Hz. İbn Abbas (r.a.), "Hasbünallahü ve nimel vekil duası, sıkıntılı zamanlarda söylenecek en güzel duadır." demiştir. Kişinin içinden çıkamadığı, kendisini çaresiz hissettikleri bir durum içerisinde olduklarında kişi Allah'ı bu dua ile vekil kılarak sıkıntısını Allah'a havale etmelidir.
Hazreti Muhammed (s.a.v.)'in bir hadisi rivayet edildiğine göre; sizlerden herhangi biri düşmanla karşılaşma, bela, dert, sıkıntı, sorun, keder, elem gibi karşılaştığı büyük bir olayda Hasbünallahü ve nimel vekil duasını okuyun.
Zikirlerin en kıymetlisi olarak kabul edilen Hasbinallah ve nimel vekil, sıkıntıya düşen kişilerin Allah'a sığınmak için okudukları duadır.
Hayızlı olanlara dua konusunda bir sınırlama getirilmemiştir, her türlü duayı okuyabilirler.
Anlamı: Allah bize yeter, o ne güzel vekildir. O ne güzel Mevla o ne güzel yardımcıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Hasbinallah kelimesi, "Allah bize yeter" anlamında kullanılıyor.
Hasbiyallah kelimesi tevekkül etmeyi gösteren en güzel dualardandır. Anlamı ise Allah bize yeter O Allah bize kafidir Ancak o bize yardım eder anlamına gelmektedir.
Hasbünallahü ve nimel vekil duasının faziletleri
Muhammed (s.a.v.), "Kim, Hasbünallahü ve nimel vekil duasını sabah ve akşam yedi kez okursa, Allah onu bütün belalardan korur." buyurmuştur.
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler.
Kadınlar âdet günlerinde veya nifâs (lohusalık) hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler.
Âl-i İmrân Suresi 173.
Hasbinallah, genellikle en zor ve kritik anlarda söylenir. Arapça bir kelime olduğu bilinen Hasbinallah "Allah yeter" demektir ve bu nedenle sıkça kullanılır. Hasbinallah kelimesini insanlar özellikle yüce bir güce ihtiyaç duyduklarında söylerler.
Hasbunallah Duası | Her ne derdin varsa, devası Allah, duası hasbunallah | Günlük dualar 6 - YouTube. Her ne derdin varsa devası Allahtır, duası "hasbunallah"tır. Dinleyene, okuyana rabbim hayırlar versin. Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'men nasîr Anlamı:Allah (c.c.) bize yeter, O ne güzel vekildir.
(Âl-i İmrân Suresi - 173 . Ayet)
Doğru kullanımı hasbi şeklinde olmalıdır.
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Hasbinallah ve nimel vekil Arapça yazılışı; حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ Hasbinallah ve nimel vekil Türkçe anlamı; Allah bana yeter O, ne güzel bir vekildir.
Adetli kadınların Kur'an okuması doğru değildir. Ancak adetli bir kadının Kur'an okunurken dinlemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Kadınlar adet gördükleri zaman cinsel birliktelik yaşayamazlar.
“Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Değerli kardeşimiz, Hayızlı bir kadının belirttiğiniz ifadeleri kullanması caizdir. Hayızlı kadın tesbih çekebilir, dua okuyabilir, salavat getirir, dua maksadıyla Kur'an'dan bir veya bir kaç ayet okuyabilir.
Mümin kullar, yaptıkları her işte Allah'ı vekil tutar. Çünkü her iş sadece Allah isterse ve izin verirse hayırla sonuçlanır. El Vekil esması, kullarını her an gözeten, onları belalardan ve sıkıntılardan uzak tutup hayra yönelten demektir.
Hasbinallahü ve nimel vekil Türkçe anlamı: "Allah bize yeter ve o ne güzel vekildir." Şeklindedir. Dua olarak okunduğunda abdest alınmasına gerek yoktur.
Sabah ve Akşam 7 kere okunacak "Hasbiyallahu la ilahe illa Hu, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azim" oldukça faziletli ve çok tesirli bir duadır. Tevbe Suresi 129. Ayet Meali Allah bana yeter, O'ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O'na dayanırım.
Bes Farsçadır. Allah bes ifadesinin Arapçası (Hasbiyallah) demektir. Hasbiyallah, Allah bana yetişir demektir. Hasbünallah ise, Allah bize yetişir, kâfi gelir demektir.
Hasbiyallahu Duası Fazileti
O ulu arşın da sahibidir”) diye dua ederse Allah onu üzen her şeye karşı ona yeter (bu kelimelere olan güveninde) ister sadık olsun, ister (sadık olmayıp) yalancı olsun. Bediüzzaman Hazretlerinin akşam ve yatsı namazı arası okuduğu ve yapılması çok faziletli dualardandır.
Allah'ın isimlerinden biri. Allah'ın isimleri için kullanılan bir tabir. Kâinatı yaratan ve idare eden en yüce varlık.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri