Kemer, cüzdan, dış giyim eşyaları ve belirli bir hacmin üzerindeki sıvıların güvenlik taraması süresini uzatmasına ek olarak fotoğraf makinesi, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi aygıtların çantadan çıkarılarak ayrıca taranmaları ve çalıştırılmaları da yolcuların uçağa biniş öncesi süreçlerini zorlaştırabiliyor.
Ayrıca laptop gibi büyük cihazlar, bomba gibi patlayıcı mekanizmaları gizlemek için iyi bir mahzen olabileceğinden, cihazınızın gerçek bir laptop mu yoksa bomba vb. düzenekleri gizleyici olarak mı kullanıldığını anlamak amacıyla havacılık kuralları gereğince havalimanların kontrol noktalarında çalıştırılması istenir.
Böylece, pil gibi yoğun maddelerin altına silah, patlayıcı cihaz, bıçak veya uyuşturucu gibi kaçak mallar gizlenebilir ve X-ray cihazından geçerken laptopunuz bu maddeler için perde görevi görebilir.
Mücevher, para, cep telefonu, bilgisayar, doküman vb. değerli eşyalarınızı kabin bagajlarınızda taşıyabilirsiniz. Vardığınız havalimanında bagajınızı bulamamanız veya herhangi bir hasarla karşılaşmanız durumunda sunduğumuz hizmetlerle ilgili bilgiyi bagaj aksaklıkları başlığımızın altında bulabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Belirlenen yolculardan pasaport kontrollerinin ardından PCR noktalarımızda sürüntü numuneleri alınarak örnekleme yapılıyor. Buradaki amaç dış ülkelerden gelen yolcuların delta gibi yeni varyantlarla ilgili profilini ortaya çıkarabilmek ve gelen test sonucunun doğruluğunu kontrol edebilmek."
Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Kabin bagajımda ikinci bir laptop taşıyabilir miyim? Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Koltuğun altına sığabilmesi için çantanızı aşırı doldurmamaya dikkat etmenizi öneririz. Detaylı bilgi için kabin bagajı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır. Yani kabin bagajınızı, elinize alacağınız bir valiz ve ona ek olarak yanınıza alabileceğiniz kişisel eşyalar olarak düşünebilirsiniz.
Aynı zamanda çok merak edilen sorulardan birisi de x-ray cihazında alüminyum folyo kullanımıdır ki x-ray cihazında güvenlik en üst düzeyde olduğu için bir ürün gizlenmek istenirse ve alüminyum folyoya sarılırsa dahi cihaz bunu siyah renkte gösterir.
X-ray cihazı sayesinde hem organik nesneleri hem metal nesneleri hem de inorganik nesneleri görmek mümkün olur. Her nesne cihazda farklı bir renkle gösterilir. Böylece farklı renkler sayesinde bir nesneden bulunan tüm organik, metal ve inorganik bileşenlerle tespit edilebilir.
Ortaya çıkacak bir etki, malzemenin cihazdan geçmesi sırasında x-ışınıyla etkileşime girmesinin bir sonucudur ve bu endişelenilecek bir durum değildir. Yani X-ışınlarının cihaz üzerinde kalıcı bir etkisi yoktur.
Kemer, cüzdan, dış giyim eşyaları ve belirli bir hacmin üzerindeki sıvıların güvenlik taraması süresini uzatmasına ek olarak fotoğraf makinesi, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi aygıtların çantadan çıkarılarak ayrıca taranmaları ve çalıştırılmaları da yolcuların uçağa biniş öncesi süreçlerini zorlaştırabiliyor.
Ayrıca botların çıkarılmasının bir başka nedeni x-ray'den geçerken üzerimizde metal bulunmaması kuralıdır. Eğer metallerle kaplı bir bot giyiyorsanız makinenin ötmemesi için botlarınızı çıkarmanız gerekmektedir.
Bu Eşyaları Bagaja Vermeyin!
Bilgisayar ve kişisel elektronik cihazlar. Pasaport ve diğer kimlik belirleyici evraklar. Pahalı saatler, değerli metaller ve takılar. İlaç ve medikal cihazlar.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Uçakta yolcular olsun ya da olmasın kalkış ve inişlerde elektronik cihazların kapatılması gerekir. Cihazların sadece uçuş modunda kullanılmasına izin verilir. Bunun dışında yolcular cep telefonlarını iletişim kurmak için kullanamazlar.
Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Koltuğun altına sığabilmesi için çantanızı aşırı doldurmamaya dikkat etmenizi öneririz. Detaylı bilgi için kabin bagajı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Etek, şort gibi oturma konforunuzu olumsuz etkileyebilecek kıyafetlerden kaçının. 👚üst giyimde yine rahat edebileceğiniz bol kıyafetleri tercih edin. Uçaklar genelde soğuk olduğundan kat kat giyinmek ideal olacaktır.
Memurların kolye, bilezik, küpe ne varsa çıkarmanızı isteyeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Ciddi zaman kaybını önlemek ve arkanızdaki yolcuları bekletmemek için ya en başından çıkartıp güvenlik torbalarına koyun ya da hiç takmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri