Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
İngilizce Dil Hazırlık Programı üç düzeyden oluşur: A2, B1 ve B2. B2 düzeyinin koşullarını yerine getiren öğrenciler, İngilizce Dil Öğretim Okulunun yeterlik sınavını (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı - TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Sınavın içeriği nasıldır? Sınavın 1. aşaması çoktan seçmeli sorulardan oluşan dinleme, okuma, dil kullanımı (dilbilgisi + kelime) bölümlerinden oluşmaktadır. Bu aşamadan 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler sınavın 2. aşamasına alınırlar.
Seviye Belirleme Sınavının amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak öğrencilerimizin mevcut İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır. Bu yüzden, öğrencilerden sadece doğru bildikleri soruları cevaplamalarını beklenmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
Muafiyet Sınavı
Düzey Belirleme Sınavından B1 seviyesi alan öğrenciler Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanır. B1 alan öğrencilerin muafiyet sınavı oturumlarına hangi sınav salonlarında girecekleri Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasındaki Duyurular kısmında ilan edilecektir.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
NOT: Zorunlu hazırlık programındaki öğrenciler için Haziran ayında yapılan Bahar Yeterlik Sınavından geçme notu en az 70'tir. İsteğe bağlı hazırlık okuyanlar için ise en az 60'tır.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
B2 seviyesi iyi derecede İngilizce bildiği kabul edilen ancak ileri seviye kabul edilebilmek için henüz erken bir seviyedir. Aslında tam bu nokta ingilizce özel ders veya online ingilizce eğitim almak için de en optimum nokta olarak bilinir.
İngilizce yeterlik sınavında konuşma bölümü yoktur, ancak öğrencileri ileride kendilerini bekleyen öğretime hazırlamak üzere Hazırlık Okulu'nda dersler bütünüyle İngilizce yapılmakta ve öğrencilerin derse katılımlarında İngilizce kullanmaları beklenmektedir.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
İngilizce Hazırlık Programından muaf olabilmek için, öğrencilerin üniversitemiz tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası sınavlardan birinden yeterli puanı almaları gerekmektedir. Son iki yıl içerisinde alınmış olan yabancı dil sınavı puanları kabul edilmektedir.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Ders Kaydı yapmasına gerek yoktur.
B1 seviyesinde bulunmak, CEFR sisteminde orta kısımda yer almak demektir. Bu seviye, temel dil bilgisi olan A2 seviyesi ile daha üst düzeyde olan B2 seviyesi arasındadır. A2 seviyesi ile karşılaştırıldığında, B1 seviyesindeki kişiler düşüncelerini daha akıcı ve kesin bir şekilde ifade edebilirler.
B2 – Orta-üst (3000-5000 kelime) – Genellikle neredeyse akıcı okuma veya teknik yazım için yeterlidir. C1 – İleri (10000 kelime) – Ortalama bir Avrupa vatandaşına akıcı iletişim imkanı sağlar.
75 Puana ulaşmak için 60 doğru. 80 Puana ulaşmak için 64 doğru. 85 Puana ulaşmak için 68 doğru. 90 Puana ulaşmak için 72 doğru.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri