Özel güvenlik 12 / 36 ne demektir? Özel güvenlik görevlilerinin mesai saatleri ve vardiya çalışma sistemine yönelik seçeneklerden biridir. Bir aylık görev süresince 2 hafta 12 saat çalışıp, 36 saat istirahat edilmesi 12 / 36 olarak nitelendirilir.
Personel, sürekli hizmet vermek amacıyla uzun saatler boyunca mesai yapar. 12 saatlik bir mesainin ardından 24 saatlik bir mesai daha yaparak toplam 36 saat çalışır.
2+2+2 vardiyalı çalışma sistemi, çalışanların iki gündüz vardiyası ardından iki gece vardiyası ve iki izin gününden oluşan dönüşümlü bir programda çalıştığı bir vardiya sistemi türüdür. Bu düzen birkaç hafta boyunca iki veya dört haftalık bir süre boyunca tekrarlanabilir.
İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. İstanbul'un bazı ilçelerinde polis sayısı yetersiz olduğundan dolayı İstanbul'un tüm ilçelerin 12/36 çalışma saati mevcut değildir. Bu ilçelerdeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan arkadaşlar 6 + 1 çalışmaktadır.
4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika, 4 saatten fazla ve 7.5 saate kadar (7.5 saat dahil) süreli işlerde yarım saat, 7.5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat, ara dinlenmesi verilir.
İlgili 22 soru bulundu
İşverenin gece vardiyasında işçiyi 12 saat çalıştırması yasal değildir. Kanunen işçilerin gece çalışmaları 7.5 saatten fazla olamaz. Yani 7.5 saatten daha uzun süreli gece vardiyası olamayacağı gibi, gece vardiyasında fazla mesai yapmak da yasal değildir.
Günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun 11 saati aşamaz. Bir işçinin bu sınırları aşan sürelerle çalıştırılması halinde, 4857 sayılı İş Kanununun fazla çalışma, zorunlu nedenlerle fazla çalışma ve olağanüstü hallerde fazla çalışmaya ilişkin madde hükümleri uygulanır.
Özel güvenlik gece kaç saat çalışır? 4857 sayılı İş Kanununa göre özel güvenlik görevlilerinin gece 7,5 saatten çok çalıştırılması mümkündür. Bu doğrultuda özel güvenlik görevlileri gece mesaisinde 11 saat çalıştırılabilirler. Güvenlik görevlisi tek başına nöbet tutabilir mi?
Üçlü vardiya sisteminde çalışanlar günde üç vardiya olarak 8 saatlik çalışma dilimlerinde yer alırlar. Üç vardiyalı çalışma sisteminde ara dinlenmelerle birlikte kanuna uygun olarak haftalık kırk beş saatten daha fazla çalışma yapılamaz.
Gece vardiyası, 7/24 esasında çalışan bir işletmede İş Kanunu'nun ilgili maddesine göre en geç saat 20:00'da başlayan ve en erken saat 06:00'ya kadar geçen ve her halde en fazla 11 saat süren bir dönem olarak belirtilmiştir. Yine kanuna göre gece vardiyası 7.5 saatten fazla süremez.
eleman.net verilerine göre, Güvenlik Görevlisi 2023 yılında ortalama 17.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güvenlik Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 13.200 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Bakanlar Kurulu, hizmetin gerektirdiği hâllerde, hafta tatilini Cumartesi ve Pazardan başka günler olarak tespit edebilir.” Bu hükümlerden anlaşılacağı üzere, kamu görevlisi ÖGG, kural olarak hafta sonu izinli olmak üzere haftada 40 saat çalıştırılabilecektir.
18 yaşını doldurmuş kadın çalışanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ba- kanlığınca hazırlanan “Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelik” te belirtilen şartlara uyulması kaydıyla gece postalarında çalıştırılabilirler.
İşyerinde iki gün gece, iki gün gündüz, iki gün dinlenme şeklinde çalışan işçinin haftalık 45 saati aşan çalışması bulunmasa da gece çalışmalarındaki 7,5 saati aşan çalışmalar fazla çalışma sayılmalıdır.
b) Fazla sürelerle çalışma: Haftalık çalışma süresinin sözleşmelerle 45 saatin altında belirlendiği durumlarda bu çalışma süresini aşan ve 45 saate kadar yapılan çalışmaları ifade eder.” Yönetmeliğe göre haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla mesaidir.
12 saat gündüz vardiyasında çalışan bir infaz koruma memuru 24 saat dinlenir. 12 saat gece vardiyasında çalışan bir infaz koruma memuru ise 48 saat dinlenir. Örneğin pazartesi sabah 08.00'da işe giden biri akşam 20.00'da çıkar. Salı 20.00'da tekrar gider.
Özel Güvenlik Personeli: 7/24 vardiyali olarak çalışacaktır. Çalışma saatleri 08:00-20:00 ve 20:00- 08:00 olacaktır. Aylık 26 saat fazla mesaisi ödenecektir. Fazla mesai ücreti 1,5 katı olarak hesaplanacaktır.
8 Saatlik 3'lü Vardiya Sistemi
Genel olarak bahsi geçen 3 vardiyada personeller haftada 2 şer gün çalışarak 7. gün izin yapmaktadırlar. 8 saatlik çalışmanın İş Kanununa göre 0,5 saati yemek istirahatı olarak düşülür ve geriye kalan 7,5 saat fiili günlük çalışma saati olarak bordroya işlenir.
Bunlardan en popüler olanları; 16:8 Yöntemi: 16 saat aç kalıp (uyku dahil), 8 saat yemek yeme şeklindedir. Örneğin; 11.00-19.00 saatleri arasında yemek yiyip, günün geri kalan kısmında herhangi bir besin tüketmiyorsunuz. 5:2 Yöntemi: Haftanın 5 günü normal, haftanın 2 günü çok kısıtlı kalori içerir (500-800 kcal/gün).
iki hafta 12 saat çalışıp, 36 saat. istirahat ettiriyorlar... ( 12\36 ) İki hafta sonunda 7 gün. boyunca 12 saat çalıştırıp, 12 saat istirahat ettiriyorlar..
Kadrolu özel güvenlik olabilmek için ilk olarak ÖGG sertifikasına sahip olmanız gerekir. Bu sertifikayı başarılı bir şekilde almanızla beraber Türkiye İş Kurumu'na gitmeli ve orada yer alan kadrolu özel güvenlik iş ilanlarına başvurmalısınız.
Güvenlik Görevlisi Maaşları kişilerin çalıştıkları kuruma, pozisyona, silahsız ya da silahlı olmalarına ve diğer sosyal haklara göre değişiklik göstermektedir. Güvenlik Görevlisi Maaşları 12.500 TL den başlamakta, kişinin yetenekleri dikkate alınarak 24.000 TL ye kadar yükselebilmektedir.
İşçilerin alacağı ücret günlük ya da aylık olarak belirlenir. Gece çalışması ile gündüz çalışması birbirinden farklı olarak ayrıca bir ücretlendirmeye tabi tutulmamıştır. Gece 7,5 saati aşmamak kaydıyla yapılan çalışma ile gündüz çalışması arasında bir farklılık söz konusu değildir.
Çalışanların öğle tatili veya ara tatilinin ne kadar olması gerektiği tartışmalarına son noktayı koyan Yüksek Mahkeme, günde 11 saate kadar çalışan işçinin öğle molasının 1 saat, 11 saatten fazla çalışanların ise 1.5 saat öğle molası yapması gerektiğine hükmetti.
Fazla mesai saat ücreti hesaplanırken bahsedilen bedeller dikkate alınır. Burada da saatlik çalışma ücretine, fazladan çalışılan her bir saat için fazla çalışma ücreti eklenir. 2023 yılında asgari ücret için saatlik ücret 59,62 TL'dir. Fazla mesai yapılan saatlerde ödeme %50 artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri