Enfeksiyonlar Kas Ağrısına Neden Olabilir Enfeksiyonlar, viral ve bakteriyel olmak üzere ikiye ayrılır. Nezle, grip gibi viral ve bakteriyel hastalıklar sonrası miyalji diye tanımlanan kaslarda yorgunluk belirtileri görülebilir. Bakteriyel enfeksiyonlar, sadece kasları değil ilgili eklemleri de tutabilir.
Ani bir şekilde başlayan grip belirtileri genel olarak şunlardır: Öksürük. Boğaz ağrısı Vücut, kas ve eklem ağrıları
Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür. Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır.
İlgili 25 soru bulundu
Kas ağrılarının belirgin bir bulgu olarak karşımıza çıktığı diğer hastalıklar miyofasial ağrı sendromu polimyaljiaromatika, miyopatiler ve D vitamini gibi bazı vitamin ve Magnezyum gibi bazı minerallerin eksiklikleridir. Demir eksikliği anemisi ve tiroid bozuklukları da kas ağrısı yakınmalarına neden olabilir.
Kemik ağrısı: Derin, delici ve sürekli olarak tanımlanabilir. Kemik ağrılarının öne çıkan nedenleri arasında kemik enfeksiyonu (osteomiyelit), hormon bozuklukları ve tümörler bulunur. Kas ağrısı: Miyalji olarak da bilinen kas ağrıları kemik ağrısından daha düşük yoğunluğa ve etkiye sahiptir.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Aşırı zorlanma ve spordan önce kaslar doğru şekilde ısıtılmazsa yaralanmalar meydana gelir. Kas gerginliği, özellikle yetersiz egzersiz nedeniyle, yaşlanmayla birlikte daha sık görülür. Örneğin baldır kaslarındaki gerginlikler, genellikle aşırı zorlanmadan önce çok az egzersiz yapan, 40 yaş üzeri kişilerde görülür.
KAS AĞRISI NASIL GEÇEBİLİR? Bu noktada, en önemli destekler kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve potasyumdur. Doğal kaynaklardan karşılamak çok önemlidir. Doğal beslenme dışında, günlük su tüketimi de büyük önem taşır.
Grip Belirtileri Ne Kadar Sürer? Belirtiler 1-2 hafta içinde iyileşir ancak bazı durumlarda belirtiler daha uzun sürebilir. Ateş ve kas ağrıları genellikle 3-4 gün içinde geçerken, öksürük ve boğaz ağrısı belirtileri 2 hafta kadar devam edebilir.
Enfeksiyona bağlı maddeler kana karıştığı sırada vücut sistemi, bu maddelerle savaşmak ve mücadele etmek için ısıyı artırır ve ateş yükselir. Kana salgılanmış olan maddeler vücutta bazı belirtilere yol açmaktadır. Bu belirtiler; halsizlik, yorgun hissetme, eklemlerde ağrı, kaslarda ağrı gibi belirtilerdir.
Özellikle soğuk algınlığı nedeniyle meydana gelen göğüs ağrısını geçirmenin en etkili yolu sıcak bir duş almaktır. Duş alırken sıcak suyun buharını teneffüs ederseniz solunum yolları rahatlar. Öksürük ve tıkanıklık nedeniyle oluşan göğüs ağrısı hafifler.
Oysaki bu ağrılar oldukça normaldir ve en fazla 1 hafta süren ağrılardır. Birçok egzersizde yaşanan bu ağrılar özellikle ağırlık çalışması sonrası kendini gösteriyor ve spordan 24 saat sonra kendini hissettirmeye başlıyor. Ortalama 2-3 gün süren bu ağrılar vücudunuzun ve kaslarınızın oldukça iyi çalıştığını gösteriyor.
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Yeterli su içmek, kaslarının arasında sıkışan kötü toksinlerin daha hızlı yıkanmasını ve kaslarının esnek kalacak kadar nemlendirilmesini sağlıyor. Susuz kaslar geriliyor ve kolayca yaralanabiliyor, bu nedenle vücut ağırlığına göre artırmakla birlikte, günde mutlaka 2-2.5 litre su tüketmen gerekiyor.
Kemik sağlığı için en önemli vitaminlerin başında D vitamini gelir. Özellikle besin ile alınan kalsiyumun emilmesindeki katkısı büyük olan D vitamininin kemiğin büyümesinde ve yapım-yıkım dengesinde de önemli rolü var. D vitamini eksikliği olanlarda kemikte kolaylıkla kırılma, eğilme ve bükülmeler olabilir.
Ortopedi Uzmanı: Ortopedi uzmanları kemik, eklem, kas ve bağ dokusu problemleriyle ilgilenirler. Eğer eklem ağrılarınız yaralanma veya kemik sorunlarıyla ilişkilendiriliyorsa, bir ortopedi uzmanına görünebilirsiniz.
Sırt Kaburga Ağrısı Neden Olur? Sırt kaburgalarında ağrıya daha çok kas gerginliği veya kaburga kırılması gibi yaralanmalar neden olurken, osteoporoz, safra taşı veya akciğer rahatsızlıkları gibi daha ciddi durumlar da ağrının nedenleri arasında yer alır. Buradaki ağrı keskin, donuk hafif veya şiddetli yaşanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri