Sağlık hizmetleri SGK tarafından karşılanan sigortalıların başvurduğu sağlık tesisleri, başvuran kişinin kimlik tespitini yine nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport veya verilmiş ise Kurum sağlık kartı belgelerinden biri ile yapacaktır.
HASTANEYE GELMEDEN ÖNCE;
Kimliksiz işlem yapılamamaktadır. T.C kimlik numaranızı içeren(resimli ; ehliyet ,kimlik kartı v.s.) bir belge ile gelmeniz kayıtlarınızın doğru ve eksiksiz yapılmasını sağlayacaktır.
Hastanemizde muayene olabilmek için; Vatandaşlarımızın TC Kimlik Numarasının bulunduğu resmi bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ya da evlilik cüzdanı) ile başvurmaları gerekmektedir. Hastanemizde hizmet veren poliklinikler için tıklayınız.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
İlgili 42 soru bulundu
Hastanemizde muayene olacak tüm hastalarımızın T.C. kimlik numarası Nüfus Müdürlüğü'nce yazılmış Nüfus Cüzdanı ile başvurmaları zorunludur.
BANKA İŞLEMLERİ İÇİN YENİ KİMLİK KARTI GEREKECEK
Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak.
- Kimlik ile ehliyet birleştirme için ilk şart hem kimlik hem de ehliyetin yeni çipli türde olmasıdır. - Birleştirme için vatandaştan herhangi bir ücret ya da belge istenmiyor. Ancak iki karttan biri eskiyse yenileme bedeli ödeniyor. - Yeni ehliyet için istenen sağlık belgesi aile sağlığı merkezlerinden alınabiliyor.
Kayıp ehliyet çıkartmak için online kanallar aracılığıyla kayıp ehliyet başvurusu yapılabilmektedir. Kayıp ehliyet yenilemesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunulabildiği gibi aynı zamanda ALO 199 hattından da bulunulabilmektedir.
Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
Kendisi için iş yeri sevki ve kimlik fotokopisi, eş ve çocuk için karne ve kimlik fotokopisi gerekmektedir. (Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)
Aracın sana ait olduğunu gösteren ve aracın son hâliyle güncellenmiş ruhsat. Zorunlu trafik sigortası poliçesi. Vergi ve ceza borcu olmadığını gösterir belge. Egzoz gazı ölçüm muayene belgesi (Egzoz ölçüm muayenesi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.)
Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Tıklayınız.
Böylece ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 oldu. Buna göre; Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL.
Kimlik taşımama cezası 2023 yılı için 617 Türk Lirası idari para cezasıdır. Yukarıda da belirtildiği gibi kimlik bildirme yükümlülüğüne aykırı hareket etmenin idari yaptırımı 2023 yılı için 617 TL idari para cezasıdır.
Bunun dışında ehliyeti olduğu hâlde araç kullanırken yapılan denetimlerde ehliyetsiz bir şekilde yakalanma cezası da vardır. Bunun fiyatı da 951 TL'dir. Şu unutulmamalı ki ehliyet taşımak yasal olarak zorunludur.
Ehliyetini yenileyen vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor. Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor ve bu nedenle işlem yapmıyor.
Sürücü Belgesi - T.C. kimlik numarası üzerinden KPS 'den alınacak bilgilerin noterlik işlemine yazılması ve buna ilişkin olarak yazıcıdan alınacak çıktının da işleme eklenmesi suretiyle noterlik işleminde kullanılabilir.T.C. kimlik numarası olmayan sürücü belgeleri de, noterlik işleminde kullanılabilir.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören Nüfus Müdürlüğüne yaptığı ziyarette, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bir çalışma yapıldığını belirterek, "Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti.
Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
Hat taşımak için gerekenler operatörler arasında değişebilir. Ancak genellikle şu belgeler talep edilir: Kimlik belgesi: Nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport gibi resmi kimlik belgenizin aslı ve fotokopisi. Abonelik sözleşmesi: Operatör size abonelik sözleşmesi sunacaktır.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri