Tamponsuz burun estetiği ameliyatı mümkün mü? Evet burun estetiği ameliyatlarını bazen tampon kullanmadan gerçekleştirmek mümkün ancak her ameliyatın tamponsuz yapıldığını iddia etmek pek doğru değil.
Ameliyat sonrası genelde buruna tampon konulmaktadır. Tamponun tercih edilmesinin en önemli nedeni, ameliyat sahasına kan pıhtısı birikerek burnun şişmesi riskinin bulunmasıdır. Ancak özel bir teknik ile yapılan burun ameliyatları sonrası tampon kullanımına gerek kalmamaktadır.
Tamponsuz Burun Ameliyatı Nedir
Önceki yıllarda tampon kullanılarak sürdürülen operasyon sürecinde hastanın burundan nefes alması engelleniyor, yüz bölgesinde daha yoğun şişliğe neden oluyor ve ağrı hissi yaşanıyordu. Ancak tamponsuz burun ameliyatları tüm bu şikayetlerin giderilmesinde etkili olmaktadır.
Burun ameliyatı sırasında şekillendirilen kemiklerin uygun pozisyonda iyileşmesini sağlar. eğer atel konulmazsa burunda oluşacak ödem kemik yapıları iterek yer değiştirmeye ve şekil bozukluklarına yol açabilir.
Bu tamponlar yumuşak, ağrı yapmayan, kaygan ve delikli silikon tamponlardır ve sanılanın aksine bu özellikleri sayesinde çıkarılıken ağrı hissedilmez. Çünkü burun içinde herhangi bir dokuya yapışmazlar.
İlgili 33 soru bulundu
Estetik burun operasyonlarında hastaların burnunu kocaman gösteren, şişliğin ve morluğun daha fazla olmasına sebep olan tamponlar, birçok cerrah tarafından artık kullanılmamaktadır.
Burun estetiği ameliyatları genel olarak çok ağrılı ameliyatlar değildir.
Ameliyat bitiminde genellikle tampon kullanılmadığı gibi yeni tip silikonlar da kullanılabilmektedir. Bu silikon tamponlar, hastanın nefes almasını zorlaştırmaz ve bu tamponların çıkarılması da konforludur.
Ameliyat sonrası 1 gün boyunca refakatçi ihtiyacınız olacaktır.
Tampon kayması, genellikle tamponun yanlış yerleştirilmesi, erken çıkarılması veya burun içindeki aşırı basınç nedeniyle oluşur. Bu durum, tamponun burun boşluğunda hareket etmesine ve beklenmedik bir şekilde yer değiştirmesine neden olabilir.
Hem Tampon Hem Şişme Önleyici Bantlar Çıkınca
Artık ihtiyacınız oldukça hatta dilerseniz her gün bir defa çeşme suyu çekerek sümkürebilir ve burun içi temizliğinizi yapabilirsiniz. Bu süreçte cildinizde kuruma, kuruyarak dökülme – pullanma ya da sivilce gibi etkiler meydana gelebilir.
Burun estetiği sonrası ilk gün ;
Ameliyatınız bittikten sonra hastanedeki odanızda kendinize gelirsiniz. Burnunuzun içinde nefes almanıza engel olmayan bir silikon burun tamponu ve üzerinde alçı vardır. Bu süreçte hafif bir dolgunluk ve bazen hafif sızı hissedersiniz. Ağrı genellikle olmaz.
Burunu daraltmak için keskin aletlerle burun ile yüzün birleşim yerinden burun kemiklerine müdahale edilir. Burun ucundaki şekillendirilimiş kıkırdaklar ekleyerek veya kıkırdaklar dikilerek yapılarak burun ucuna yeni şekli verilir. Burun kanatları eğer zayıf kalmışsa buralara da kıkırdak desteği yapılır.
Tampon çıkarılacağı zaman da ucunda bulunan ipten çekilmesi yeterlidir. Uygulaması ise oldukça kolay ve pratiktir. Ancak ilk defa kullanan insan biraz zorluk çekebilir. Tamponu, genellikle spor yapanlar veya yüzen bayanlar, adet dönemi içerisinde denize girmek isteyen bayanlar gönül rahatlığı ile kullanabilir.
Burun içinizde silikon kalıp (tampon) olabilir, var ise bu silikon burun üstünüzdeki alçı ile birlikte 6. 7. günde çıkartılacaktır.
Ameliyat sonrasında burun tıkanıklığınız birkaç gün devam edebilir, bu durum normal bir süreçtir. İlk günden sonra hastalar duruma alışmaktadır. Operasyon sonrasında burnunuzun üstünde plastik atel-alçı konulabilir.. Burun ameliyatınızdan 7 gün sonra alınır..
Modern operasyon sürecinin ön hazırlıkları adet dönemindeki bir kadının ameliyata girememe sorununu ortadan kaldırıyor. Çünkü önceleri olası fazla kanamalar bir risk oluşturacağından hekimler ameliyatı erteleyebilmekteydi ancak günümüzde böyle bir problem bulunmuyor.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Ameliyathanede herhangi bir acil durumda rahatça müdahale edilebilmesine olana sağlaması amacıyla özel bir kıyafet giymeniz istenecektir. İç çamaşırı giymeden üzerinize giyeceğiniz kıyafetle ameliyathaneye alınacaksınız, dolayısıyla çıplak olmayacaksınız.
Burun ameliyatında; burunun kıkırdağı, kemiği, yumuşak dokuları ve derisi yeni bir şekle bürünmektedir ve bu şeklin korunması için alçı kullanılmaktadır. Burun ameliyatlarında kullandığımız alçı; termal spirit alçısıdır. (Plastik bir alçıdır.
Burun ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2.5 saat sürer. Ameliyat sonrası fazla ağrı olmaz, ilk gün yüze soğuk uygulama yapılır. Hasta 1 gece hastanede kalıp ertesi gün eve döner. Ameliyattan 2-3 gün sonra hafif bir ödem (şişlik) ve morluk oluşabilir ki, bu da sonraki günlerde hızla geriler.
Ayrıca burnun şeklini muhafaza etmesini sağlayan özel bantlar ve plastik atel 6-8 gün boyunca kullanılabilir.
En zor ameliyat; burun estetiği
Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır.
Dr. Semih Bağhaki, "Burun ameliyatından sonra ölüm oranı yok denecek kadar azdır. Çok nadir olan bir durumdur. Ama bunun neden kaynaklandığını anlamak için tıbbi bir inceleme yapılması gerekir.
Rinoplasti (burun estetiği) sonrasında dişlerin ne zaman fırçalanacağı hastalarımız tarafından sıklıkla sorulan konulardan biri. Dişlerinizi ilk günden itibaren hırpalayıcı hareketler yapmadan fırçalayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri