Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Bir dönem 445 ders saatinden oluşur. Öğrenciler buna istinaden %80 derslere devam etmek zorundadır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
İlgili 19 soru bulundu
“Arapça Hazırlık Sınıfı” bir eğitim öğretim yılını kapsayan 6 kurdan ve toplam 870 saatten oluşmaktadır.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
Sınavın süresi 120 dakikadır. Sınavın toplam puanı 60'dır. Sınavın birinci aşamasından 30 puan ve üzerinde puan alan Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri ikinci aşamaya girmeye hak kazanmış olurlar.
ITU PROFICIENCY
ise toplan 65 puandır. Toplam süresi 120 dakika ve 60 puan değerindedir. yakın olanı bulmanız istenir.
Sınavın içeriği nasıldır? Sınavın 1. aşaması çoktan seçmeli sorulardan oluşan dinleme, okuma, dil kullanımı (dilbilgisi + kelime) bölümlerinden oluşmaktadır. Bu aşamadan 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler sınavın 2. aşamasına alınırlar.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Yabancı diller hazırlık sınıfında yabancı dil eğitim-öğretiminin esaslarına ilişkin hususlar Senato tarafından belirlenir. Hazırlık sınıfı eğitim-öğretiminin süresi bir yıldır. Üniversitede ikinci yılda hazırlık eğitim-öğretimi verilmez.
İngilizce Hazırlık Programını birinci dönemin sonunda bitirebilir miyim? İngilizce Hazırlık Programı zorunlu bir yıldır. Kayıt olanların en erken bitirebileceği dönem Bahar yarıyılı sonudur. KHAS-STYS yalnızca akademik yıl başında ve Bahar yarıyılı sonunda yapılır.
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 111 bin 803 adayın başvurduğu sınav için 81 ilde 402 bina ve 4 bin 974 salon kullanılacak. Sınav, 81 sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 180 dakika sürecek sınav 13.15'te sona erecek.
İngilizce Yeterlik Sınavı'na girebilmek için sene içi başarı notlarının 64.5 ve üstü olması gerekir. Öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı'ndan başarılı sayılmaları için bu sınavdan 59.5 ve üstü not almaları gerekir.
Öğrencilerin İTÜ Hazırlık eğitiminden muaf olabilmeleri için dönem başında yapılan İTÜ İngilizce Yeterlilik / İTÜ Proficiency sınavından 60 puan (yüksek lisanslar için 65) almaları gereklidir. Bunun dışında TOEFL, PTE, YDS ve YÖKDİL sınavları da İTÜ'de hazırlık muafiyet için kabul edilir.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Yeterlilik, Muafiyet ya da Proficiency şeklinde adlandırılan Hazırlık Atlama Sınavı öğrencilerin dil yetkinliğini ve İngilizce pratiklerini birçok açıdan ölçmek ve değerlendirmek amacıyla tasarlanmış üniversiteler tarafından uygulanan sınavlardır.
Hazırlık eğitim-öğretimi süresince dersler, düzeylerine göre haftada en az 15 (onbeş), en çok 30 (otuz) saat olarak düzenlenir. Madde 8 — Hazırlık sınıflarında; yeterlik sınavı, seviye tespit sınavı, ara sınav, kısa süreli sınav ve mazeret sınavı olmak üzere 5 (beş) tür sınav yapılır.
Hazırlık sınıfı, üniversitelerin 1 sene vermiş olduğu bir eğitimdir. Farklı bölümlerde olan kişiler bir sınıfa dahil edilerek yabancı dil eğitimi alır. Yabancı dil eğitiminin verildiği dönem, hazırlık sınıf olarak adlandırılır.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İngilizce yeterlik sınavında konuşma bölümü yoktur, ancak öğrencileri ileride kendilerini bekleyen öğretime hazırlamak üzere Hazırlık Okulu'nda dersler bütünüyle İngilizce yapılmakta ve öğrencilerin derse katılımlarında İngilizce kullanmaları beklenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri