Parmak izi: İnsanların parmak uçlarında desen şeklinde görülen ve her insanda ayrı olan fiziksel özelliğe parmak izi denir. Parmak izi o kadar değişiktir ki her insanda farklı şekillerde oluşur. Yani hiçbir insanın parmak izi birbirine kesinlikle benzemez.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri ile ilgi alanları vardır. Bu farklılıklar kişiyi özel kılar. İnsanların saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikleri fiziksel özellikleridir.
Boy,kilo,göz rengi,saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir.
Her bir canlının dıştan gördüğümüz özelliklerine fiziksel özellik denir. Saçımız, göz rengimiz, boyumuz fiziksel özelliklerimiz arasında yer alır.
Fiziksel görünüm bireyden bireye bazı genetikten gelen farklılıklar taşır. Fiziksel görünümde genetik önemlidir, yaş veya hastalık bireyin görünümünü değiştirebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Fiziksel özellikler: İnsanların dış görünüşü ile ilgili olan kısımları fiziksel özellikleridir. Bu konuda her insanın farklı fiziksel özellikleri vardır. Bu fiziksel özelliklerimiz sayesinde birbirimizden ayrılırız. Bu özelliklerimiz bizi birbirimizden farklı yapar ve birçok değişik insan ortaya çıkar.
Bireysel özellikler: İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız. Bireysel özellikler üçe ayrılır; Fiziksel Özellikler: Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.
Fiziksel Özellikler:
Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir. Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir.
Fiziksel özellikler maddelerin birbirinden ayırt edilmesini ve sınıflandırılmasını kolaylaştırır. Bu özellikler gözlemlenebilir ve nesneldir. Bu nedenle kişiden kişiye göre değişmez ve farklı yorumlanamaz. Ölçülebilen ve hesaplanabilen tüm temel nitelikler de fiziksel özellikler arasında yer alır.
Maddenin fiziksel özelliği sadece maddenin kendisine bağlıdır. Fiziksel özellikler arasında hal, renk, tat, koku, donma noktası ve kaynama noktası sayılabilir. Bu özellikler, maddenin kimyasal yapısını değiştirmeksizin gözlemlenebilir.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri vardır. Bu farklılıklar kişi- yi özel kılar. Saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikler fiziksel özelliklerdir.
Sesletim, konuşma ve şarkı söyleme fiziksel süreçlerdir. Bu süreçte vücudunuz, ses telleriniz, gırtlak yapınız, ağzınız, diliniz ve dudaklarınız sesinizi istediğiniz gibi kullanmanız için yararlandığınız organlardır.
Herkesin ayak numarası kendi fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Bireyleri eşsiz yapan, diğer insanlardan ayıran özelliklere bireysel farklılık denir. Toplumu oluşturan bireylerin kendini diğer kişilerden ayıran fiziksel özellikleri, duygusal özellikleri ve zihinsel özellikleri (yetenekler ve ilgi alanları) bulunur.
Antik Yunan'da, erdemli bir insanın 12 temel özelliği olduğuna inanılırmış. Bu temel özelliklerin on biri şunlarmış; Azim, Nezaket, Cömertlik, Doğruluk, İhtişam, Saygı, Adalet, Sağduyu, Zekâ, Cesaret ve Cazibe.
İdeal nabız 60 ila 100 arasında değişkenlik gösterir. Nabız herkeste aynı değildir. Örneğin; kondisyona sahip bir atletin istirahat halindeyken nabzı 40 olabilir. Yine çocuklarda nabız daha yüksektir.
Korkuyu her ne kadar zihinsel olarak yaşıyor olsak da fiziksel olarak reaksiyonunu da görebiliriz. Korkunun vücuda etkileri korkuyu hissettiğimiz anda amigdalada başlar ve sinir sistemimizi uyarır. Bu uyarım sayesinde kortizol ve adrenalin gibi stres hormonları salgılanmaya başlarız.
Çalışkanlık da her toplumda övülen ve saygı duyulan kişisel özelliklerin başında geliyor. Çalışkan insanlar, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için sık sık plan yaparlar. Yaptıkları planlara mümkün mertebe uyurlar. Hedeflerini gerçekleştirmek için birçok şeyden feragat edebilirler.
Tekerlekli sandalye; fiziksel bir rahatsızlık ya da engel nedeniyle yürüyemeyen veya kolayca hareket edemeyen kişilerin mobilizasyonu için kullanılan bir araçtır.
Bu sayısal değerlere fiziksel nicelikler adı verilir. Kütle, uzunluk, zaman, hız, ivme, kuvvet, sıcaklık, enerji, elektrik alan şiddeti, manyetik akı vb. gibi çok sayıda fiziksel nicelik vardır. Fiziksel nicelikler “temel fiziksel nicelikler” ve “türetilmiş fiziksel nicelikler” olmak üzere iki grupta incelenebilir.
Fiziksel özelliğini ise ; proton,nötron,elektron sayısı değiştirir. Yani niceliğini proton ve elektron sayısı, niteliğini ise hepsi değiştiriyor. Buna göre niceliği değiştiği zaman niteliği de değişir. Protonlar maddenin kimliğini belirlediği için protondaki en ufak değişimler kesinlikle tüm özellikleri etkileyecektir.
Kişisel özellikler herhangi bir bireyin sahip olduğu gözle görünmeyen unsurları içerir. Çünkü ilk bakışta bir insanın zeki, tembel, çalışkan, mutlu veya başka bir özelliğe sahip olduğunu göremeyiz. Bunun için kişisel özellikler ilk bakışta fark edilmeyebilir.
İki insan birbirine ne kadar benzerse benzesin, aslında birbirlerinden farklıdır. Yeryüzündeki 7 milyar insanın hepsi bir tanedir; bir ikincisi yoktur. Çevrenizdeki insanlara baktığınızda herkesin ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz. Yüzleri, vücutları, davranışları ve kişilikleri hep farklıdır.
Bireysel farklılık : İnsanın değişmez özelliklerinden sadece birini dikkate alarak kişinin bir özelliğiyle diğerlerinden farklı olduğunu belirtir. Engelli çocukların engellerine göre sınıflandırılmasında bireysel farklılıklar kavramından yararlanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri