C: bazen Evaporatif sulu soğutucu ilk defa çalıştırıldığında hafif bir koku ortaya koyar. Bu kokuyu gidermek için cihazı bir saat boyunca çalıştırın, ardından su haznesindeki tüm suyu tahliye edin ve taze su ekleyin. Koku devam ederse, koku giderilene kadar bu prosedürü tekrar edin.
Düzenli Filtre Temizliği
Klimadan neden koku gelir, konusunun çoğunlukla en belirgin sebebi olan filtre kirliliği, belli aralıklarla yapılan bakım ve temizleme işlemleriyle pekala engellenebilir. Klimanızın iç ünite kapağının altında bulunan hava filtresini, kendinizin dahi zahmetsizce temizlemesi mümkün.
KULLANIM ŞEKLİ: Klima parfümü, minyatür bir klima iç ünitesi görünümündedir. Klima parfümünüzü monte etmek için klimanızın şartlandırıcı kapağında bulunan iki klipsle birlikte tutturmanız yeterli olacaktır.
Aklımıza ilk gelen yöntem Polen filtresini değiştirmek olmalıdır. En iyi uygulama, arabanızın polen filtresini her 30.000 km'de bir değiştirmektir. Çoğu araçta filtrenin değiştirilmesi kolaydır ve size çok pahalıya mal olmaz. Klima polen filtresinin olduğu kısma aracınızın ön panelinden ulaşabilirsiniz.
Klima genel sistem işleyişi olarak dışarıdan sağladığı havayı belirli bir sıcaklıkla içeriye verirken dışardan aldığı havadaki tozları kendi içeriğinde biriktirir. Klima bakımının uzun süre yapılmaması bu tozların klima içinde birikmesiyle bir süre sonra araç içine kötü koku olarak yansımaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Klimalı ortamlarda sigara ve nargile gibi nikotin ve tütün içerikli maddeler içilmemelidir.
İç ortamda toz, polen, kötü koku ve alerjenler varsa klima bunları titanyum apatit filtre sayesinde emerek iç ortama verilmeden süzüyor. Böylece ortam havası daha kaliteli hale gelerek nefes almada kolaylık, dinçlik gibi pozitif sonuçlar sağlıyor.
Kötü kokuların ve özellikle sigara gibi sinen kokuların yer edinmemesinde etkilidir. Aracınızın klima sistemini dezenfekte ederek antibakteriyel bir koruma sağlar. Klimanızı çalıştırdığınız zaman yaydığı hoş koku sayesinde de aracınız hiçbir zaman kötü kokulara maruz kalmamış gibi olur.
Hem hijyen hem de dezenfeksiyon sağlamaktadır. Kullanıma bağlı olarak zamanla klimada meydana gelen; pislikleri, mantarları ve bakterileri temizler. İstenmeyen kötü kokuların da oluşmasını engeller. Isıtma ve soğutma sistemlerinin daha etkili kullanılmasına yardımcı olur.
Tüm Klima deliklerine dezenfektan temizleyici ile püskürtün
Arabanızın kapılarını ve pencerelerini kapatın. Arabanın kapalı olduğundan ve anahtarların kontak da olmadığından emin olun. Enzimatik temizleyici ile aracınızın tüm iç deliklerinin içine serbestçe püskürtün.
Klimanızın filtresini temizleyip, yıkayıp kuruttuktan sonra filtre artık takmaya hazır haldedir. Filtreyi yerine takmadan önce hoş kokulu bir oda spreyini az miktarda filtreye sıkabilirsiniz. Bu, ortama daha temiz ve hoş bir koku yayılmasına yardımcı olacaktır.
Klimaya parfüm sıkmak kötü kokuların giderilmesi için akıllara ilk gelen eylemlerden bir tanesidir. Ancak klimaların hava filtrelerine parfüm sıkmak mantıklı gelse de bu kısa süreli bir çözüm olur. Bunun yerine klima parfümü tercih etmek çok daha avantajlı olacaktır.
Bakteri oluşumuna izin vermeyen kumandası kullanım kolaylığı sağlıyor. 20 derecenin altına düşmeyen ayar sıcaklığı sayesinde ortamdaki ani ısınma ve soğumaları engelliyor. Ortama antioksidan özelliği olan Vitamin C yayarken, toz, bakteri, küf gibi hava kirleticileri tutuyor, kötü kokuları emiyor.
Önce kokunun nedenini söyleyelim. Kış ayları boyunca kullanılmayan klima nedeni ile klima kanallarında oluşan nem yoğun bir bakteri oluşmasına neden olur. Bir anlamda küf diyebiliriz buna. Oluşan bu bakteriler klimanın çalıştırılması ile birlikte otomobilin içine yayılır.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
terli terli soğuk su ) Klimalar havadaki toz vb zerreleri topladıklarından çıkan suyu saf su olarak değerlendirmemek lazım. Kapta bekleyen su, tuvalet temizliği veya sulama gibi amaçlar ile kullanılabilir.
KULLANIM ŞEKLİ KUTU ÜZERİNDE YAZMAKTADIR Havalandırma kanallarında ve araç içinde meydana gelen kötü kokuların giderilmesini sağlayan, taze bir koku bırakan ve bioksit içermeyen tazeleme spreyi.
Klimanızı en soğuk moda ve maksimum seviyeye getirmek. Araç içi devirdaim açık olması. Spreyin üstündeki butona sert bir şekilde bastıktan sonra hemen araçtan inmeniz gerekir. Kapılar kapalı konumda ve araç çalışır şekilde 10 dakika boyunca beklemeniz gerekir.
Klima Temizleme Spreyi Ne İşe Yarar? Klima temizleme spreyi, özellikle araç içerisinde bulunan kötü konunun oluşmasına ve aracın içine sinmesine engel olmaktadır. Klima temizleme spreyleri, aracın kötü kokusunu engellerken aynı zamanda pis havanın içeride sirkülasyon etmesinin de önüne geçmektedir.
Sprey sensörünü klima ünitesindeki yoğuşma çıkışına yerleştirin ve kutu içeriğinin yaklaşık çeyreğini püskürtün (yaklaşık 10 saniye). 5 dakika etki etmesini bekledikten sonra kalıntıların giderilmesi için işlemi tekrarlayın. Kutu içeriğini bitirene kadar işlemi aynı şekilde tekrarlayın.
Klima temizleme spreyinizi klimanızın peteğinde ve iç aksamında bulunan kirlerin tamamen yok edilmesi aşamasına kadar sıkınız ve ardından su ile durulayınız.
Klimalı bir odadaki nemi artırmanın en kolay yollarından bir tanesi, ilgili odanın etrafına birkaç kase su yerleştirmektir. Su yavaş yavaş havaya karışarak buharlaşacaktır ve organik bir nem akışı sağlayacaktır.
Klima çarpması sonucunda yüksek ateş, cilt kuruluğu, kusma gibi belirtiler yaşıyorsanız bol sıvı tüketmeniz oldukça önemli. Her gün bol miktarda su içebilir ayrıca çeşitli bitki çayları ile rahatlayabilir ve vücut direncinizi arttırabilirsiniz.
Hava temizleme cihazlarının çoğunda hava filtreli fanlar olduğundan dolayı fan işlevi gereği havayı sirküle ederek odayı soğutabilir. Fakat odanın sıcaklığını doğrudan değiştirmez; serin hale getirebilir. Klimalar, kapalı mekan havasının istenilen sıcaklığın yanı sıra nem seviyesinde ve tazelikte tutan cihazlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri