Hatıranın Eş Anlamlısı Hatıra kelimesinin eş anlamlısı olarak Türk Dil Kurumu'na göre 'anı' sözcüğü karşılamaktadır.
Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit hatıra kelimesi için bir sözcük eş anlamlı olarak kullanım imkanı vermektedir. Bu sözcük ise 'anı' kelimesidir.
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
' Hatıra kelimesinin zıt anlamı yoktur. Eş anlamlısı 'anı'dır.
Hatırlamak kelimesinin eş anlamlısı yine dilimize Arapçadan geçmiş olan 'anımsamak' kelimesidir. Bu iki kelime, cümlede birbirlerinin yerine kullanılabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Arı sözcüğünün birden çok eş anlamlı karşılığı olan kelime bulunmaktadır. Arı Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Arı sözcüğü, kanatlı bir hayvan olan ve bal üreten arıyı ifade eder. Fakat "arı" sözcüğünün bir de saf, temiz gibi birden çok eş anlamlı kelimesi olan ikinci bir manası bulunmaktadır.
Güzel, iyi ve sevimli kelimelerini hoş kelimesine alternatif olarak çoğu insan tercih ediyor. Hoş kelimesinin eş anlamlısı olan ve en çok bilinen kelime olarak sevimli kelimesi, kendisini öne çıkarıyor. Bunun dışında şık, tatlı veya nefis gibi kelimeler de yine ona özdeş olarak kullanılabiliyor.
Hatır kelimesinden türetilen hatıra, kişinin hafızasında canlı tuttuğu ve sık sık anımsadığı şey demektir. Bir kişiye bir günün ya da olayın anısına verilen hediyelere de hatıra denir.
Hatırlamak kelimesinin zıt anlamlısı, unutmak kelimesidir.
Armağanın eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir detayları ile derledik. Armağan, eş anlamlısı hediye, ödül ya da mükafat olan bir kelimedir.
1- Sözcük: Eski Türkçe bir kelime olan söz, 8. asırdan beri kullanılmaktadır. Bu kelimden türetilen sözcük de kelime ile eş anlamlıdır.
TDK'YA GÖRE YÜREK EŞ ANLAMLISI
Türk Dil Kurumundan bakıldığı zaman yürek kelimesinin eş anlamlısı 'cesaret, gönül ve kalp' şeklinde geçiyor. Bu kelimelerden herhangi birini ise, yüreğin eş anlamlısı olarak kullanabilirsiniz.
Öykü kelimesi, hikâye kelimesi yerine en çok kullanılan sözcüklerden biridir. Hikaye kelimesinin bir diğer eş anlama geldiği sözcük ise kıssadır. Son olarak hikâye kelimesi olay kelimesi yerine de kullanılabilmektedir.
Eş anlamlı kelimeler, yazılışları farklı fakat anlamları aynı kelimelere denir. Bu sebeple eş anlamlı kelimeler, cümle içerisinde birbirinin yerlerine kullanılabilirler. Anı kelimesi yerine de hatıra veya yadigar kelimeleri kullanılabilir.
Faydalı kelimesi ise eş değer anlama sahip olan birden fazla sözcük vardır. Bunlardan en yaygın olanı yarar kelimesi olup diğer sözcükler ise hayır, iyilik ve yardım sözcükleridir.
Sonbahar kelimesinin yakın anlamı, anlamdaşı veya eş anlamı güz kelimesidir. Eş anlamlı kelimeler aynı anlamı barındırmaktadır. Bu sebeple cümle içerisinde kullanılan sonbahar kelimesi yerine aynı anlam barındıran eş anlamlı kelimesi güz kullanılabilir.
kelimelerde yeni ve eski var. Bu iki kelime birbirinin zıt anlamlısıdır.
Sevgi kelimesinin zıt anlamlısını ise nefret kelimesi oluşturur. Günümüzde asıl yaygın olan kelime nefrettir.
Unutmak kelimesinin zıt anlamı hatırlamaktır.
1969, s. 11. 55 Page 4 kelimesi, anmak fiilinden türetilerek getirilmiş, Arapça kökenli hatıra kelimesinin yerini almıştır.
Hatıratların yazan açısından, yazılış şekline bakacak olursak bizzat kişi kendisi bu çalışmayı kaleme almış olabilir. En makbulü budur. Çünkü orda kendisi olayı nasıl algıladıysa o şekilde yazıya aktarıyor. Bazı hatıratlar ise İkinci bir şahıs tarafından kaleme alınıyor.
Hoş kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir ve dilimize de Farsçadan gelmiştir.
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman hayat kelimesine karşılık olarak 'yaşam' ya da 'ömür' karşımıza çıkıyor.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri