Cevap: sen başkaları için iyi şeyler dile ve yap ki başkaları da senin için iyi şeyler dilesin, yapsın.
Sabreyle işine, hayır gelsin başına Atasözünün Anlamı: Bu atasözü de sabrın önemine vurgu yapar ve sabırlı olunduğunda güzelliklerin yaşanacağını belirtir. İnsanların zorluklar ve sıkıntılar karşısında sabırlı olmaları, olumlu sonuçlar getirecektir.
[1] İnsan başkasının başına gelen yıkımla alay etmemelidir. Gün olur, öyle bir yıkım kendisinin de başına gelir.
Türk Dil Kurumu açısından ev alma komşu al atasözünün anlamı için 'Bir mülk edinirken öncelikle komşulara bakılmalıdır. ' yorumu çıkıyor. Yani yerleşim olarak ikamet edilecek bir yer için, çevredeki insanların güvenilir ve iyi olması çok daha önemlidir.
"Acele yürüyen yolda kalır" Atasözünün anlamı insanların hızlı ve düşünmeden hareket etmeleri durumunda, hedeflerine ulaşamayabileceklerini veya karşılaştıkları problemleri çözemeyeceklerini belirten bir atasözdür. Bu, sabırlı olmanın ve adımları düşünerek atmanın önemini vurgular.
İlgili 17 soru bulundu
Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
Ayağını yorganına göre uzat atasözü TDK'ya göre 'Yapacak olan harcamalar hiçbir zaman geliri aşmamalıdır' şeklinde ifade edilmektedir.
Allah Sabırlı Kulunu Sever Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: Tanrı sabırlı kulunu sevdiği için sabırlı olmaya daha çok dikkat etmeliyiz.
Kendisinde hayır olmayan bir işin başına en ehil ve yetenekli insanları da getirsek yine de işin değeri artırılamaz. Her hususta yol yordama uygun hareket etmek gerektiğini ve temelde yanlış olan bir işten iyi sonuç beklememek gerektiğini anlatırken söylenir.
Su uyur, düşman uyumaz Atasözünün Anlamı: Tehlikenin her zaman hazır olduğunu ve bir kişinin ya da topluluğun daima tetikte olması gerektiğini belirtir. Düşmanın ya da tehlikenin her an harekete geçebileceğine dikkat çeker.
İnsan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmediği şeyler daha fazladır. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.Bir insan çok bilgi sahibi olabilir. Ama bu demek değildir ki her şeyin mahiyetini biliyor. Onun da bilmediği, inceliğini kavramadığı bir çok şey vardır.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Meyve Veren Ağaç Taşlanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bilgili, hünerli, işinde başarılı olan kimseler kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırılır.
Eski düşman dost olmaz Atasözünün Anlamı: Bazı kişilerle olan husumetlerin kolay kolay unutulamayacağını ve bu tür kişilerle samimi dostluklar kurmanın zor olacağını belirtir. Geçmişte yaşanan olumsuzlukların unutulmadığını ve etkisinin devam edeceğini ifade eder.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz. 3. "ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez" anlamında kullanılan bir söz.
Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeklerin ya da açıkça bilinen şeylerin gizlenemeyeceğini, örtbas edilemeyeceğini vurgular. Her ne kadar bazı şeyleri saklamaya ya da gizlemeye çalışsak da, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını ifade eder.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
Son gülen iyi güler Atasözünün Anlamı: Bir durum ya da olayın sonucunu görmek için acele etmemek gerektiğini belirtir. Başta kötü durumda görünen kişinin sonunda kazanan olabileceğini ifade eder.
İnsanın yapacağı her iş, vücut sağlığına bağlıdır. Sağlık olmazsa hiçbir iş yapılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri