Anason ve maydanoz gibi bitkilerle aynı familyadan olan rezenenin anasona benzer aromatik bir tadı vardır. Bu tatlımsı tat
Rezenenin tüm kısımları yenebilir ve anason ve meyanköküne benzeyen hafif bir kokusu vardır.
Rezene ve Anason aynı bitki familyasına ait, içindeki anetol oranları farklıdır. İkisi de gaz giderici olarak kullanılabilir.
Rezene hafif keskin kokulu, tadı dereotuna benzeyen, maydanozgiller familyasından bir bitki aslında. Yaprakları tüketildiği gibi kabuklu tohumları toplanıp kurutuluyor ve baharat halinde tüketilebiliyor.
Rezene çayı kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Rezene bitkisi, kolon kanserine yakalanma riskinizi azaltır. Rezene, kolondan kanserojen toksinlerin vücut dışarısına atılmasını sağlar. Bitkide yer alan anetol adındaki antiflamatuar fitobesin, kanser önleyici etkilere sahiptir.
İlgili 45 soru bulundu
Östrojen etkisi gösterebilen rezene çayının meme, yumurtalık ve rahim kanseri olan kişiler tarafından tüketilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte pıhtılaşma problemi yaşayanlar ile kereviz ve havuca alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Tüm bitkisel çaylarda olduğu gibi rezene çayı da dikkatli ve az miktarda tüketilmelidir. Aşırı tüketimi sağlığa zararlı olabilir. Kusma, baş ağrısı ve alerji gibi yan etkileri görülebilir.
Rezene Çayı Zararları
Fitoöstrojenler fetal gelişimi engelleyebildiği, kanamaya ve düşüklere neden olabildiği için hamile kadınların rezene çayı içmesi önerilmez. Ayrıca fitoöstrojenler nedeniyle, rezene aşırı tüketildiğinde özellikle çocuklarda hormon seviyelerinde dengesizliklere neden olabilir.
Ancak rahatlatıcı etkisi sebebiyle hafiflik ve uyku hali yaratabilir. Bu durum akıllara rezene çayı uykusuzluk yapar mı, sorusunu getirir. Aksine rezenenin bilinen faydaları arasında uyumaya yardımcı olduğu da gösterilir.
Rezene çayı, sütü artıran karışım çaylarda muhakkak yer alan bir bitki çayıdır. Sütü az gelen kadınların, emzirme döneminde kurtarıcısı olan rezene çayı aynı zamanda sindirimi de rahatlatmaktadır.
cinsel arzuyu artırır. ANASON VE SU: Bir çay bardağı sicak suya yarım kahvekaşığı anason konur.5 dadkika bekletilir süzülüp içilir.
Bu açıdan anason helal mi diye sorgulama gereği duyabilirsiniz. Fakat tıpkı şarap yapımında kullanılan üzümün tüketilmesinde sakınca olmadığı gibi anasonun kullanılmasında da sakınca yoktur.
Anason yağı, uyuşturucu ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Epileptik ve histerik atakların sakinleştirilmesini sağlayan anason az miktarda tüketildiğinde olumlu sonuçlar verir. Anksiyete, sinir hastalıkları, depresyon, öfke ve stres gibi zihinsel ve duygusal sorunlara çözüm kaynağı olur.
Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.
Özellikle sindirim sistem sorunları için tercih edilen anason bitkisi, keskin bir koku ve tada sahiptir. Bu koku ve tat meyan köküne benzer.
Adaçayı, meyan kökü, akdiken, Cezayir menekşesi, ökse otu, pelin otu ve rezene gibi bitkiler hamile kalmayı önler. Bunun nedeni ise rahimde kasılmalara yol açtığı, kanı sulandırıp kanamaya sebep olmasıdır.
Rezene Çayı Zayıflatır Mı? Bağırsakları çalıştıran ve kabızlığa iyi gelen rezene çayı yağ yakımını kolaylaştırarak kilo vermeye de yardımcıdır. 2 çorba kaşığı rezene tohumunu bir bardak kaynamış suyun içine atarak çay şeklinde demleyerek gün boyu tüketmek zayıflamaya yardımcıdır.
Rezene çayı iltihapları azaltan bir bitki çayıdır. Düzenli bir şekilde kullanıldığında mide kramplarına iyi gelir. Bunun yanı sıra adet söktürücü olarak da bilinir.
Daha fazla tüketilen rezene çayı ciltte kızarıklık ve döküntü gibi sorunlar oluşturabilir. Bunun yanında çok fazla tüketilen rezene çayı bazı kişilerde kusma ve mide bulunmasına sebebiyet verebilir. Yaşlı ve hamile kişilerin doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.
Rezene en eski afrodizyaklardan sayılır. Çayı yapıldığı gibi tohumu da tüketilir. Ancak safra kesesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olanlara önerilmez.
Rezene çayının içeriğinde bolca C vitamini ve buna ek olarak A, B ve D vitaminleri bulunuyor. Aynı zamanda kalsiyum, Demir, magnezyum, fosfor gibi mineraller bakımından da zengin olan rezene çayı, içindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç ve antioksidan etkileriyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor.
Aynı familyadan olan rezene ve anason bitkileri özellikle koku olarak birbirlerine benzerler ancak farklı türlerdir. Rezene arapsaçı ile de karıştırılabilmektedir. Yabani rezeneye bazı yörelerde arapsaçı da denir.
Aynı zamanda iktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklerin imdadına yetişiyor. Günde 1 bardak rezene çayı tüketilmesini öneren uzmanlar, mucize bitkinin faydalarını şöyle özetliyor: Mide ağrılarını dindirir. Kilo vermeye yardımcıdır.
-Mide ve Bağırsak Sistemini Rahatlatır: Mide ve bağırsak motiletisini ya da farklı bir deyişle hareketliliğini artıran rezene çayı, sindirim sistemine ait şişkinlik, mide krampları, gaz ve kas spazmı gibi rahatsızlıkların giderilmesi için tüketilebilir.
Rezene spazm önleyicidir. Özellikle rezene tohumunun kolik ve barsak kramplarını hafifletici antispazmatik etkisi vardır. Rezene kadınlık hormonu östrojen gibi davranan bir sebzedir. Anne sütünü arttırma ve adet düzensizliklerini düzenlemek gibi östojenik etkileri nedeniyle kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri