Hazırlık sınıfında ortalama (GNO) ile yatay geçiş yapılamamaktadır. 10- Başarısız derslerimin olması yatay geçişime engel olur mu? Hayır. Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Üniversitemizde öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfını, ikinci yılın sonunda başarı ile tamamlayamayan öğrenciler, kayıtlı oldukları program ile aynı isimdeki, öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt olmak için başvuruda bulunabilirler.
İlgili 19 soru bulundu
- Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Yatay geçiş içinmevcut üniversitende en az bir dönem okumuş olmak şartı vardır. Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür.
Hazırlık, birinci ve son sınıfta öğrenim gören adaylar sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir. Akademik Ortalama İle Yatay Geçiş başvurusunda bulunamazlar.
Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
-merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş, sınava girdiğiniz yıldaki ösym puanınızın tuttuğu okula-bölüme geçiş yapabilirsiniz, bu konuda herhangi bir kriter yok. yani ister okula hiç gitmemiş olun ister sınıfta kalmış ister sınıfı geçmiş, bunlar saydırabileceğiniz dersler haricinde bir önem arz etmiyor.
Öğrenciler isteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyorlarsa ÖSYM tarafından yerleştirmeleri yapılmaz. Lisans programını kazanan ancak hazırlık sınığında başarısız olan öğrencilerin puanları yeterliyse eşdeğer Türkçe eğitim verilen programlara yerleştirilmeleri mümkündür.
Cevap 1 - Ek madde 1 kapsamında; öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir.
Hazırlıkta yatay geçiş olmuyor. 1 yıl bölümü okuyup akreditasyonun oluşması lazım. Lisans derecesinde; hazırlık, birinci ve son sınıfta yatay geçiş yapılamaz, ddiğer yıllarda yapılabilir.
Hazırlık ve Lisans öğrenimini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlamayan öğrencilerin bursları kesilir.
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Bölümüme geçebilir miyim? - Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar. Hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Yatay geçiş yapan öğrenciler, kendi okullarında hangi sınıfa devam edeceklerde, yatay geçiş yaptıkları programda da o sınıfa devam ederler. Örneğin 4 yıllık lisans programında 2. sınıfı tamamlayıp yatay geçiş yapan öğrenci, yatay geçiş ile gittiği üniversitede 3. sınıftan devam ederler.
Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilirsiniz. Merkezi Yerleştirme ile Yatay Geçiş genel şartları için aşağıdaki linke bakınız.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
Lisans programlarında sadece güz dönemi için, Önlisans programlarında güz/bahar dönemi için yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz.
Yurt içinden veya Yurt dışından yatay geçiş için yapılan başvurularda genel başarı not ortalamasının eşit olması halinde öğrencileri girdikleri yılki ÖSYM puanlarına bakılır.
23-Açık veya uzaktan öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapılabilir mi ? Evet.
HAYIR Başarısızlık dışında devamsızlık vb. nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler ile özel yetenek sınavı ile kayıt yaptıran öğrenciler başvuru yapamaz. Zorunlu Hazırlık sınıfından ilişiği kesilen öğrenciler öğretim dili Türkçe olan aynı isimde bir programa yatay geçiş yapabilir.
Alttan dersim var üniversitenize kurumlar arası yatay geçiş yapabilir miyim? Hayır. Alttan dersi olanlar üniversitemize yatay geçiş yapamaz. (Ek Madde 1 kapsamında yatay geçişte bu şart aranmaz.)
Başvuru koşulları nelerdir? Kurumlararası Yatay Geçiş başvurusu yapabilmek için GANO'nuzun 4 ,00 üzerinden en az 3,00 olması ve yatay geçiş yapacağınız yarıyıla kadar müfredatınızda bulunan tüm dersleri almış ve başarmış olma şartı yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri