Bullish Harami (Hamile Boğa) Formasyonu Bullish Harami, iki mumlu bir dönüş formasyonu olup genelde tespiti zordur. Uzun gövdeli kırmızı mumu, kısa gövdeli yeşil mum takip eder. Bu formasyon, fiyatın kırmızı mum zemininden geri döndüğünü ve yeşil mumdan sonra yükselmeye devam etmesi gerektiğini göstermektedir.
Boğa Formasyonu, bir varlığın fiyatının yukarı yönlü hareketine devam edeceğini gösteren bir teknik analiz grafik formasyonudur. Tipik olarak yukarı yönlü bir piyasada ortaya çıkar ve güçlü ve hızlı bir fiyat artışının ("bayrak direği") ardından gelen bir konsolidasyon dönemiyle karakterize edilir.
Harami - Boğa, küçük gövdeli bir yeşil mumdan oluşan, daha önce ki kırmızı gövdeli bir mumun sınırları içinde tamamen kapsanan iki günlük bir mum çubuğu desenidir.
Grafğin ters çevrilmiş durumuna çekiç formasyonu denmektedir. Formasyon en dip seviyelerde bulunur. Bir grafiğin açılmasının ardından düşük taban'da işlem yapması lakin gün içinde açtığı seviyenin daha üstünde belirmesi durumunda mum grafikleri üzerindeki çekiç formasyonu oluşturacaktır.
Bullish Harami (Hamile Boğa)
Stoploss seviyesi, formasyonun oluştuğu iki barın düşük değerleri kıyaslanarak daha düşük olanı olarak tanımlanır.
İlgili 18 soru bulundu
Yutan Düşüş formasyonu genellikle belirli bir yükseliş trendinin sonunda görülen bir dönüş formasyonudur ve iki mumdan oluşur. İlk gün boyunca bu mum çubuğu formasyonunda küçük bir gövde kullanılır. Bunu, mum gövdesinin bir önceki günkü gövdeyi tamamen geçtiği ve trendin tersi yönde kapandığı bir gün izler.
Kayan yıldız, uzun bir üst kanal fitili ile alt fitili çok kısa veya hiç bulunmayan ve tercihen alt noktaya yakın küçük bir gövdeye sahip bir mum formasyonundan oluşur. Kayan yıldız, ters çevrilmiş çekiç formasyonu gibi görünüyor olsa da bunun anlam olarak tam tersine işaret ettiği söylenebilir.
Formasyonlar; İkili Dip, İkili Tepe, Üçgen, Bayrak Formasyonu.
DÜŞEN ÜÇGEN FORMASYONLARI (DESCENDING TRIANGLE)
Satıcıların alıcılardan daha güçlü olduğu piyasalarda her tepe bir önceki tepenin altında oluşacak şekilde bir düşen trend hareketi gözlenir. Fiyatlar düşüş eğilimindedir. Düşen üçgen formasyonunda trendin dipleri birbirine yakın seviyelerde oluşmaktadır.
Çekiç formasyonu, fiyat grafiğindeki değerin en dip noktasından geri sekip yükselişe geçtiğinde oluşan mum şeklini ifade eder. Bir kriptoparanın en dip noktadan sekmesinin sonucunca, grafiğinde çekiç şeklinde bir mum oluşur. Çekiç formasyonu ile bir kriptoparanın yükseliş trendine girip girmeyeceği yorumlanabilir.
Hamile mum paternin hem boğa ve ayı formasyonu olabilir. Hamile Boğa formasyonu: Büyük bir ayı mumun(kırmızı) ardından önceki mumun gövdesinde yer alan daha küçük bir boğa(yeşil) mum ile bir Hamile boğa formasyonu oluşur.
Doji, boğalar ve ayılar arasındaki eşitlik ya da kararsızlık durumlarında ortaya çıkar. Bir Doji, çoğunlukla trenlerin altında veya üzerinde bulunur. Bu durumdan dolayı fiyat yönünün tersine çevrilmesinin bir göstergesi olarak görülür. Yani trend yükselişte ise düşüşü, düşüşte ise yükselişi gösterir.
Topaç Uzun üst ve alt fitillere ve kısa gövdeye sahip mum deseni, topaç olarak adlandırılır ve piyasa konsolidasyonunda daha yaygın olarak görülür.
Teknik analizde flama formasyonunun anlamı, söz konusu menkul kıymetin aynı yönde hareket etmeyi sürmeden önce kısa bir konsolidasyon süreci yaşayabileceği ve ardından aşağı ya da yukarı yönlü hareketine devam etmesinin kuvvetle muhtemel olduğu şeklinde yorumlanır.
Çanak Formasyonu, kup formasyonu adı ile de bilinir. Genellikle düşen piyasa diplerinde fiyat dönüşlerinde oluşur. Bazen gücünü kaybeden yükselen trendlerinde devam formasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yutan ayı formasyonu trend dönüş formasyonu olarak bilinmektedir. Genellikle yükselen trendin zirvelerinde gözükmektedir. Bu formasyon ile karşılaştığımızda anlamalıyız ki yükselen trend son buluyor ve bir düşüş trendi başlayacağının veya düzeltmenin geleceğini bilmemiz gerekiyor.
Bir elmas formasyonu oluşumunun hikayesinde temel unsur fiyatlarda yaşanan önce bir genişleme ve sonra da bunun ardından gelen bir daralmadır. Genişleme kısmı daralma kısmına nazaran daha kısa sürede oluşan bu formasyonda, başlangıçta trendde oluşan normal bir tepe ve bunun ardından gelen bir gevşeme vardır.
Kelebek formasyonu oluşumunda piyasa önce güzel bir yükseliş ile tepe noktasına çıkmakta daha sonrasında ise gelen satış baskıları ile düşüş eğilimine girmektedir. Düşüşten sonra küçük bir yükseliş gerçekleştiren piyasa bir süre sonra tekrardan dip seviyelerine kadar inmektedir.
Omuz baş omuz formasyonu, fiyat hareketlerinin gücünü kaybetmeye başladığını gösterir. Mevcut yükseliş trendi tepe noktasında yataya geçerek yeni en düşük dipler yapar ve düşüş hareketlerini tetikler. OBO formasyonu temel olarak yükseliş trendinin bittiğini, yatay veya düşen bir trendin başladığını ifade eder.
Yükselen trendde görülen ve bayrak direğine benzeyen yapısı nedeniyle bu adı almıştır. Trendin devamının yanı sıra hacim düşüşü görülür. Bayrak formasyonu sırasında işlem hacmi düşüş eğilimi içinde olur. Bu durum fiyatların konsolidasyon dönemi boyunca daha az ilgi gördüğüne işaret etmektedir.
Ters bayrak formasyonu, sert bir fiyat düşüşten sonra ortaya çıkan, dikdörtgen görünümlü kısa süreli duraksamayla oluşur. Ters bayrak formasyonunda, bayrak kısmı alt ucundan kırıldığında, düşüşün en az bayrak direğinin uzunluğu kadar devam edebileceği düşünülür.
Bir yükseliş trendi çizgisi, dip sevilerinin bir doğru ile birleştirilmesi yöntemiyle ortaya çıkarken; düşüş trendi çizgileri ise, tepe noktalarından geçen bir doğru ile tanımlanır. Çizilen çizgiler yukarı eğilim gösteriyorsa, bu bir yükseliş trendi, aşağı eğilim gösteriyorsa, bu bir düşüş trendidir.
Kırklareli grubunun tabanındaki çakıltaşı düzeyi Koyunbaba formasyonu, resifal kireçtaşı düzeyi, Soğucak formasyonu, marn-killi kireçtaşı-karbonatlı kiltaşı düzeyleri ise Ceylan formasyonu olarak adlandırılmaktadır.
Flag/Pennant Falling, hızlı düşüş trendlerinde düşüşün bir süreliğine durakladığı anlarda oluşan bir düşüş formasyonudur. İlk düşüş sonrası değerler aynı aralıkta salınabileceği gibi daralan bir aralıkta da salınabilir. İki formasyon birbirine benzer olduğu için modülde aynı ad altında toplanmıştır.
Bullish Harami (Hamile Boğa) Formasyonu
Bullish Harami, iki mumlu bir dönüş formasyonu olup genelde tespiti zordur. Uzun gövdeli kırmızı mumu, kısa gövdeli yeşil mum takip eder. Bu formasyon, fiyatın kırmızı mum zemininden geri döndüğünü ve yeşil mumdan sonra yükselmeye devam etmesi gerektiğini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri