Duha süresini okuyan kimseye Arafatta benimle beraber olana ecir verilir. *Herhangi bir kimse sabah, akşam bu sureyi yedişer defa okursa, o kimsenin hiçbir şeyi kaybolmaz. Bulaşıcı hastalıklardan ve kötü huylu kimselerin şerrinden Allah'u Teala o kimseyi korur.
Duha Suresini 40 gün, günde 40 kere okuyan kimse "Allah'ım Ya Ganiyy ve Ya Muğni adınla beni öyle zenginleştir ki, bundan sonra fakirlik yüzü görmeyeyim" diye dua ederse Allah her zaman yardımcısı olur. Duha Suresini sevgi kazanmak için okuyan kimse sevgi kazanır.
Muhammed'e teselli vermek için indirilmiştir. Allah, kuluna şah damarı kadar yakındır. Günde 41 kez Duha suresini okuyanlar Allah'a yönelip dünya telaşından uzaklaşırlar. Sabah ve akşam namazından sonra bu sureyi okumak, kişinin manen rahatlamasını sağlar.
Duhan suresinde kitaba ve peygamberlere inanmanın öneminden, inanmayanların dünya hayatında uğrayacağı sıkıntılardan ve ahiret hayatında çekecekleri azaptan bahsedilmektedir. Ayrıca iman edip kötülükten sakınanların ebedi mutluluğa erecekleri ifade edilmektedir.
Duha Suresi, Müslümanlar için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu sure, müşriklerin kötü sözleri üzerine Hz. Muhammed için teselli olmak üzere indirilmiştir. Burada kendisinin Allah'ın himayesi ile güçlükleri aşarak büyüdüğü hatırlatılmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Duha Suresi Abdestsiz Okunur mu? Eğer Kuran'dan okunacaksa abdestli okunmalıdır. Ancak ezberden okunacak ise abdest almak şart değildir.
Her gün 7 kez okumaya devam edenlerin Allah'ın izniyle kalp sıkıntısından kurtulacağı ve bol rızka kavuşacağı belirtilmektedir. 5 vakit namazdan sonra bu sureyi okumaya devam edenlerin Allah tarafından tüm işleri kolaylaştırılır ve rızıkları çoğaltılır denilmektedir.
Kuşluk vaktine yeminle başlayan sûreye Ve'd-Duhâ sûresi de denilir. Vahyin bir müddet kesilmesi sebebiyle Mekke müşrikleri arasında çıkan, “Rabbi Muhammed'i terketti, ona küstü” şeklindeki dedikodulardan Hz. Peygamber'in duyduğu üzüntü üzerine nâzil olmuştur (sûrenin nüzûl sebebiyle ilgili rivayetler için bk.
Her gün Nebe Suresini okumanın faziletleri şöyledir: - Allah, Nebe (Amme) suresini okuyan kişiye dünyadaki dağlar kadar sevap yazmaktadır. - Her gün Nebe Suresini okuyan kişinin rızkı artar ve malı bereketlenir. - İkindi namazından sonra Nebe Suresini okuyan kişinin dünya ve ahiret hayatında huzura ve mutluluğa erişir.
İslamiyet'te dua etmek, sığınmak veya tövbe etmek kişinin iç huzurunu sağlayan önemli bir husustur. Birçok derde derman olan bu dualar arasında Duha suresinin 5. Ayeti de yer alır. Geçim sıkıntısında, huzuru aramada, kısmet kapısı için ve sabır dilemek için bu duanın önemli bir yeri vardır.
Duha Suresi Kur'an-ı Kerim'de 93. sırada yer alıyor. Duhan suresi ile karıştırılmamalıdır. Duha suresi kısa olan ve Amme cüzünde bulunan bir suredir.
Rahman Suresini okuyup dileğini Allah'tan kim isterse o kişinin yaşamında istediği şeyler gerçekleşir. Ahirette ve Dünya'da Allah (cc) Rahman Suresini okuyandan razı olacaktır denir. Rahman Suresini okuyan kişi eğer hasta ise hastalığından kurtulacaktır.
Mekke döneminde inmiştir. Sure, ismini ilk ayetinde geçen ve ''kuşluk vakti'' anlamına gelen ''duhâ'' kelimesinden almıştır. Sure, Güneş'in yükselişini sembolize eden kuşluk vaktine edilen yeminle başlar.
Duhâ Suresi 5. ayet fazileti kaç defa okunmalı sorusunun yanıtı, bu surenin faziletlerinden yararlanmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Çünkü faziletin gerçekleşmesi için surenin belli miktarda tekrarlanması gerekir. Örneğin; kaybedilen bir şeyin bulunması için Duhâ suresinin 41 kere okunması iyidir.
Adetli iken Duha Suresinin okunup okunamayacağı da merak konusu olmaktadır. Adetli bir kadının namaz kılması, oruç tutması, cinsel ilişkiye girmesi yasaktır. Bu sebeple Duha Suresini okuması da doğru olmaz. Ancak okunurken dinlemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Bu sureyi vird edinrek devamlı okuyanlar kamil insanların makamına erer. Düşman şerrinden korunmak için okunur. Her gün okuyan, dinini ve dünyasını muhafaza etmiş olur. Sarılık için her gün 3 kere okunup dua edilir.
Duha namazı, güneşin doğarak ufuk düzleminde beş derece yükselmesi ile kerahet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğmasından itibaren yaklaşık olarak 50 dakika sonra kılınması uygun olan bir namaz olarak belirtilmektedir. Duha namazının diğer adları da İşrak namazı ve kuşluk namazı olmaktadır.
Duha Suresi Kur'an-ı Kerim'de 93. sure olma özelliğine sahiptir. Bu sure Kur'an'ın 596. sayfasında yer alır. Bunun yanında 30. cüzde yer almaktadır. Duha suresi 11 ayetten meydana gelmektedir.
Rabbin seni terk etmedi (Ey Rasûlüm), darılmadı da... Sahibin olan Allah, ne seni terk etmiştir ne de (sana) kızmıştır. [Her şey şiddetlendikten sonra durgunlaştığı gibi, vahiyde de durgunluk dönemi olabilir. Onun için sen üzülme!]
İnşirah Suresini her gün okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin Allah (c.c) işlerini yoluna koyar, zorlukların kolaylaştırmayı sağlar. 41 defa İnşirah suresi okuyan kişinin üzerindeki rehavet tembellik kalkar. Her gün İnşirah Suresi okuyan kişi, kötülüklerden beladan korunur.
İnşirâh sûresinin faziletiyle ilgili olarak, “Kim Elem neşrah sûresini okursa âdeta üzüntülü olduğum sırada yanıma gelip beni rahatlatmış sayılır” meâlinde bir hadis rivayet edilmişse de (Zemahşerî, III, 222) bu rivayet muteber sayılmamıştır.
152 inşirah mucizesi. inşirah suresini okuyan kimse elem ve kederden korunur. stres ve bunalımları gider. her gün okumaya devam eden kimsenin. sinir bozukluğunu giderir. hafızayı kuvvetlendirir. her türlü hacet için.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Fakat Kur'an-ı Kerime elle ya da dokunarak abdestsiz okunamaz.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri