Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve yurda giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların, beraberlerinde bir takvim yılı içerisinde kendilerine ait olan en fazla 5 kilogram ağırlığındaki standart işlenmemiş altını yurda getirmeleri serbest olacak.
Cevap: Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.
Resmi Gazete'de yer alan yeni düzenlemeye göre en fazla beş kilogram ağırlığında işlenmemiş altın yolcu beraberinde Türkiye'ye sokulabilecek. Eskiden yolcuların yurt dışından işlenmemiş altın getirmesinde herhangi bir sınır bulunmuyordu fakat bu altını Türkiye'ye getirmek çok zordu.
Almanya Gümrük Kuralları Altın Limitleri
Bu limitleri aşan vatandaşlardan gümrük vergisi alınabilir. Hatta bazı durumlarda ceza-i işlem de olabilir. Altın limitleri şu şekildedir; Getirilen altınların değerinin 430 Euro'yu geçmeme şartı aranır.
Türkiye'den Almanya'ya Altın ve Para Getirme
Bedelsiz ithalatta limit 430 euro. Bu limitin altındaki değerli mallara gümrük, ithalat vergisi yok.
İlgili 41 soru bulundu
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000.-ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurt dışına çıkarabilirler.
Türkiye Cumhuriyeti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve ülkemize giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların beraberinde bir takvim yılı içerisinde kendisinin maliki olduğu en fazla 5 kilogram ağırlığında standart işlenmemiş altını ülkemize getirmeleri serbesttir.
Özet: Yurtdışına altın veya döviz çıkarılması halinde fail, 1567 sayılı Kanun'un 3/2. maddesi gereği, eşya ve kıymetlerin rayiç bedeli kadar, teşebbüs halinde bu bedelin yarısı kadar idarî para cezası ile cezalandırılır. 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun'a aykırı davranma eyleminden kabahatli …
Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile; “Altın ve kıymetli metallerle kaplama mücevherci eşyası” ithalatında Avrupa Birliği ve serbest ticaret anlaşması imzalanan ülkeler menşeli eşya hariç olmak üzere, %20 oranında ek mali yükümlülük tahsil edilecek.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve yurda giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların, beraberlerinde bir takvim yılı içerisinde kendilerine ait olan en fazla 5 kilogram ağırlığındaki standart işlenmemiş altını yurda getirmeleri serbest olacak.
- Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000.-ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurt dışına çıkarabilirler.
Metaller, güvenlik kontrollerinde en çok sorun çıkaran materyaller. Memurların kolye, bilezik, küpe ne varsa çıkarmanızı isteyeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Ciddi zaman kaybını önlemek ve arkanızdaki yolcuları bekletmemek için ya en başından çıkartıp güvenlik torbalarına koyun ya da hiç takmayın.
İşlenmemiş altın ithalatı ve ihracatı, ülkemiz için önem taşıyan iktisadi faaliyetlerdendir. Altın[1]; hukuk düzenimizce ithali, yani yurtdışından getirilmesi veya getirtilmesi yasak madde ve madenlerden değildir. Altın ithalatı konusunda, 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun dikkate alınmalıdır.
1000 gram altın ne kadar ve kaç TL? Gram altının bugünkü alış fiyatı 1857,33 TL, satış fiyatı 1858,26 TL'dir. Gram altın en son 24.11.2023 - 23:59 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1000 Gram Altın 1858260 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
Gümrüklerden geçerken yanınızda 10 bin avro ve üzeri nakit para varsa mutlaka yazılı beyanda bulunun. Beyan için, geçtiğiniz ülkenin gümrük kontrolüne varır varmaz 'nakit para beyan formu' isteyin. Geçtiğiniz her ülke gümrüğünde ayrı beyan formu doldurmanız gerekmektedir.
Gümrük alınmayan tüketim maddeleri;
Yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın; - 200 adet sigara (1 karton) ile 50 adet yaprak sigara. - 200 gram kıyılmış tütün ve 200 yaprak sigara kâğıdı veya 200 gram pipo tütünü veya 200 gram ağız tütünü veya 200 gram tömbeki veya 50 gram enfiye.
İstisnai bazı uygulamalar dışında et, et ürünleri, süt, süt ürünleri, egzotik hayvan ve bitkiler, ateşli silahlar, patlayıcı madde, uyuşturucu madde ve pornografik malzemenin ülkeye sokulması yasaktır.
22 ayar olup yaklaşık 16.05 gram olan Gremse altın, güvenli bir yatırım aracıdır. Birikim için çeyrek ya da yarım yerine tercih edilen Gremse altın, takılarda da sıkça kullanılır.
Yurtdışından gelen her gönderinin gümrüğe takılması gayet doğaldır. 75 eurodan ucuz olan gönderiler düşük ihtimalli de olsa gümrüğe takılabilir. Örneğin çok büyük bir koli geldiyse ve üzerinde fiyat olarak 20 dolar yazılmışsa gümrük memuru buna inanmayabilir ve paket içerisindeki ürünü görmek isteyebilir.
Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri