Küflü duvarı temizlemelisin Küflü duvara boya yapmadan önce küf oluşumunun meydana geldiği duvarı küften arındırarak tamamen temizlemelisin. Aksi taktirde küf oluşumuna sebebiyet veren mikro organizmalar üremeye devam eder ve sadece boyama ile küfün neden olduğu kötü görüntü kapanmaz.
Isonem Nem ve Rutubet Boyası'nı kullanarak küf probleminden kurtulabilirsiniz. Boya hem mevcut küf problemini yok eder hem yeni oluşumlara engel olur.
Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 3.5 Kg. Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 10 Kg. Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 17.5 Kg. Polisan Elegans Küf ve Önleyici Tavan Boyası 10 Kg.
Rutubet oluşumuna sebep olan mikroorganizmalar silinse ve rutubeti giderici önlemler alınsa da rutubet tekrarlayabilir. Bunun önüne geçmenin en pratik ve etkili yolu rutubete dirençli boya ile rutubetli yüzeyi boyama işlemini gerçekleştirme ve rutubete uygun malzeme kullanımıdır.
Duvar ya da tavanda küf oluşumunun olduğu bölgeyi kuru bir bezle nem ve küf tamamen temizlenene kadar silin ve daha sonra bu bölgeyi zımpara ile kazıyın. Zımparalama işleminin ardından çamaşır suyu döktüğünüz ıslak bir bezle duvarı silin. Çamaşır suyu duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Bir sprey şişesine beyaz sirke doldurun ve küflenen alanlara sirke sıkın. Sirkeyi yüzeyde yaklaşık bir saat bekletin. İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve karıştırın. Yine bir sprey şişesi yardımıyla karışımı, daha önce sirke döktüğünüz yüzeye sıkın.
Antiküf boya nedir? Antiküf boya,küf ve mantar gibi mikroorganizmaların üremesini ve tutunmasını engelleyen özellikte bir boya türüdür. Antibakteriyel boya ise boya yüzeyinde bakteri oluşumlarını engeller.
Küflü duvarı boyamadan önce, küflü bölgeden küfü arındırarak temizlemelisiniz. Eğer herhangi bir temizleme işlemi yapılmazsa, hem küfün tekrarına sebebiyet verilebilir hem de sürülecek boya duvarda kabarabilir.
Rutubetli duvar tamiri tesisatçı ve boyacı ustasının ortak çalışmasıyla olmalı. Su tesisatçısı rutubetin nedenini bulur ve tamir eder. Boyamaya geçmeden önce, duvardaki nemin 5-6 gün kurumasını beklemelisiniz. Bundan sonrası iş, boyacı ustasında.
Silikon Boyalar süper nefes alabilen bir son kat sağlar, bu nedenle bir render veya astar üzerinde oldukça iyi bir performans sağlar. Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür.
Duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm gözüyle bakılan yöntem küflü alanlara çamaşır suyu uygulanmasıdır. Çamaşır suyu birçok konuda olduğu gibi küf lekelerinde de sıkça kullanılan, etkili bir yöntemdir. Çamaşır suyu duvardaki küfü yok ettiği gibi duvarın hava almasını sağlamaktadır.
Su teması kesildikten sonra nem ve rutubetin önlenmesi için özel olarak üretilmekte olan DRYFİX NM-S 10 nem boyası uygulanarak kalıcı çözüme ulaşılabilir. DRYFİX NM-S 10 her türlü yüzeye uygulanabilen, yapışma oranı yüksek yeni nesil bir boyadır.
Nemi ve küfü önlemek amacıyla üretilen İsonem MS 82 nem boyası 1 kg ile 2 metrekarelik alan için yeterli bir üründür.
Beyaz sirke, küf için ev temizliğinin başkahramanıdır. Özellikle duvar küflerinde etkisi yadsınamaz. Sirke küf türlerinin yaklaşık %80'ini öldürür ve sirkeye dayanıklı küflerin yalnızca %20'sini bırakır. Bu nedenle sirkeyi, hidrojen peroksit, karbonat veya tuz gibi başka bileşiklerle karıştırmayı deneyebilirsiniz.
En sevdiğiniz koyu renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini kapatın. Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözecektir. Ilık bir bezle lekeli bölgeyi temizledikten sonra bu sorundan kurtulmuş olacaksınız.
İç ve dış tüm ahşap yüzeylerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılan içeriğindeki özel katkı maddeleri ile ahşabı, küf ve mantara karşı koruyan verniktir. Yüksek su itici özelliği sayesinde suyun ahşaba ulaşmasını önler. Çizilme ve aşınmalara karşı direnci yüksektir.
Rutubet önleyici boya, küf önleyici boya veya nem önleyici boya diye adlandırılan boyalar kullanılabilir. Bu boyalar dışarıdan gelen nemin içeri girmesine engel olur. Rutubet boyası uygulanmadan önce küflü bölge iyice temizlenmelidir.
Küflü duvara boya uygulamadan önce duvara astar sürmelisin
Bu da yeniden küf oluşumu meydana geldiği taktirde küfün, boyanın üstüne geçmesini önler. Küf, astar ile duvar arasında kalır. Astarın bir diğer faydası da boyanın çatlamasına neden olan nemin giderilmesine yardımcı olur.
Özellikle boya filmi üzerinde nem (yoğuşma) oluşturan banyo, mutfak gibi rutubetli mekanlarda bu problemin önlenmesi amacıyla tasarlanmış, ayrıca sıcak yüzeyi ve kadife dokusu ile bebek odalarında ve her türlü iç mekanlarda da rahatlıkla kullanılabilen akrilik kopolimer esaslı bir boyadır.
Uygulama şekli: Orijinal ambalajındaki ISONEM MS 82 kapağı açılarak 3 dakika iyice karıştırılmalıdır. Karıştırma işlemi bittikten sonra mevcut yüzeye ürün inceltilmeden fırça, uygun bir püskürtücü ya da özellikle sentetik epoksi rulo ile uygulama yapılması tavsiye edilir.
Duvar yüzeyinin nemlenmesi, tesisat sistemindeki sızıntılar, duvarın nemli kalması ve odalar arasındaki sıcaklık farkı, küf oluşumunun temel nedenidir. Ayrıca evin yalıtım sistemindeki eksiklikler de küf oluşumunun habercisi olabilir. Küf oluşumu ile başa çıkmanın temel prensibi evi düzenli olarak havalandırmaktır.
Toksik siyah küf olarak da bilinen Stachybotrys, tehlikeli bir küf türüdür. Bu küfün besin kaynağı nem ve sıcaklıktır. O yüzden bu koşulları sağlayan kapalı ortamlarda, nemli duvar, tavan ve parkelerde kolaylıkla çoğalabilir. Bu zehirli küf, yoğun olarak mikotoksin üretir.
En sevdiğiniz renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini güzelce kapatın. Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözmeye başlayacaktır.
%5 indirimle Isonem Sb 18 kg Süper Bileşen Su Yalıtım Boyası 2.460TL'ye, %7 indirimle Isonem Liquid Glass 4 kg Yalıtım Boyası 1.679TL'ye, %11 indirimle Isonem Thermal Paint 5 lt Yalıtım Boyası 750TL'ye, %7 indirimle Isonem Bd Şeffaf 5 lt Fayans Zemin Yalıtımı 1.571TL'ye sahip olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri