Test sonuçlarına göre Hep Açık Ekran özelliği, aktif olduğu sırada yüzde 20'lik şarj düşüşüyle ciddi bir fark yarattı. Bu durum oldukça şaşkınlık yarattı çünkü Apple, özellik için özel bir teknoloji kullandıklarını ve şarj tüketiminin yüzde 10'u geçmeyeceğini açıklamıştı.
Mydrivers'ın yaptığı sonuçlara göre; duvar kağıdı açıkken her zaman ekranda saatte yüzde 0,8 şarj ve duvar kağıdı devre dışıyken her zaman ekranda saatte yüzde 0,6 şarj tüketimi yapılıyor. Her zaman açık ekranın maksimum güç tüketimi gün içinde yüzde 20'yi geçmiyor.
ekran sürekli açık olacağı için, pil tüketimi çok olacaktır. bu nedenle ekranın tümünün aydınlatıldığı tft ya da led ekranlar bu özellik için uygun değildir. saat başı ortalama %1 şarj harcayan zımbırtı. günlük %24 şarjı feda ediyorsanız kullanın.
Kullanıcılar tarafından araştırılan ve merak edilen soruların başında, always on display nedir geliyor. İngilizce sözcük olan ve Türkçe karşılığı “hep açık” anlamı taşıyan bu kavram, android teknolojisiyle ilgili. Android telefonlar kilit ekranındayken gelen bildirimlerin siyah ekranda görülmesi sağlanıyor.
Hep Açık ekran özelliği sayesinde iPhone 14 Pro veya iPhone 14 Pro Max'iniz, Kilitli Ekranınızı soluklaştırır ve bu esnada saat, araç takımları ve duvar kâğıdı gibi yararlı bilgileri göstermeye devam eder. Tüm bunları yaparken, ekranı inanılmaz derecede güç tasarruflu hale getiren yeni teknolojileri kullanır.
İlgili 41 soru bulundu
En üst seviye iPhone 14 modeli 11 saat oynatma kaydederken, Pixel 7 Pro 9 saat 39 dakikaya sahipti. iPhone 14 Pro, yaklaşık 9 saat 14 dakikalık çalışma süresi sundu.
Ayarlar menüsüne tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda Ekran ve Parlaklık sekmesine girin. Ekran ve Parlaklık sekmesinde yer alan Otomatik Kilit'e tıklayın. 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve Asla seçeneklerinden birini seçtikten sonra menüden çıkış yapabilirsiniz.
Hep Açık Ekran Teknolojisi Avantajları:
Sürekli ekrana dokunup son parlaklıkta saat ve bildirim gibi özelliklere bakmak zorunda kalmayacağımız için pil ömrünü artırır; piksel başına aydınlatma ile sadece belirli alanları aktif hale getirir, böylece pil tüketimi minimize edilir.
Uzun süreli ekran kullanımı ile fiziksel aktivitenin gittikçe azalması başta kilo alma, obezite gibi sonuçlar doğurabilir.
Hep Açık özelliğini açma veya kapatma
Ekran ve Parlaklık'a dokunun. Ekranı aşağı kaydırıp Hep Açık'a dokunun. Özelliği açmak veya kapatmak için Hep Açık'a dokunun.
Kısa pil ömrüne etki eden bir dizi faktör mevcut. Bunlar arasında parlaklık düzeyi yüksek ekran, arka planda çalışan uygulamalar ve dahası bulunuyor. Telefonların mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamak için çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz.
Şarjı uzun giden akıllı telefonlar listemizin ilk sırasında Xiaomi Redmi Note 10 Pro yer alıyor. Bu cihazın batarya kapasitesi tam olarak 5020 mAh. Ayrıca 4G konuşmada 36 saat, beklemede ise 624 saat pil ömrü sunuyor.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.” “Kitap ve sporun olmazsa olmaz…
Göz yormayan ekran olarak da bilinen e-kağıt ekranın kullanıldığı Kingrow K1 duyuruldu.
Telefon Ekran ve Cam Değişimi İşlemi
Bu işlem genellikle yaklaşık 1-2 saat sürer. Ancak marka ve modeline göre bu süre değişebilir. Ayrıca, bazı durumlarda, ekran ve cam değişimi işlemi sırasında cihazın diğer parçaları da kontrol edilir ve gerekirse onarım yapılır.
iPhone 13, her zaman açık ekran özelliğine sahip olacak.
Dayanıklılık testinde ilk olarak ekranın çiziklere karşı ne kadar sağlam durduğu ölçülüyor. Telefonun ekranının Mohs dayanıklılık ölçeğine göre altıncı seviyede küçük ve yedinci seviyede de daha derin ve büyük çizikleri gösterdiği belirtildi.
Şarjı ortalama 80-120 saat aralığında gider ve bu 3-5 gün yapar komik yani.
Apple, iPhone 14 serisi ile birçok yeni özelliği hayatımıza soktu. Bunlardan birisi de Hep Açık Ekran özelliği. Öyle ki bu özellik sayesinde cihaz ekranınız kapalı olsa dahi, kilit ekranınız soluk bir şekilde gözükür. Böylece saat, tarih ve uyarılar gibi önemli bilgilere bakmak için ekranı açmanız gerekmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri