“Su maymunu”, “büyüyen su topları”, “su boncuğu”, “su jeli” gibi isimler ile satılan ve çocukların nefes borusuna kaçması veya yutulması halinde hayati tehlike yaratabilen ürünlerin, kırtasiye, oyuncakçı ve okul kantinlerinde satılması yasaklanmıştır. Bu ürünlerin, diğer satış yerlerinde çocuklara satılması yasaktır.
Bitkilerin yaşaması ve dekorasyon amacı için su ile temasında 400 kata kadar büyüyebilen söz konusu ürünlerin, çocuk sağlığı ve güvenliğini tehlikeye attığı sonucuna varılmıştır.
Nanoteknolojik, poliakrilamid asit ihtiva eden bu tip ürünler, ılık suyla birleşince normal büyüklüklerinin 300 hatta 400 katına ulaşıyor. Özellikle çocuklar arasında yaygın olan ve kolayca bulunabilen su topları çocuklar için ölüm riski taşıyor. Ölümcül tehlike taşıyan bu oyuncağa karşı aileler çok dikkatli olmalı.
Su maymunu çoğalır mı diyenler için bunlar, içerisinde bulunan poliakrilamid asit nedeniyle suya konulduklarında hacimleri büyümeye başlar ve ikiye bölünerek çoğalırlar.
Çoğaltma işlemi oldukça basit olan su maymunu eskidiğinde küçülebiliyor. Biraz su eklemesi yapıldığında yeniden büyüyor. Su eklendikçe şişen maymuncuklar uzun süre kullanılabiliyor.
İlgili 39 soru bulundu
Kimyasal içeriği nedeniyle zararlı. Çocuklar tarafından şeker sanılıp yutulduğunda ölüm riski var. Bu nedenle çoğu mağazada bulunmuyor. Ancak işportada bazı oyuncakçılar hala bunu satıyor.
Ayrıca su maymunu, pirinç, şeker kamışının yanında yonca ve kök bitkileri de dahil olmak üzere tarımsal ürünlerle de beslenir (Woods ve diğerleri 1992, Carter ve Leonard 2002).
Koypu, (su maymunu) (Myocastor coypus), anavatanı Güney Amerika olan ve kürkü için diğer kıtalarda çiftliklerde yetiştirilen bir türdür. Yarı sucul olan Kuypunun kemirici dişleri bulunur. Yılda 4-5 yavru yapar, ağırlıkları erkeklerde 8 kg, dişilerde 5 kg'a ulaşır.
Plastikten yapılmış dandik bir oyuncak gibi birşeydir.. Suyu emer emer bir süre sonra patlar ve 2 3 tane iiçinden çıkar. Canlı birşey değildir.
Su maymuncukları bitkilerin ihtiyacı olduğu su ve havayı rahatlıkla karşılayabilmektedir. Bu yüzden bitkilere toprak almak yerine su maymuncuğu kullanan pek çok bitki yetiştiricisi bulunmaktadır. Bitkilerin toprağı yerine geçen su maymuncukları aynı zamanda onların ömrünü uzatmaktadır.
Amaç: Türkiye'de su maymunu olarak bilinen, su ve çeşitli sıvılar ile temas ettiğinde büyüyen su emen boncuk (SEB) yutulduğunda gastrointestinal sistem tıkanıklıklarına neden olmaktadır.
Su Maymunu Nasıl Kullanılır Yapılır
Ardından bu suyla dolu kabın içine paketi boşaltın. Suyu bol tutmanızda fayda var çünkü su maymunu suyu çok fazla çekerler. Kaynar veya soğuk su kullanmamanın ana nedeni dezenformasyonu önlemektir. 7 - 8 saat sonra toplar şekle girmiş halde sizi bekliyor olacak.
"Su maymunu", "büyüyen su topları", "su boncuğu", "su jeli" gibi isimlerle piyasaya sunulan ürünlerin, kırtasiye dükkanlarında, oyuncakçılarda ve okul kantinlerinde satılmasına yasak geliyor.
Yutulması halinde midede de çoğalacağı için ölümcül tehlike içeriyor. Ayrıca yutağa takılarak solunum sıkıntısına yol açması da mümkün. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşılmadan önce bu tehlikeli oyuncağa karşı daha caydırıcı önlemler alınmalı" diye konuştu.
Su maymunu Nano teknolojik ürünler olup normal büyüklüklerinin 30 – 400 katı büyüklüğe ulaşabilirler. Nasıl Kullanılır Yapılır Öncelikle evinizdeki bir kaba ılık su koyun. Ardından bu suyla dolu kabın içine paketi boşaltın. Suyu bol tutmanızda fayda var çünkü suyu çok fazla çekerler.
Ali Uğurlu, şu uyarılarda bulundu: “Avcunuzda sıktığınızda parçalanan su maymununun asıl adı 'kristajel'dir. Su ile temasında 400 kata kadar büyüyen bu ürünler, nefes borusuna kaçması veya yutulması halinde çok büyük riskleri beraberinde getirir.
(Not: Su çok sıcak olmamalıdır. 35 dereceden sıcak olmamalıdır. 2- 12-48 saat beklendiğinde yumurta kabuğunun yavaşça çatladığını göreceksiniz. 3- 24-48 saat içerisinde yumurtanın içindeki hayvan suyla birlikte büyüyerek yumurtayı çatlatıp dışarı çıkmaya başlayacaktır.
İsterseniz bitki toprağı olarak kullanabilirsiniz. Su Maymunu Özellikleri · Suyu içine çeker, boyutlarının ekstra ekstra üstlerinde büyür. · Bitkiler için suyu ve havayı sağlar. Bu sayede bitkinin ihtiyacı olan şeyler sağlanmış olur. · Bitki ömrünü uzatır.
anavatanı güney amerika olan hayvan, avrupa 'ya getirilerek pek çok alana yayılmıştır. taksonomik açıdan maymunla ilgisi olmayan, fare familyasına ait bir hayvan. yani "su maymunu" olarak adlandırılmasının bilimsel olarak hiçbir karşılığı yok.
Maymun türlerinin hiçbir şekilde (hayvanat bahçeleri hariç) ithalatına izin verilmemektedir. Maymunların AIDS, kuduz ve hepatit gibi hastalıkları bulaştırma riskleri yüksek olduğundan toplum sağlığı için tehlikeli hayvanlardır.
Parmak maymun uygun koşullar sağlandığında evde beslenebilir. Ancak parmak maymunun ne kadar mutlu olacağı tamamen size ve sizin çabalarınıza bağlıdır. Parmak maymun tuvalet eğitimi almakta zorlanacak bir canlı olduğunu, yeterince evcilleşmemiş olduğunu bilerek maymun sahiplenmek oldukça önemlidir.
Parmak Maymununa Dair Bilgiler
Yalnızca 100 gram vücut ağırlığıyla tüm Yeni Dünya maymunlarına kıyasla tüy kadardır. Batı Amazon havzasının yağmur ormanlarında yaşadığı Güney Amerika'ya özgüdür. Parmak maymunu sakız yer. Evet, odunsu bitkilerin sakızları ile beslenir.
Anavatanı Güney Amerika olan çok sayıda su maymunu Tunca Nehri'nde ağaç dallarında ve köprü ayaklarında yaptıkları yuvalarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Bulgaristan'daki çiftliklerde kürkleri için özel yetiştirildikleri öğrenilen su maymunlarının, Tunca Nehri'nde sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor.
Kuluçka süresi 3 ila 17 gün olan, el, ayak, yüz ve penis, vajina ve anüs gibi genital bölgelerde kızarıklık oluşması ve grip benzeri semptomlar ile de kendini gösterebilen maymun çiçeği virüsü belirtileri şunlardır: Ateş Ateşiniz başladıktan yaklaşık 1 ila 4 gün sonra deri döküntüsü Lenf düğümlerinde şişme.
İspanyolca da 'su samuru' demek olan 'nutria' olarak da tanınır, 'bataklık kunduzu' da denir. Bu hayvanlar çiftliklerden kaçarak ya da kasıtlı olarak doğaya bırakıldıklarında yavaş akan, kenarları otlu ve ağaçlıklı nehirlerde ve göllerde feral populasyonlar oluşturmuşlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri