Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
OLED TV'lerin ömrü ne kadar? OLED TV'lerin yıllarca dayanmasını bekleyebilirsiniz. Korea Times, 2016'da LG OLED TV'lerin 100.000 saatlik kullanım süresi sunduğunu iddia etmişti (sürekli olarak 11 yıl kullanım).
OLED TV'lerin ömrü, panelin kullanım koşullarına ve kullanım süresine bağlı olarak değişiklik gösterir, ancak genellikle ortalama 100.000 saate kadar dayanabilir.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
İlgili 31 soru bulundu
Bazen hareketli görüntülerde OLED pikseller kendini geç yeniler. Bu nedenle ekranda birkaç saniyeliğine eski görüntünün izleri kalabilir. Bu yanma sorunu değil teknik bir kısıtlamadır ve kendiliğinden geçer. Burn-in ise ne yazık ki kalıcıdır.
3. Artan dayanıklılık
OLED TV'ler yalnızca 7 yıldır hayatımızdalar. QLED modelleri ise çok daha gençler. Dolayısıyla bu konuda gerçek bir karşılaştırma yapmak zor, ancak organik bileşenlerden oluşan OLED televizyonlara göre QLED'in daha dayanıklı olacağını söylemek mümkün.
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
Sony, LG, Philips, Samsung, Vestel gibi öncü markaların iddialı OLED TV'lerinin sunduğu ayrıcalıklı görüntü kalitesi için LED TV'lerden bir miktar daha yüksek bütçelere ihtiyaç var.
Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir. OLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılmaktadır. LCD teknolojisine alternatif olarak sunulmaktadır.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
OLED, günümüzdeki en iyi ekran teknolojileri arasında yer alır. OLED ekranlı cihazlar, kullanıcısına gerçek tonlara en yakın renkleri sunarak görsel kaliteyi üst düzeye taşır. Tam anlamıyla görsel bir şölen yaşatan bu teknoloji, izlenilen her görüntüden keyif alınmasına olanak sağlar.
OLED ve QLED, günümüzde televizyon teknolojilerinin en popüler iki türüdür. OLED, organik hafıza teknolojisini kullanırken, QLED, kuantum nokta teknolojisini kullanır. Her iki teknoloji de yüksek görüntü kalitesi sunarken, OLED QLED farkı, seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
Alacağınız televizyonun cm cinsinden boyutunu 1.2 katı ile çarparak ideal izleme mesafesine ulaşabilirsiniz. Örneğin 65 inç (165 cm) bir televizyon televizyonun ideal izleme mesafesi (2 m) 200 cm'dir.
Örnek vermek gerekirse 55 inç bir televizyon için 1.7 metrelik bir izleme mesafesi yeterli olur. Ancak bu boyut 65 inç olursa TV izleme mesafesi 2 metreye çıkmaktadır.
2023 yılında alınabilecek en iyi TV modelleri listesinin ilk sırasında LG OLED55CS6LA 55" Ultra HD (4K) TV yer alıyor. 55" ve 65" olmak üzere iki farklı seçenek sunan televizyon WebOS işletim sistemiyle beraber geliyor.
LCD ve OLED ekranlar titreme etkisine sahip
Araştırmaya göre insan gözünün titreme hassasiyeti 250 Hz civarında devreye giriyor ve bu nedenle de OLED ekranlar sayesinde gözler daha çabuk yoruluyor.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
OLED teknolojisi, renk oluşturmak için ışık kaynağı olarak organik LED'ten yararlanır. OLED teknolojisi, ışık yayan pikseller kullanarak görüntüler oluşturur. QLED TV'nin aksine OLED'lerin arka ışığı yoktur. Görüntüler, piksellerin tek tek açılıp kapatılmasıyla üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri