Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.
Kalça bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak adına, yüksek tempolu yürüyüşleri hayatınıza dahil edebilirsiniz. Yüksek tempolu yürüyüşler, kalori açığı oluşturmanız konusunda da en etkili egzersizlerin başında gelir. Özellikle yokuş tırmanma, merdiven çıkma gibi aktiviteler direkt olarak kalça bölgesini çalıştırır.
Hiçbir uzmanın kalça, basen veya bacak incelten özel bir diyet uygulayarak sizi inceltebileceğini düşünmeyin. Bacaklarınız ve kalçanızdaki incelme yalnızca vücudunuzdaki genel incelmenin bir parçası olabilir. Yani karın, basen veya bacak incelten özel diyetler yoktur.
Alt Bacak İnceltme (Baldir İnceltme) Yöntemleri
Uzun süreli uygulamada baldır kasını inceltmek amacı ile kullanılan bir yöntem olup etkisi 4-6 ay sürer. Enjeksiyonlar kesildiğinde kas eski haline dönecektir.
İlgili 24 soru bulundu
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Gerçekten de düzenli egzersizlerin yardımıyla bacak inceltmek mümkün olduğu için bu programlar son derece etkilidir. Ancak incelme işlemi vücut oranına ve bölgeye göre, bir diğer deyişle kişisel hedefinize göre değişiklik gösterebilir.
Yürüyüş yapmanın faydalardan biri de cildin daha genç kalmasıdır. Düzenli olarak yapılan yürüyüş akneleri azaltmakta, yaşlılık belirtilerin ortaya çıkmasını da geciktirmektedir. Yürüyüş sırasında kan dolaşımı artmaktadır. Aynı zamanda besinlerin deri hücrelerine daha iyi dağıtılmaktadır.
Yürüyüş, kilo kontrolü için mükemmel bir egzersiz türüdür. Düzenli olarak yürüyüş yapmak metabolizmayı dinç tutarak yağ yakımını artırır; fazla kalorilerin yakılmasını sağlar. Günde 30 dakika yürüyüş ile bacaklar sıkılaşır ve güçlenir.
Bu hareket sadece kalori yakımını hızlandırmakla kalmaz aynı zamanda karın bölgeniz de dahil olmak üzere tüm bedeninizi harekete geçirir. Özetle yürüyüş esnasında kollarınızı hızlıca hareket ettirmeniz daha fazla enerji harcamanızı, kalori yakmanızı ve karın bölgenizdeki yağları daha hızlı yakmanıza yardımcı olur.
İncelmeye başlamak için günde 5 gün, 30 dakika orta tempolu kardiyo egzersizi yapmayı dene. Orta tempolu kardiyo egzersizlerine örnek olarak hafif tempolu koşu ya da tempolu yürüyüş, eşli danslar, tenis, eliptik bisiklet ya da saatte 15 km'den daha yavaş bir hızda bisiklet sürmek verilebilir.
1 ayda böyle olamaz. Sadece bacak hareketleri yapman da sadece bacaktan inceleceğini göstermez. Bacakların böyleyse ideal kilonun çok üzerindesin demek. ''Cardio'' adını verdiğimiz yağ yakıcı hareketler yapman, kilo verdikten sonra da ''squat'' ile bacakları sıkılaştırman gerek.
İyi haber şu ki başarılı bir kilo kaybı programı ile vücut genelinde görülen yağ kaybı, doğru işlendiğinde yağ kaybının önemli oranı büyük kas gruplarının yer aldığı bacaklarınızdan gerçekleşir.
Trambolin de zıplamanın birçok faydası bulunmaktadır. Zıplama hareketi sırasında ise en fazla kullanılan kaslar bacak kaslarıdır. Bu yüzden trambolin bacakları incelten bir spor olarak ifade edilebilir.
1 haftada basen inceltmek için öncelikle diyetinizi değiştirmeniz gerek. Dolayısıyla günlük 500-750 kalori arasında kalori açığı yaratmalısınız. Yağ yakımına yardımcı besinleri tüketmek bu süreçte çok önemli. Örneğin; pul biber, sumak ve nane gibi baharatlar, yeşil çay, limonlu su bu konuda çok etkilidir.
Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir.
Özellikle basen ve kalçalardan kilo vermek isteyenler kesinlikle hızlı ve kolay diyetleri denememeli. Yürüyüş yapmadan kesinlikle olmaz! Bacakların kan dolaşımını hızlandırmadan basenlerinizi eriteceğinizi aklınızdan bile geçirmeyin. Her gün en az 40 dakika yürüyün.
Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu. Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen, ardından da bacaklar geliyor. Kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler, 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyor.
Eğer hedefiniz hızlı zamanda yağ yakmak ise koşu bandında yapacağınız bir koşuda, eliptik bisiklete kıyasla daha fazla kalori yakarsınız. Fakat amacınız eklem sağlığınızı korumak ve bacak kaslarınızı geliştirmek ise bisiklet sürmek daha avantajlıdır.
Hacminizde azalma yaşanması için ara vermeniz gereken süre yaklaşık 4-6 hafta arasında. Pek çok kişi, çok daha kısa sürede kas hacminin azaldığını düşünür. Bunun sebebi hacimlerinin 1-2 hafta içinde gerçekten azalmasıdır.
3 ay en az.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri