· Don olayına karşı hassas ancak sıcaklık, kuraklık ve tuzluluk şartlarına karşı dayanıklı bir bitki çeşidi olduğu bilinmektedir. · Hanım düğmesi
Dünyada sadece Ankara Gölbaşı'nda yetişen Yanar döner Çiçeği, halk arasında sevgi çiçeği, gelin düğmesi, türbe ya da kırmızı peygamber çiçeği olarak bilinir. Bu çiçek Gölbaşı'nın batı kıyılarında sadece 1 kilometrekarelik alan içinde yetişir.
Toplanıp saklanan rozet çiçeği tohumları Şubat ve Mart aylarında nemlendirilmiş toprağa serpilerek ekimi yapılır.
Medine gülü çok kolay bir şekilde çoğaltılabilir. Yapraklı ve olgun dallardan üç boğumlu çelikler hazırlamanız gerekir. Üzerinde kesinlikle bir çift yaprak olması gerekir. Bünye fazla su kaybetmesin diye yapraklarını da yarıdan kesip kısaltmanız gerekir.
Pervane çiçekleri düşündüğünüzden çok daha basit bir biçimde çoğaltılabilir. İlkbahar mevsiminin sonunda ya da yaz mevsiminde yeni büyümeden çelik alır iseniz güzel bir netice elde etmeniz mümkün. Ayriyeten çelikleri bir yaprak düğümlerinin hemen altında keser iseniz işleminizi garantileyebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Kış ayları bu yöntem için uygun zamandır. Çiçek dalının kırılarak başka bir toprağa ekilmesi ile gerçekleşir. Özenerek yaptığınız çoğaltma işleminden sonra çiçeğiniz yerini sever ise çok geçmeden büyüyüp, güzelleşecektir.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Medine Düğmesi Çiçeği tohumları, ilkbahar aylarında, yaklaşık 2-3 cm derinliğinde, iyi drenajlı, humuslu ve hafif asidik topraklara ekilmelidir. En uygun sıcaklık 18-25°C'dir. Ekimden sonraki 6-8 hafta içinde çiçeklenmeye başlar. Düzenli sulama yapılmalı, toprak sürekli nemli tutulmalıdır.
Amaryllis çiçeği, çok kolay bir şekilde çoğaltılır. Bitki soğanı tekrar tekrar dikilerek yetiştirilebilir. Soğanları bu süreçte nemsiz, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ekim ayında soğanı toprağa dikerek ilkbahar ayında çiçek açmasını sağlayabilirsiniz.
Çiçeğinizi çoğaltabilmek için yaz ve ilkbahar mevsimlerini seçebilirsiniz. Melek kanadı bitkisini çoğaltmak için çiçeğinizin gövdesinden bir parça kesip sonrasında kestiğiniz bölgeyi bir bardak suya yerleştirmelisiniz. Birkaç hafta içerisinde yeni köklerin meydana geldiğini görebilirsiniz.
Pervane çiçeği, sıcak iklimleri sever ve tam güneş ışığında iyi gelişir.
Barış çiçeğinin çoğaltılması ve dikimi için nisan ayı civarı en uygun zaman olarak gösterilir. Barış çiçeği yapraktan çoğaltma işleminde köklü yapraklar kullanılır.
Fazla su istemez. Üretimi: Tohum veya çelik ile çoğaltılır.
Hanım Düğmesi Çiçeği Çoğaltma
Yapraklı ve olgun dallardan üç boğum olacak şekilde çelikler hazırlanması gerekmektedir. Boğumun üzerinde kesinlikle bir çift yaprağın olması şarttır. Bünyenin fazla su kaybı yaşamaması için yapraklarında yarıdan kesilip kısaltılması gerekmektedir. Çelikler köklendirilerek toprağa dikilir.
Hanım Düğmesi Çiçeği Beyaz Renk Çiçek Tohumu +- 30 Adet
Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarında da ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-20 derecedir. Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır.
Shenzhen Nongke Orkidesi
İsmini laboratuvar çalışmalarının yapıldığı üniversiteden alan bu eşsiz çiçek, 5 yılda bir çiçek açar. Zorlu çalışmalar sonrası üretilen ve onun için yapılan bir açık arttırmada 202.000 dolar gibi şok edici bir fiyata satılarak, şimdiye kadar satışı gerçekleşen en pahallı çiçek olmuştur.
Kuru maya ile bitkilerinizi coşturmak için yapmanız gereken tek şey; 3 litrelik suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek karıştırmak ve elde ettiğiniz bu su ile bitkilerinizi sulamak. Bu işlemde dikkatli olmanız gereken konu sulama esnasında yaprak kısımlarına suyun temas etmemesine dikkat etmenizdir.
Güzel hatun çiçeği amaryllis ilkbahar döneminde çiçek açar.
Yasemin bitkisini çoğaltmak için yaz aylarının sonlarına doğru çelikler üretilir. Çelik yaseminden veya bir bitkiden köklendirmek üzere alınan bir parçaya verilen isimdir. Çeliği alırken yaseminin ezilmemesi için keskin bir makas kullanmak önemlidir.
Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin. Şaşırtma işlemi yapacaksanız; fideleri köklerine zarar vermeden söküp aralıklı mesafelerle dikin.
Tohum ekimi
Şubat - Mayıs, sonbahar dönemi ekimlerinde Ekim- Kasım sonu idealdir.
Bunun için mum çiçeğinin üzerinde 2-3 yaprak bulunan çeltikler 10 cm uzunluğunda kesilir. Kesilen çeltik bir bardak suda köklendirilir. Bu aşamada eğer su eksilirse, eksilen miktar kadarı yerine geri konur. Çeltik köklenince uygun bir saksıya ekilir.
Köklendirme yapmak istediğiniz suya bir adet aspirini koyup eritirseniz köklenmenin daha hızlı gerçekleştiğini göreceksiniz. Kestiğiniz dal fazla yapraklıysa suya girecek olan sapa yakın yaprakları kesin.
Bazı bitkilerde 5 sene bazı bitkilerde 10 sene olgunlaşma evresi düşünüldüğünde çelik ile üretilen bitki 1-2 yıl içinde yeteri kadar kök dal meydana getirip ürün verebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri