Her damardan kan alınmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her konuda veya herkesten bir beklentinin veya bir yararın olmaması gerektiğini ifade eder. Her şeyden bir kazanç veya menfaat beklemek yanıltıcı olabilir ve hayal kırıklığına neden olabilir.
Bu durumu ise en güzel şekilde ifade eden atasözlerinden biri de "Eğilen Baş Kesilmez" atasözüdür. Bu atasözünün anlamı şöyledir; Hatasız bir kul olmaz ve her insan, hata yapmaya yatkın bir varlıktır. Bu durumdan hiç bir kimse kurtulamaz. Hatasını anlayarak özür dileyen ve büyüklüğümüze sığınan bir kişi affedilmelidir.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
"talih, fakire hiç gülmez; aynı sermaye zengine daha çok, fakire daha az gelir getirir" anlamında kullanılan bir söz.
Fukaranın Tavuğu, Zenginin Atı Kıymetli Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yoksul geçimini, varlıklı keyfini düşünür.
İlgili 16 soru bulundu
Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, dar gelirli veya fakir kişilerin, kazançlarını ve başarılarını yavaş yavaş ve zorlukla elde ettiklerini belirtir.
-Hareket yem tüketimini artırır. Yumurta üretiminin yerde yapıldığı durumlarda günlük yem gereksinimi 5 g daha faz- la olur. Yumurta tavukçuluğu piliçlerde 20.haftadan sonra klavuz yumurta görülmesiyle başlar. Yumurta verimi 23. haftada %50 ye, 28-30 haftalar arasında %90-93 lük ve- rim seviyesine ulaşır.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
[1] "Kişi ancak ilgi duyduğu konulara karşı gözlemde bulunur" anlamında bir söz.
Eğilen baş kesilmez - Vikisözlük.
[1] “durum ne olursa olsun, doğru olan, gerçek olan söylenmeli” anlamında kullanılır.
Eğilen baş kesilmez atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır. Bu atasözünün anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak imkansızdır.
Çıkmadık candan umut kesilmez atasözü çoğunlukla umutsuz durumlar için kullanılmaktadır. Bir işte bitmeden o iş ile alakalı umudunu kaybetmek doğru değildir. Sonuna kadar inanarak beklemek gerekir.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
[1] Kişi, kendisi için önceden ne gibi hazırlıklar yapmışsa ileride onun veriminden yararlanır.
[1] İnsanoğlu zengin iken yoksul düşebilir; sağlık içideyken hastalanabilir; yüksek bir iş başındaiken düşebilir... Bunların tersi de olabilir. Gücünü, yüceliğini yitirmeyen tek varlık, Allah'tır.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Özellikle kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez atasözü çok sık kullanılmaktadır. Bu atasözü büyük kazançlar elde edilmesi için küçük paralar harcanabileceğini ifade etmektedir. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez atasözüne göre büyük çıkarlar ve menfaatler elde etmek için küçük fedakarlıklar yapmak gerektiği belirtilir.
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
[1] İnsanlar birbirlerine yardım etmeden başarıya ulaşamazlar. Bu durum, cansızlarda bile görülür: Değirmenin dönebilmesi ve buğday öğütebilmesi için rüzgar ister.
Günlük hayatta çok sık kullandığımız atasözlerinin anlamlarını bilmek de oldukça önemlidir. Türk Dil Kurumuna göre Başak Büyüdükçe Boynunu Eğer atasözünün anlamı şu şekildedir: - İnsan olgunlaştıkça alçak gönüllülüğü de artar.
Cevap: kişi korkmakla kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri