Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
Bu hizmetin sunumuna yönelik olarak mevduat ve katılım bankalarından derlenen veriler, bankaların teknolojik alt yapısına bağlı olarak en fazla bir iş günü öncesine ait değişimleri içerecek şekilde günlük olarak gönderildiğinden, yeni açılan veya kapanan hesaplar sorgu sonuçlarına yansıtılamayabilir.
Bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2020 yılının içerisinde Türkiye vatandaşlarının e-Devlet üzerinden banka hesap sorgulama işlemi yapmasına olanak sağlamaya başladı.
İlgili 36 soru bulundu
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.
Banka hesap hareketlerini görenler yetkili kişiler ve hesap sahipleridir. 1 kişinin banka hesap hareketleri incelenmek isteniyor ise mutlaka o bankanın çalışanı olmak gerekir. Hesabın sahibi olan kişi kendi bilgilerine ve hesap hareketlerine kolayca erişim sağlayabilir.
Aktif hesap tanımınız mevcutsa, ekranda yer alan “Hesap Bilgilerimi Güncelle” düğmesine tıklayarak banka hesabı seçimi ekranına erişebilirsiniz. “Hesap Tanımını İptal Et” düğmesine tıklayarak tanımlı banka hesabınızı iptal edebilirsiniz.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Banka cüzdanı olan herkes sadece hesabını görebilir. Birçok kişi, sevilen birinin, eşin, çocuğun, ebeveynin veya kardeşin banka hesaplarını kontrol etme konusunda endişelenebilir. Ancak yasal olarak yetkisiz bir kişi bir banka hesabını dışarıdan kontrol edemez ve banka hesabının hareketlerini göremez.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesapların zaman aşımına tabi olduğu belirtildi.
Daha kolay bir yol aranıyorsa Bankalar Birliği'ne de başvurulabilir. Veraset ilamı alındıktan hemen sonra eğer Bankalar Birliğine başvuru yapılırsa ölen kişi üzerine ait olan tüm banka hesaplarını görme imkanı mevcut. Kişinin ölümü üzerine bankadaki parası için tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olurlar.
Banka hesabının blokeli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
Bankalar kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplardan hesap işletim ücreti alabilecekler. Ancak bu ücret alınmadan önce müşteriye bilgi verilecek. 30 gün içinde hesap kapatılmazsa banka işlem ücreti alacak.
Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesi gereğince; Bankalar nezdindeki her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir.
Bankalarda unutulan paralar üzerinden10 yıl geçmediği takdirde ilgilisi veya mirasçısı tarafından bankadan talep edilebilirler. Hak sahipleri 10 yıllık sürenin dolması halinde ancak ve ancak belli şartların varlığı halinde ve dava yoluyla alacaklarını talep etme hakkına sahip olacaktır.
Bankacılık Kanunu 73. Maddesi ile banka personelinin görevi gereği elde ettiği müşteri bilgilerinin sır niteliğinde olduğunu ve üçüncü kişilerle açıklanamayacağını düzenlemektedir.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Banka hesap dökümü, çalışılan bankadaki müşteri temsilcisinden alınması gereken bir evraktır. İmzalı ve kaşeli olarak bulunması gerekir. Resmi nitelikte olmayan banka hesap dökümleriyle yapılan başvurular ret alabilmektedir.
e-Devlet sistemine gelen yeni özellik ile “benim hangi bankada hesabım var?” sorusunun cevabına artık kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Bu ekrandan banka hesaplarınızı sadece isim olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Bunun dışında farklı hiçbir işlem yapamıyorsunuz.
Ana Bölümler. e-Devlet Kapısı ile ilgili sorun ve görüşlerinizi iletmek için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.
Bireysel Banka Hesabı Nedir? Bireysel banka hesabı; kullanıcıların para yatırıp çekebildiği, isterse başka hesaplara para aktarımı yapabildiği bir sistem. Her banka için hesap açma işlemi temel hizmetler arasında yer almaktadır. 18 yaşını doldurmuş her bireyin dilediği banka üzerinden hesap açabilmesi mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri