HDR, daha yüksek bir parlaklık aralığı sunarak, beyazların daha parlak ve siyahların daha koyu görünmesini sağlar. Dolby Vision ise, ek olarak renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayarak daha yüksek bir renk hacmi sunar.
UHD çözünürlük (4K olarak da adlandırılır), piksel sayısını ifade eder (daha fazla piksel, daha yüksek çözünürlük demektir). HDR ise TV'nizin koyu ve açık renk tonlarını daha geniş bir yelpazede ifade etmesini sağlayan bir teknolojidir. UHD (4K) ve HDR birlikte çalışarak daha kesin ve gerçekçi bir görüntü oluşturur.
İngilizcesi “High Dynamic Range” olan kavram, “Yüksek Dinamik Aralık” olarak çevrilir. Kavram, ekranlarda görselliği bir şölen hâline getirir. Fotoğraf makineleri, HDR görüntüye birkaç aşamada erişirken TV gibi cihazlar, bu görüntüyü anlık yakalar.
Dolby Digital Live (DDL) video oyunları gibi interaktif medya ürünleri için gerçek zamanlı ses kodlama teknolojisidir. Bilgisayar veya oyun konsollarında ses sinyallerini 640kbpsde 5.1-kanal 16-bit/48 KHz Dolby Digital ses biçimine dönüştürür ve bunu tek bir S/PDIF kablosu ile taşır.
Standart içeriklerde 8 bit olan renk derinliği HDR10 teknolojisi ile 10 bite çıkmaktadır. Bu sayede çok daha geniş renk dağılımı alabilmekteyiz. Ayrıca tepe parlaklığı 4.000 Nits e kadar sağlayabilmektedir. Bu sayede karanlık noktalar daha derin siyaha sahip olurken parlak cisimlerin daha net görebilmemizi sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Dolby Vision, HDR'nin bir türüdür, ancak daha gelişmiş özelliklere sahiptir. HDR, daha yüksek bir parlaklık aralığı sunarak, beyazların daha parlak ve siyahların daha koyu görünmesini sağlar. Dolby Vision ise, ek olarak renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayarak daha yüksek bir renk hacmi sunar.
Sonuç olarak, HDR'nin televizyon performansı üzerindeki etkisi, sadece daha iyi bir görüntü değil, aynı zamanda daha gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim sunar.
Atmos, dikey düzlemde sesleri yeniden oluşturan yeni yükseklik kanalları eklediğinden, stereo, 5.1 ve 7.1'in bilindik hoparlör kurulumunu bozdu. Dolby Atmos ile sesler yalnızca kulak seviyesinde oluşturulmuyor, daha sürükleyici deneyim için çeşitli farklı yüksekliklerde iletilebiliyor.
Dolby Laboratories tarafından geliştirilen Dolby Atmos, üç boyutlu nesnelerin yanılsamasını yaratan bir tür surround ses teknolojisidir. Yükseklik kanallarını ve tam olarak yerleştirilmiş sesleri kullanarak, amaçlanan ortamın doğru bir şekilde temsil edilmesine yardımcı olur.
Dolby Atmos, ses içeriğini akıllıca tanımlar ve size kapsayıcı bir saran ses deneyimi yaşatmak için ses efektini otomatik olarak ayarlar. Ayarlar > Sesler ve titreşim > Dolby Atmos bölümüne gidin ve seçeneklerden birini seçin. Cihazınızda hoparlör etkinleştirildiğinde Dolby Atmos etkinleştirilecektir.
HDR10 neredeyse her modern TV'de bulunurken temel standart niteliğinde. Dolayısıyla HDR özellikli her TV, HDR10 ile uyumlu demek doğru olur. Buna ek olarak HDR10 formatı maksimum 1000 nit parlaklığa ve 10 bit renk derinliğine izin veriyor. Tek başına bu rakamlar pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir.
Ekranınız söz konusu olduğunda, HDR içeriğini de destekleyebildiğinden emin olmanız gerekir. HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
Dolby Vision ekranlar daha dinamik, daha parlak ve daha canlı bir görüntü sunuyor. Dolby Vision özelliğini karşılayan TV'ler teknik olarak HDR10 kalitesinden daha üstündür. Ancak, tüm Dolby Vision TV'ler her cihazda eşit çalışmayabiliyor.
Gelişmiş HDR teknolojisi, hem kontrast hem de renk aralığını önemli ölçüde genişletir. Bunun sonucunda görüntünün parlak kısımları daha fazla ışık saçar ve renkler çok daha geniş bir spektrumda gösterilir. Bu, görüntüye daha fazla "derinlik" kazandırır ve televizyon izleme deneyiminizi tamamen yeni bir boyuta taşır.
Full HD görüntü çözünürlüğüne sahip ekranlarda çözünürlük 1920 x 1080 piksel değerindedir. 2K çözünürlük, cihazın yaklaşık 2000 piksel yatay çözünürlüğe sahip olmasıdır. 4K ekran, Full HD (1920 x 1080) ekrana göre 4 kat daha fazla piksele sahiptir. Bu sayede net ve parlak bir görüntü sunar.
Yüksek dinamik aralık anlamına gelen HDR, fotoğrafçılıkta fotoğrafın en aydınlık ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları yakalamanın yollarından biridir. Bu teknik özünde aynı sahnenin birden fazla görüntüsünü çekip her birinden en iyi öğeleri almak için görüntüleri birleştirmeyi içerir.
Dolby Atmos, sinema ve ev eğlence sistemlerinde kullanılan bir ses teknolojisidir. Bu teknoloji, sesin üç boyutlu bir deneyim sunmasını sağlar ve izleyiciyi olayların içine çeken etkileyici bir ses atmosferi oluşturur.
Ekstra hoparlör kullanımına ihtiyaç duymadan 360 derece ses deneyimi sunan Dolby Atmosferi teknolojisinde televizyonun çeşitli bölgelerinde hoparlörler kullanılır. Bu hoparlörler sağ ve sol haricinde sesi yukarı doğru da yönlendir. Tavana çarparak geri dönen ses böylece 360 derece ses deneyimini yaşatır.
Dolby Atmos (çevresel ses); Film, müzik ve insan sesi gibi çeşitli ses türleri için en iyi duruma getirilmiş bir saran ses modu seçin. Dolby Atmos ile etrafınızdan akan hareketli ses deneyimini yaşayabilirsiniz.
DTS Surround, saniyede 1,5 megabit'e kadar maksimum bit hızı uygulayarak 5.1 dijital kanallar için ses verilerini sıkıştırabilir. Dolby Digital ise 640 kilobit ile saniyede 5.1 maksimum kanal sesine ulaşır. Daha çok boyut sıkıştırması nedeniyle DTS, genelde Dolby Digital'den bu alanda önde görünüyor.
Şirketin ürettiği teknolojilerden biri olan Dolby Atmosferi; oyun oynarken ya da film veya dizi izlerken seyirciye 360 derece ses deneyimi sunar. Bu gerçekçi deneyimi klasik hoparlörler gibi az kanallı bir yapı ile vermek yerine onlarca ses kanalı sayesinde sunar. Böylece oldukça gerçekçi bir ses deneyimi yaşanabilir.
5.1 surround sesi ya da Dolby Atmos'u destekleyen tüm içerikler yüksek kaliteli sese sahiptir. Not: 5.1 surround sesi ya da Dolby Atmos'u destekleyen bir dizinin tüm sezonları ya da tüm bölümleri bu ses seçeneklerini sunmayabilir.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
Kamera'da HDR (yüksek dinamik aralık) yüksek kontrastlı durumlarda harika çekimler elde etmenize yardımcı olur. iPhone, fotoğraflarınıza daha fazla ışıklı alan ve gölge ayrıntısı getirmek için farklı pozlamalarda arka arkaya birkaç fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
FPS olarak bir etkisi yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri