İşsizlik parası II (ALG II), bazen Hartz IV olarak da adlandırılır ve iş arayanlar için temel güvencenin bir parçasıdır. ALG II sıklıkla işsizlik parasının (ALG I) ardından, hala desteğe ihtiyaç duyuluyorsa ödenir. Henüz hiç çalışmadıysanız ve düşük bir geliriniz varsa da ALG II alabilirsiniz.
Jobcenter, Almanya'da hiç çalışmamış, bir yıldan fazla işsiz kalmış veya çalışmasına rağmen çok az para kazanan kişilere belirli koşullar altında destek sağlar. Jobcenter'dan kendiniz ve aileniz için maddi destek alabilirsiniz. Bu desteğe "Bürgergeld" denir.
YENİ BAŞVURU
0671/850-318 telefon numarası üzerinden telefonla başvuru. Eposta veya posta yoluyla formsuz başvuru. Jobcenter'de Şahsen Başvuru.
Almanya'da 2025'ten itibaren aileler ilk çocuk için ayda 636, diğer her çocuk için ise 530 euro sosyal yardım alacak.
Işsizlik parası II'yi çalışabilen durumda olan, 15. ve 65.-67. yaş arasında olan, Federal Almanya Cumhuriyetin'de mutat ikametgahı bulunan ve yardıma muhtaç tüm kişiler talep edebilir. Aynı suretle yakınlarının da, eğer ki dilekçe sahibi ile bir ihtiyaç birliğinde yaşıyorsa, yardım talep etme hakları vardır.
İlgili 42 soru bulundu
Almanya, vatandaşına enflasyon tazminatı ödeyecek. 25 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, 1 Ekim 2022'den itibaren, işverenler çalışanlarına kişi başı 3000 Euro'ya (yaklaşık 60 bin TL) kadar “enflasyon tazminatı” ödeyecek.
Almanya'da 2025'ten itibaren aileler ilk çocuk için ayda 636, diğer her çocuk için ise 530 euro sosyal yardım alacak.
İşsizlik Parası 1 (Arbeitslosengeld I – ALG I)
Son 2 yıl içersinde en az 12 ay sigortalı olarak çalışılması durumunda hak edilir. İşsizlik parası net maaşın % 60 oranındadır, çocuk varsa % 67 oranındadır. Süreler yaşa göre değişir: 50 yaşına kadar 6–12 ay, 50–58 yaş daha uzun, 58 yaştan sonra 24 ay.
İş ve İşçi Bulma Kurumu (Agentur für Arbeit)
İş ve işçi Bulma Kurumu, işçileri ve işverenleri iş ve meslek eğitimi piyasası konusuyla ilgili her şekilde bilgilendirir. İş ve işçi bulma kurumunun başlıca görevleri şunlardır: İşyeri ve meslek eğitim yeri için aracılık. Meslek seçim danışmanlığı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evi Arabası Olan Belediyede Tanıdığı Olan Her Türlü Yardımı Alıyor.
Sözünü ettiğiniz evin arsası size ait ise ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek Barınma Yardımları kapsamında Ev Onarım veya Ev Yapımı Yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Ek çocuk yardımı için sizden sorumlu aile kasasına yazılı olarak başvurmalısınız. Başvuruyu arbeitsagentur.de adresinden çevrimiçi olarak doldurabilirsiniz. Ek çocuk yardımı, çocuk parası ile birlikte ödenir. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi “Çocuk parasını nereden alırım?” başlığı altında bulabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat, sigortalı çalışıyor olmanın sosyal yardım almaya engel olmayacağını belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, SGK Başkanlığının Rehberlik ve Bilgilendirme faaliyetleri hakkında yazılı açıklamada bulundu.
Çocuğunuzun doğumundan 18. yaş gününe kadar ödeme alabilirsiniz. 18 yaşını doldurduktan sonra eğitim veya öğrenimine devam eden çocukların ebeveynleri ödeme almaya devam ederler. 25 yaşından sonra normal şartlarda ödeme sona erer. Kendi geçimini sağlayamayan engelli çocuklar bu durumdan muaftır.
Almanya'da bir işe girmek için maaş eşiği yılda brüt 43 bin 800 euro'ya (vergi öncesi) düşürülecek, bu da ayda brüt 3 bin 650 euro'ya denk geliyor. Bu rakam, yıllık brüt 58 bin 400 euro sınırından ayda yaklaşık 4 bin 860 euro daha düşük.
Asgari ücretin 12,41 olmasıyla alacağı brüt aylık maaş ise 2 bin 69 euro olacak. Avrupa istatistik Ofisi Eurostat verilerine göre 2020 yılında Almanya'da asgari ücrete çalışan bir kişinin aylık brüt maaşı bin 584 euroydu. Fransa'da asgari ücretle çalışan bir işçi bin 539,40 euro, Türkiye'de ise 440,20 euro kazanıyordu.
Almanya'da yasal asgari ücreti ilk olarak 2015 yılında saat başı 8,50 euro olarak uygulamaya konulmuştu. Ülkede asgari ücretin yükseltilmesi Başbakan Olaf Scholz'ın en önemli seçim vaatlerinden biri olmuş ve hükümet ülkedeki saatlik yasal asgari ücreti Ekim 2022'de 10,45 eurodan 12 avroya yükseltmişti.
Kimler yararlanabilir? Almanya'da oturumu olan, toplam aylık geliri belirli bir gelir sınırının altında olan ve ikameti kiraladığı ya da satın aldığı evde kayıtlı olan herkes bu yardıma başvurabilir.
Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise tek seferlik doğum yardımı ödemesi yapılabiliyor. İkiz ya da üçüz doğuranlara ise 2 yıl boyunca çocuk başına aylık 400 TL veriliyor.
Önceki gelirinize bağlı olarak, alacağınız temel ebeveyn parası ayda en az 300 avro ve en fazla 1800 avro olacaktır. "ElterngeldPlus" ile ayda 150 ila 900 avro arasında bir ödeme alırsınız.
Almanya'da ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar, geçerli bir yerleşim iznine sahip oldukları takdirde çocuk parası alabilirler. Ayrıca bazı başka oturma izinleri de çocuk parası hakkı doğurabilir.
2023 yılında Klimabonus tutarı yetişkinler için 110 Euro, 150 Euro, 185 Euro ya da 220 Euro şeklindedir.
Almanya'da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yeni konut yardımı (Wohngeld) yürürlüğe girdi. Konut yardımından sadece kiracılar değil, ev sahipleri de yararlanabiliyor. Daha önceleri, Isıtma/kalorifer giderleri daha konut yardımına dahil değilken, 1 Ocak'tan itibaren kalorifer masrafları da konut yardımına dahil edildi.
Almanya'da mazot veya peletle ısınan ailelere 2 bin avroya kadar ısınma yardım yapılacak. Bu kapsamda 1 Ocak 2022 ila 1 Aralık 2022 arasındaki faturalar ibraz edilecek. İki katına çıkan ek maliyetlerin yüzde 80'ine kadar geri ödenecek. En az 100 avro, en fazla ise 2 bin avro destek verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri