Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
Klima yaz modu için aslında yapmanız gereken çok basit bir işlem var. O da klimanızı “COOL” moduna almak. Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor.
Her bastığınızda ekranda soğuk, sıcak, kuru ve fan moduna geçildiğini takip edebilirsiniz. Klimadaki sıcaklık işareti güneş sembolü kışın; klimada soğutma işareti olan kar tanesi sembolü ise yazın tercih edilen klima modudur.
Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Klimada soğuk mod hangisidir? Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır. Klimada damla işareti ne anlama gelir?
HEAT (Isıtma) Modu:
Isıtma modunu seçtikten sonra istediğiniz sıcaklık ayarını yaptıktan sonra, fan tuşu ile üfleme hızını ve swing tuşu ile fan üfleme açısını ayarlayabilirsiniz.
Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Klima çalışmaya başlayıp iç ünite fanı devreye girdikten yaklaşık 30 dakika sonra sıcak hava üfler ve ortamdaki sıcaklık artmaya başlar.
Bu nedenle klimayı ideal sıcaklıkta çalıştırmaya özen göstermek gerekiyor. 22 santigrat derece yaz aylarında klimalar için ideal sıcaklık derecesi olarak gösteriliyor.
Klima Güneş İşareti: Klimanın ısıtma modunda çalıştığını gösterir. Kışın kullanılan klima modudur ve klima ısıtma işaretleri arasında en yaygın olanıdır. Klima Kar Tanesi İşareti: Klimanın soğutma modunda çalıştığını gösterir. Yazın tercih edilen klima modudur ve en bilinen klima soğutma işaretidir.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
Eco mod, klimanızın belirli bir ısı aralığında çalışmasını sağlar. Ortam sıcaklığını belli bir aralıkta tuttuğu için daha az enerji sarfiyatı yapar. Örneğin soğutma modunda kullandığınız ekonomik mod, ortamı 23-30 derece aralığında tutar.
Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
Ekranda güneş sembolü belirdiğinde klima ısıtma konumuna alınmış olur. Aşağı/yukarı şeklindeki sıcaklık ayar tuşlarına basarak sıcaklığı arttırabilirsiniz. Son olarak, klimanın iç ünitesinden "bip" şeklinde bir sinyal sesi geldiğinde klimanın ön panelinde en sağda yer alan ikinci lamba yanar.
Yani sıcak bir günde 4 saat çalışan bir klima 2 liralık elektrik tüketmektedir. Bir evde ortalama olarak 6 ila 8 saat çalışan klimanın günlük maliyeti 3 ila 8 lira arasında olacaktır. Yazın sıcak günlerinde kullanılan klima ortalama 110 ila 140 lira arasında elektrik yakmış olacaktır.
Klimanın sinyal kablolarında sorun olabilir. Klimanın kurulumu esnasında ısı ayarı doğru yapılmamış olabilir. İç ünitede hava akışının çıktığı kanatçık yukarıya dönük olabilir. Tüm bu sebepler klimanın sıcak hava üfleyememesi, üflese bile fark edilememesi anlamına gelebilir.
Soğutucu adı verilen soğuk bir gaz , harici bir bataryadan geçerek dışarıdaki havanın ısısını emer. Soğutucu akışkan bir kompresör tarafından bir yoğunlaştırıcıya pompalanır. Soğutucu sıkıştırıldıkça ısınır ve sıcak gaz oluşur. Bu gaz kondenser tarafında ısısını havaya verir.
Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Klima soğuk ayarı en makul olarak 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartmanız en iyisi olur.. Doğru kullanıldığında klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klimanızın kışın sıcaklık ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Klimanın üzerimizdeki olumsuz etkileri arasında göz ve cilt kuruluğu, dehidrasyon, solunum problemleri, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinde artış ve baş ağrıları sayılabilir. Bunlara ek olarak yaz nezlesi ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı da yaygın olarak görülen diğer sıkıntılardandır.
Klima en çok enerjiyi hedef ısıya ulaşırken harcar. Bu nedenle klimanın ısısında dramatik değişiklikler yapmak, diyelim ki 24 derece santigrattan 18 derece santigrata düşürmek çok fazla enerji sarfiyatına neden olacaktır.
Klimanızın "Isıtma" Modu, ortamı 30 dereceye kadar ısıtmanızı sağlar. "Hızlı Soğutma" Modu, hızlı bir şekilde mekanı ısıtabilir. "Otomatik Çalışma" Modunda, klimanız istediğiniz zaman istediğiniz derecede otomatik olarak çalışır. Fan Tuşu ile fan hız ayarı yapılır.
İngilizce kökenli heat kelimesi; ısı, ısıtma, sıcaklık manalarına gelen bir kelimedir. Heat kelimesi klimalarda da yaygın olarak kullanılır.
Temiz su girişinde bir sorun varsa gösterge panelinde “su musluğu” sembolü görüntülenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri