Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Hazırlık sınıfı öğretim süresi iki yarıyıl ve 4 çeyrekten oluşmaktadır. Her çeyrek, 7 hafta ders + 1 hafta sınav olmak üzere, 8 haftadan oluşur.
a) Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızca) haftalık 24 ders saati olup, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında derslerin %30'u online (çevrim içi) (2 gün) olarak yapılacaktır.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Hazırlık sınıfında haftada toplam 24 saat yabancı dil dersi yapılmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Hazırlık öğretiminin ilk yılında başarısızlık ya da devamsızlıktan kaldım. Haklarım nelerdir? Hazırlık öğretiminden başarısızlık ya da devamsızlık nedeniyle kalan öğrencilerin 2. yıl hazırlık öğretimini tekrar etme hakları yoktur.
CEVAP: (3) Hazırlık sınıfında, haftada en az 24 saatlik bir program uygulanır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
(2) İsteğe bağlı hazırlık sınıfı hazırlık öğretimi en az otuz hafta ve haftada en az 20 saattir. Yılsonu sınavına girebilmek için derslerin %80'ine katılmış olmak zorunludur.
Yabancı Diller Yüksekokulu'nun ders devamlılığına ilişkin genel prensipleri aşağıdaki gibidir: a. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında derslere devam ve her türlü ders faaliyetlerine (ödev, proje, internet tabanlı sınıf kaydı, vb.) katılım zorunludur.
-Evet. İngilizce hazırlık programında öğrencilerin kayıt dondurma hakkı vardır. Güz yarıyılında kayıt donduran öğrenci, bahar yarıyılı eğitimine, öğretim yılı başında başlaması gereken seviye için ilan edilen koşullarda başlar. Devamsızlıktan kalan öğrenci kayıt dondurma hakkından yararlanamaz.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Hazırlık programında devam-devamsızlık süreçlerinde “Heyet Raporu” dışında herhangi bir rapor, evrak vb. kabul edilmemektedir. Öğrencilerin devam-devamsızlık işlemlerinde heyet raporu dışında sunulan evraklar geçerli sayılmamaktadır.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler devamsızlıktan kaldığı düzeyi tekrar eder. Düzey sonu sınavına katılamazlar.
Cevap: Hazırlık sınıfı eğitim–öğretimin amacı, bireye yabancı dilin temel kuralları ile sözlü ve yazılı anlama-anlatma yöntemlerini öğretmek, mesleki ve sosyal hayat için gerekli etkin dil becerisini geliştirme ve kullanma yeterliliği kazandırmaktır.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
İngilizce Hazırlık Programı 4 kurdan (Başlangıç, Başlangıç Üstü, Orta, Orta Üstü) oluşmaktadır. Her kur 7-9 hafta sürer. Her kurda haftada 20-30 saat arası ders verilir. Temel İngilizce dersi dilin dört temel becerisi olan okuma, yazma, dinleme ve konuşmaya ve aynı zamanda dilbilgisi ve kelime bilgisine odaklanır.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
İngilizce Hazırlık Programını birinci dönemin sonunda bitirebilir miyim? İngilizce Hazırlık Programı zorunlu bir yıldır. Kayıt olanların en erken bitirebileceği dönem Bahar yarıyılı sonudur. KHAS-STYS yalnızca akademik yıl başında ve Bahar yarıyılı sonunda yapılır.
Bu sınıflar, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları için ek bir destek sunar. Hazırlık sınıflarının ders programları önceden belirlendiği için öğrencilerin ders seçmelerine gerek yoktur. Seviyelerine göre sınıflara yerleştirilen öğrenciler, bulundukları seviyeye uygun bir dil eğitimi alacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri