NOT: Zorunlu hazırlık programındaki öğrenciler için Haziran ayında yapılan Bahar Yeterlik Sınavından geçme notu en az 70'tir. İsteğe bağlı hazırlık okuyanlar için ise en az 60'tır.
Başarılı olabilmek için en az 65 ve üzeri puan almak gereklidir.
Bu aşamadan 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler sınavın 2. aşamasına alınırlar. Sınavın 2. aşamasında yazma ve konuşma becerileri ölçülür. Bu aşamadan da 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olurlar.
Öğrencinin hazırlık sınıfından başarılı olma düzeyi İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri için B2, diğer İngilizce eğitim verilen fakülteler için B1 + , Fransızca hazırlık programında ise B1'dir. 9-Yabancı Dil Hazırlık programında azami hazırlık sınıfı okuma süresi ne kadardır?
(1) 100 üzerinden en az 60 olması gereken hazırlık sınıfı geçme notu, yıl içi başarı ortalamasının % 50'sine yıl sonu sınavından alınan notun %50'si ilave edilerek hesaplanır.
İlgili 27 soru bulundu
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
-Öğrencinin hazırlık sınıfı geçme notu lisans genel not ortalamasını (GNO) etkilememektedir.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
Cevap: Hazırlık sınıfının süresi, azami iki akademik yıldır. Devam zorunluluğunu yerine getirmesine rağmen hazırlık sınıfını iki akademik yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları programdan ilişiği kesilir.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Ayrıca lisans programının gereklilikleri ile hazırlık okulu veya sınıflarında uygulanan müfredat ve verilen dil eğitimi arasında farklar vardır; hazırlık sınıfında verilen eği- tim, lisans programlarında İngilizce olan derslerin öğrenilmesi- ne destek sağlamamaktadır (Kırkgöz, 2005; 2009).
ÖSYM tarafından 23 Ekim 2020 tarihinde yapılan duyuru ile; Yükseköğretim programlarına kaydolup zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarından geçemeyen öğrencilerin Türkçe öğretim programlarına yerleştirilmeleri için başvuru işlemlerinin başladığı belirtildi.
Hazırlık öğrencileri için modüler sistem (kur sistemi) uygulanmaktadır. 1 (Bir) akademik yıl, her biri sekiz haftadan oluşan toplam 5 (beş) modül ve 4 (dört) seviye (A1, A2, B1, B2) ve İngilizce Yeterlik Sınavı Hazırlık Kursu'ndan (PREP-C) oluşur.
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir.
Hazırlık Dışarıda Hazırlanan statüsünde olan öğrenciler yurtlarda kalamazlar; bölüme geçmeleri durumunda veya Rektörlük onayıyla yurtlarda kalabilirler. Hazırlık Dışarıda Hazırlanan statüsüne geçmelerinden dolayı yurtlardan ayrılan öğrenciler, Yurtlar Takvimi'nde belirtilen oranlarda ücret iadesi alır.
Hazırlık, birinci ve son sınıfta öğrenim gören adaylar sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir. Akademik Ortalama İle Yatay Geçiş başvurusunda bulunamazlar.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
Orta (B1+)
yaygın durumları tarif etmek için yeterli dil bilgisine sahip olma ve bir fikrin ana noktalarını belirtebilme ve olayları basit bir şekilde anlatabilme. fikirleri açık ve düz bir şekilde ifade eden genel metinleri anlayabilme ve olayları, istekleri ve duyguları tarif eden kişisel mektuplar yazabilme.
Yeni eğitim sisteminde dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak, haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra bu çarpımların toplamı, derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Elde edilen sonuç ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.
1. 2023-2024 Zorunlu Hazırlık Sınıfı Sınav Giriş Yerleri aşağıda sunulmuştur. Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı 1. Aşaması 12.09.2023 tarihinde saat 10:00 da yapılacaktır.
Yabancı dil hazırlık sınıfında toplam en fazla iki dönem, önlisans programlarında üç dönem ve lisans programlarında dört dönem öğrencilerin kayıtları dondurulabilir. Zorunlu hallerde Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile bu süreler aşılabilir. Kayıt dondurulan süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri