Düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanmak için her gün az da olsa belirli bir süre kitap okumak gerekir. Günde 20 sayfa okumak yeterli olacaktır. 20 sayfa insan için yeterli bir rakamdır. Çok uzun sayfalar ve zaman dilimleri sizi yorar ve pes etmenize neden olur.
Bu sebeple daha makul başlangıçlar yapmak, kazanmak istediğimiz alışkanlığın kalıcılığı açısından çok önemli. Ben kitap okuma alışkanlığı için başlangıç süresini 20 dk olarak öneriyorum. Ne olursa olsun, bayram-seyran, ölüm-kalım demeden asla aksatmadan günlük 20 dk kitap okumak, ideal bir başlangıç oluşturacaktır.
Toparlayacak olursak düzenli kitap okumak; zihni dinlendirir, stresi azaltır, kelime dağarcığını genişletir, başarmayı, karar vermeyi, güzel konuşup, güzel düşünmeyi sağlar. Kitap okumak hayatı sevdirir, insanları daha iyi anlamanızı sağlar.
Günde 50 sayfa kitap okumak, seni okuduğun süre boyunca kötü düşüncelerinden, kaygılarından arındıracak. Yapman gereken sıkıcı işlere, sinirini bozan tartışmalara ara ver ve onları unutmak için kitabına sarıl!
sonuçlarına göre Türkiye'de yılda ortalama 7.2 kitap okunuyor. 7-14 yaş grubu bireyler yılda 12 kitap okurken, yaşamının büyük bir kısmını büyükşehirde geçirenler yılda ortalama 7.7 kitap okuyor.
İlgili 24 soru bulundu
Japonya'da toplumun yüzde 14'ü Amerika'da yüzde 12'si İngiltere ve Fransa'da yüzde 21'i düzenli kitap okurken, Türkiye'de yalnızca binde 1 kişi kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda ortalama 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor.
En az 1.5 saat. Ama kitaba göre de değişir.
Kitaba göre değişir eğer kitap sarıyor sa 50,55 sayfa. Puntoya göre çok farkediyor.Bazı kitapların sayfaları oku oku bitmiyor.Ortalama olarak 45-50.Punto buyukse 60-65. katılıyorum bazı kitaplarda saat 50 sf. civarı bazılarında 65 sf. civarı.
Kitap okumak, hafızayı da güçlendirdiği bilinmektedir. Yani böylece ne kadar çok kitap okursak o kadar güçlü bir hafızaya sahip olabiliriz. Ayrıca düzenli kitap okumak kişinin hayal gücünü geliştirip yaratıcılığına da olumlu şekilde etki etmektedir.
En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.
Kelimelerin okunması, vurgular ve nefes kontrolü ile diksiyonu zamanla düzeltebilirsiniz. Zamanınızın çok kısa bir anını sesli kitap okumaya ayırarak diksiyonunuzu düzeltebilir, daha akıcı ve doğru konuşabilirsiniz. Nefes kontrolü de sağlanacağı için sesli kitap okumak diksiyon geliştirmek için önemlidir.
Araştırmalara göre, genç yaştan başlayarak düzenli olarak kitap okuyan öğrencilerin yavaş yavaş geniş kelime dağarcığı gelişir ve kelime hazinesi, standart testlerdeki puanlardan üniversiteye kabul ve iş fırsatlarına kadar hayatın birçok alanını etkileyebilir.
Düzenli bir şekilde kitap okumak kişinin empati yeteneğinin artmasını sağlamaktadır. Düzenli kitap okuyan kişiler daha fazla kelime kullanırlar çünkü kelime dağarcıkları gelişir. Düzenli kitap okuyan kişilerin stresleri azalır ve rahatlarlar. Düzenli kitap okuyan kişiler geceleri daha rahat ve dingin uyurlar.
İnternette geçirdiğimiz zamanı azaltarak günlük rutinimiz de kitap okumaya yer ayırmak gerekiyor. İşte düzenli kitap okumanın bilimsel olarak kanıtlanmış 5 faydası… Kitap okumak, ifade ve iletişim becerilerini geliştirme, özgüven kazandırma, stresi azaltma gibi sayısız fayda sağlıyor.
⏩375 dakika kitap okumuştur.
Şüphesiz sesli okumak daha az zamanda daha fazla okuma yapabilmek için uygun bir okuma şekli değildir. Hızlı olabilmek ve okuma hızınızı dudak hareketlerinizin hızı ile sınırlamamak için sessiz okumanız gerekiyor. Bu arada hafıza teknikleri desteği olmadan yapılan sessiz okuma da hafızada pek kalıcı olmuyor.
Bu sayede yeknesak bir anlatımdan uzaklaşarak, akıcı ve güzel bir hitabete kavuşabilirsiniz. Özellikle sesli kitap okumak diksiyon eğitimi alan kişilere sıklıkla tavsiye edilmektedir. Günde 2-3 sayfa sesli kitap okuyarak hitabetinizi geliştirebilirsiniz.
Yunanca kitapsever anlamına gelen Bibliyofil TDK sözlükte kitap dostu, kitaplara düşkün olan kimse olarak açıklanmıştır. Kitap okumayı seven kimselere bibliyofil denir.
Bir yetişkin dakikada 150-200 kelime okuyabilir. Eğer okuma alışkanlığı kazanmış biriysen muhtemelen daha fazla okuyorsunuzdur. Kabaca bir hesapla her gün bir saat okuma yaparak ortalama 10.000 kelimeyi kolayca okuyabilirsin.
Ancak günümüzde sağlığına dikkat eden bir okur bulmak zor. 90'da duruyoruz. Toplayalım şimdi: 300 + 4160 + 260 + 130 + 120 + 60 = 5030 kitap. Evet, sıkı bir okur yaşamı boyunca yaklaşık 5000 kitap okuyabiliyor.
akıcı bir kitapsa 2 günde rahat biter.
Bilimsel bir kitabı sindire sindire okumak daha uzun süre gerektirir. Ancak akıcı bir romanı bitirmek ise 7.5 saatinizi bile almayabilir. Şimdilik 7.5 saati referans olarak kabul edelim. Aşağıdaki hesaplamalar bir kitabın yetişkin biri tarafından ortalama 7.5 saatte bitirilebileceği varsayılarak yapılmıştır.
Cevap: Öncelikle soruyu anlayalım: bize, kitabın kaç günde bittiğini soruyor. Cevabımız 40. Adım adım açıklama: Bize kaç günde bittiğini soruyorsa toplam sayfayı, okunan sayfaya bölmeliyiz. 400 : 10 = 40 eder.
Dakikada bir sayfa okuma hızın olsa, 2 saat okumaya ayırsan 120 sayfa yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri