Yeni satın alınan hatlarda aktivasyon işlemi ortalama 1 gün sürmektedir. Hattınızı teslim aldıktan sonra yaklaşık 1 gün içinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Yeni SIM kartımla ilgili bir sorum olursa ne yapmalıyım?
Numara taşıma işlemi kaç gün sürer? Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 4 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu süre içerisinde iletişiminiz kesintisiz olarak devam eder.
Abonelik İşlemleri
Belgeleriniz alındıktan sonra 24 saat içerisinde işleminiz yapılırak hattınız aktif hale gelir. Ek olarak bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Kimlik ve başvuru onay yöntemi olarak e-Devlet Kapısı'nı seçiyor. İnternet bankacılığı şifresiyle e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak başvurusunu onaylıyor. SIM kartını kurye seçeneğiyle teslim aldıktan sonra Vodafone Yanımda uygulamasına giriş yaparak sözleşmelerini onaylayıp SIM kart aktivasyonunu gerçekleştiriyor.
Hat ne kadar sürede teslim edilecek? İnternet sitemizde listelenen ilçelerden birinde ikamet ediyorsanız, hattınızın teslimat süresi 24 saattir. Bu listede yer alan ilçelerin dışına teslimat ise 2-4 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Yeni satın alınan hatlarda aktivasyon işlemi ortalama 1 gün sürmektedir.
1.Hattınızı aktive etmek için başvuru yaptığınız telefon numaranız ile Vodafone Yanımda uygulamasına giriş yaparak “Başvurularım” menüsüne tıklayın. 2.Ekranda çıkacak “SIM kartı aktive et” tuşuna tıklayarak, SIM kartınızın yer aldığı zarfın üzerinde yer alan barkodu taratın.
Numara taşıma işlemi kaç gün sürer? Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 4 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu süre içerisinde iletişiminiz kesintisiz olarak devam eder.
Bu sayfadan yeni hat ya da numara taşıma başvurusu yapmış müşterilerimiz, teslim almış oldukları sim kartlarının aktivasyonunu gerçekleştirebilir veya eSIM destekli cihaz tiplerine özel fiziksel sim kartsız kullanım kolaylığı ile beklemeden hattını hemen aktive ederek kullanmaya başlayabilir.
Hat taşıma işlemlerinin tamamlanması, mevcut operatörünüzdeki onay süreçlerine bağlı olarak 4 gün kadar sürebilmektedir. Hattınız kullanıma açıldığında SMS ile bilgilendirilirsiniz.
Türk Telekom, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermektedir.
Türkiye'de ise 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren e-SİM teknolojisi aktif olarak kullanılıyor. Bu yenilik ile birlikte vatandaşların sim kart kaybolması veya hasara uğraması gibi bir durumda söz konusu olmuyor.
3 Ay Geçmeden Numara Taşıma
Bununla birlikte, "bekleme süresi" gibi belirli bir sınır yoktur. Yani yeni bir hat aldıktan hemen sonra başka bir operatöre geçebilirsiniz.
Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün bayisine gidin. Kimlik, ehliyet veya pasaport gibi resmi evraklar beraberinden götürülmelidir. Numara taşınırken geçmiş fatura dokümanı istenebilir. Dilediğiniz pakete seçerek numara taşıma işleminiz tamamlanır.
Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz. Ancak, son fatura gün bazlı taahhütsüz fiyatlandırma ile kesilebileceği için, ne kadar erken işlemlere başlarsanız o kadar iyi olacaktır.
Hat Devir İşlemi
Devir için işlem ücreti alınmaz, devir alan müşteri yeni abonelik yapmış sayıldığı için hattı devir alan müşteriden ilk abonelik vergileri devlet adına tahsil edilir.
Açıklanan kararlara göre Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörleri için yapılacak olan abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Devir işleminin gerçekleştiği gün içerisinde hat sahibi değişmiş olur ve tüm yasal yükümlülüklerden sorumludur. e-Devlet üzerinden abonelikler nasıl iptal edilir öğrenmek için e-Devlet üzerinden abonelik iptali sayfamızı inceleyin.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
Türk Telekom altyapısıyla, Türkiye'de kurulan sunucularla entegrasyonu tamamlanan eSIM teknolojisi ile fiziksel bir müdahale gerekmeden operatör profili oluşturulabiliyor.
Sim kart aktivasyonu işlemi ise, m2m destekleyen bir Sim kartın araca monte edilip aktivasyonunun yapılması işlemidir. Bu işlem yapıldıktan sonra ise araçtaki bağlantı problemi çözülmektedir.
Eğer ki mobil hat sorgulaması, numara taşıma sorgulama yapmak istiyor iseniz, aynı şekilde (https://www.turkiye.gov.tr/btk-numara-tasima) linkine tıklayın. Telefon numaranızı başına "0" eklemeden yazıp sorgulamaya tıklayın. Burada Türk Telekom, Turkcell, Vodafone gibi operatörler karşınıza çıkmaktadır.
Kart aktif değilse şebekeye bağlanamazsın o kadar. Aktif olduğunda şebeken gelir. Zaten eskiden kartı takın aktif olunca bağlanır diyorlardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri