ince gösterir.
Bu dönemden önce yanak şekli ve yüz hatları değişim gösterebilir, ancak 25 yaşın doldurulmasıyla birlikte kişinin yüz hatları oturur ve bu yaştan sonra belirgin bir değişim olmaz.
Araştırmada matematiksel güzellik ölçütü olarak, gözler arasındaki uzaklık, burun uzunluğu ve yanakların genişliği baz alındı. Buna göre mükemmel bir yüzde gözler arası uzaklık 59.2 mm, burun uzunluğu 39.9 mm, göz pınarından burun kenarına olan ideal uzunluk ise 13.1 mm olarak belirlendi.
Kare yüz şekline sahip olan Hande Erçel, masseter botoksu ile yüzünün alt kısmını incelti ve daha orantılı bir yüz hattına sahip oldu. Bişektomi uygulamasıyla oyuncu, yanaklarındaki yağları aldırdı.
Yuvarlak Yüz Şekli
Yüzün alt kısmında çene büyük, yuvarlak ve geniş bir şekil ile sınırlıdır. Yüzde bu şekli yuvarlak yüz formu olarak tanımlanmaktadır. Oval yüze çok benzer tek farkı Tr-Gn arasındaki total yüz uzunluğu kısadır.
Gözlük seçimi konusunda en önemli kural, gözlüğün yüz şekliyle zıtlık oluşturmasıdır. Bu nedenle yuvarlak bir yüze sahip olan kişiler, dörtgen biçimli güneş gözlüğü modellerini tercih etmelidir. Yatay çerçevelere sahip kare ve dikdörtgen şeklindeki modeller, yüzü daha uzun ve daha zayıf gösterir.
Dalgalı ya da kıvırcık saç, yuvarlak yüz: Omuzlarınıza doğru uzayan, ön kısmı hafif katlı düz saç modeli, yuvarlak yüzünüzü daha uzun gösterir. Kalın kesilmiş, düz kaküller ise elmacık kemiklerinizi öne çıkarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri