Havaalanında çalışan meslekler arasında pilot, hostes, hava trafik kontrolörü, güvenlik personeli, bagaj görevlisi, kargo görevlisi, uçak bakım teknisyeni, terminal personeli, yolcu hizmetleri görevlisi ve temizlik personeli gibi birçok farklı meslek bulunmaktadır.
Büyük havaalanlarında kontrol kulesi, yolcu tesisleri (lokanta, bekleme alanları vb.), bakım tesisleri, hangarlar, kargo depoları, gümrük tesisleri, itfaiye ve acil müdahale bölümleri gibi birçok bölüm ve altyapı teşkilatını kapsayabilir.
Havalimanı işletmeleri: İşletme memuru, apron memuru, yer tahsisi memuru, yer hizmetleri memuru, ramp kule planlama memuru. Terminal işletmeleri: Operasyon kontrol merkezi memuru, terminal işletme memuru, uçuş bilgi gösterim sistemi ve danışma memuru, kontuar tahsis memuru, ramp kule memuru.
Yolcu Hizmetleri Memuru Ne Demek? Yolcu hizmetleri memuru, görev aldığı havalimanında gelen ve giden yolcuların bagaj, pasaport ve bilet işlemlerini gerçekleştirmek, engelli veya yaşlı bireyler gibi özel ihtiyaçları olan yolculara yardımcı olmak ve olası yolcu sorunlarını çözmekle sorumludur.
İlgili 18 soru bulundu
Operasyonel ihtiyaçlara istinaden belirlenen ilan kriterlerinde mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul olarak belirtilmekle birlikte zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul edilmektedir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. Bölüm mezunları Dikey Geçiş Sınavı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik gibi 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir.
Yolcu hizmetleri memuru, görev aldığı havalimanında gelen ve giden yolcuların bagaj, pasaport ve bilet işlemlerini gerçekleştirmek, engelli veya yaşlı bireyler gibi özel ihtiyaçları olan yolculara yardımcı olmak ve olası yolcu sorunlarını çözmekle sorumludur.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (MYO) Bölümü
MEZUNİYET SONRASI NERELERDE ÇALIŞABİLİRİM? Ulusal ve Uluslararası tüm Havalimanlarında, havayolu, yer hizmeti şirketi ve temsil gözetim şirketlerinde; Harekat Memuru, Load Master, Uçak Koordinasyon Memuru, Yolcu Hizmet Memuru, Kargo Memuru, Ekip Sorumlusu olarak çalışabilirler.
Havacılık uzmanı olan kişiler tarifeli veya tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan havayollarında, yük, kargo ve posta taşıyan hava taşımacılığı işletmelerinde ve havaalanlarında iş bulabilmektedirler. İş arayan adaylar öncelikle hava yolu şirketlerine başvuru yapmalıdırlar.
Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü mezunları, havayolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurtdışı yolcu taşıyan havayolu şirketleri, yabancı havayolu şirketleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerde çalışabilirler.
-Havayollarında; uçuş harekat uzmanı(dispatcher), filo planlama uzmanı, ekip planlama uzmanı, yer hizmetleri sorumlusu ve hava kargo operasyon uzmanı, -Havacılık otoritelerinde; apron memuru, hava trafik kontrolörü, emniyet ve uçuş operasyonları yöneticisi gibi mesleklerde çalışabilmektedirler.
Hava Kargo Operasyon Elemanı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin lojistik alanında eğitim alması gerekir. 4 yıllık Lojistik Yönetimi lisans ya da 2 yıllık Lojistik önlisans bölümlerinden mezun olarak, bu pozisyonda çalışmak için gerekli olan eğitim alınabilir.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (2.
Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır. Yerleşkede uygulamalı kabin eğitimlerinin gerçekleştirildiği mock-up atölyesi bulunmaktadır.
4. Havacılık Yönetimi Lisans Programında Yabancı Dil Hazırlık sınıfı var mıdır? Varsa zorunlu mudur? Evet, Havacılık Yönetimi Lisans Programında zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı vardır.
Havacılık Yönetimi Bölümü henüz ismi az duyulan bir bölüm de olsa oldukça hızlı bir şekilde gelişmektedir. Üniversitelerde giderek programlara eklenmekle beraber, önü açık bir lisans bölümüdür.
Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir.
En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter. Kabin görevlisi İngilizce bilmek zorunda mıdır? Evet İngilizce bilmek zorunda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri