Her çok, azdan olur Atasözünün Anlamı: Büyük sonuçlar veya büyük başlangıçlar, küçük adımlar ve basit başlangıçlarla meydana gelir. Bu atasözü, bir şeyi başlatmanın önemini ve küçük adımların zamanla büyük sonuçlara yol açabileceğini belirtir.
"Çoğu elde etmek için azları biriktirmek gerekir" anlamında kullanılan bir söz.
Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
Büyük Lokma Ye Büyük Söz Söyleme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin sözler söyleme.
“Gelirine, maddi durumuna göre hareket et. Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
İlgili 18 soru bulundu
İnsan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmediği şeyler daha fazladır. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.Bir insan çok bilgi sahibi olabilir. Ama bu demek değildir ki her şeyin mahiyetini biliyor. Onun da bilmediği, inceliğini kavramadığı bir çok şey vardır.
İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
"Akıl akıldan üstündür" Atasözünün Anlamı: Bir kişinin aklı, başka bir kişinin aklını aşabilir ve daha üstün olabilir.
"Başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin sözler söyleme." anlamında kullanılan bir söz.
Büyük lokma ye büyük söyleme.
Atasözü " İnsan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelcek işlere katlanmalıdır.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
[1] Herkesten yardım istenmez. İstense de alınamaz.
Arkadaşlarından ayrılıp tek başına iş yapma yolunu tutan kişi, koruyucusuz, desteksiz kalır; büyük zararlara uğrar.
Bol Bol Yiyen Bel Bel Bakar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kazandığını ölçüsüzce harcayan ve ilerisi için bir şey artırmayan kişi kazançsız kaldığında acıklı bir duruma düşer.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Atasözü [1] Yakınlarımızın güzel şeylere kavuşması, onlardan bizim de yararlanmamız olasılığının doğması demektir.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Cevap: bir kişi başka bir kişiye yardım ederse o da bu iyiliğin altında kalmaz, güçlenmiş olarak yardımlara koşar.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Atasözü Borca alışveriş yapan, hemen para ödemez ama ödemek zorundadır.
[1] Bu dünyada yoksullara ve hayır işlerine yardım edersen öbür dünyada karşılığını görürsün.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri